пояснювальна записка

 

до проекту рішення обласної ради

"Про звернення Харківської обласної ради до Президента України щодо підписання Закону України "Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг"

 

17 грудня 2015 року відповідно до рішення обласної ради № 17-VII до Президента України та центральних органів влади було направлено звернення Харківської обласної ради, у якому, зокрема, було порушено питання щодо передбачення в Державному бюджеті України на 2016 рік субвенції місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

 

18 лютого 2016 року Верховною Радою України ухвалено, а 23 лютого 2016 року підписано Головою Верховної Ради України та направлено на підпис Президентові України П. Порошенку Закон України за № 4024 "Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг". На даний час зазначений закон Президентом України не підписаний.

 

Направлення відповідного звернення Харківської обласної ради до Президента України з проханням якомога швидше підписати вищевказаний Закон України стане запорукою попередження соціальної напруги.

 

 

 

Депутат обласної ради                                   М. Кривенко