З А Т В Е Р Д Ж Е Н О

Рішення обласної ради

від ___________2016 року №_____

(___ сесія ___ скликання)

 

 

 

 

П Р О Г Р А М А

територіальної оборони

Харківської області на період 2016 – 2017 років

 

 

 

 

м. Харків

   2016

П А С П О Р Т

Програми територіальної оборони Харківської області

на період 2016 – 2017 років

 

1. Ініціатор розроблення Програми: Харківська обласна державна адміністрація.

2. Нормативно-правові акти, що стали підставою для розроблення Програми: Конституція України, Закон України від 06 грудня 1991 року № 1932-XII «Про оборону України», Положення про територіальну оборону України, затверджене Указом Президента України від 02 вересня 2013 року № 471/2013, Закон України від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України від 09 квітня 1999 року № 586-XIV «Про місцеві державні адміністрації».

3. Розробник Програми: Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

4. Відповідальний виконавець Програми: Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

5. Учасники Програми: Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Харківський квартирно-експлуатаційний відділ, районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, інші державні установи, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Харківський обласний військовий комісаріат, в/ч польова пошта В 6250, військова частина А 1451, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне регіональне управління державної прикордонної служби України, Управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області, Головне управління ДСНС України у Харківській області, Управління Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Харківській області, Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Гвардійський факультет військової підготовки імені Верховної Ради України при НТУ «ХПІ», Національна академія Національної гвардії України, Національний університет цивільного захисту України, Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, волонтерські та громадські організації, Спілка ветеранів АТО, фонди гуманітарної допомоги.

 

6. Термін реалізації  Програми: 2016 – 2017 роки.

 

 

7. Прогнозовані обсяги та джерела фінансування  Програми:

 

Джерела фінансування

Обсяг фінансування (грн.)

У тому числі за роками (грн.)

2016

2017

Обласний бюджет

5 678 440

3 544 440

2 134 000

Усього

5 678 440

3 544 440

2 134 000

 

 

I. Зміст проблеми, на вирішення якої спрямована Програма

 

         Розроблення Програми обумовлено постійним втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України та проведенням нею військової агресії на Сході України шляхом створення на території окремих районів Донецької і Луганської областей України, які межують з Харківською областю, незаконних військових формувань проросійського спрямування, ведення ними бойових дій проти України, а також  загрозою перенесення бойових дій з окремих районів Донецької і Луганської областей України на територію Харківської області, необхідністю вжиття додаткових заходів щодо посилення  охорони ділянки державного українсько-російського кордону в межах Харківської області та окремими районами Донецької і Луганської областей України, на яких триває проведення антитерористичної операції.

         Сьогодення свідчить, що у сучасних збройних конфліктах та війнах, не буде «глибокого тилу», як 70-100 років тому. Нехтування фундаментальними змінами в економіці, промисловості, озброєнні, соціальних технологіях останніх десятиліть може викликати тяжкі наслідки для країни. Відставання у розумінні сучасних військових дій є особливо небезпечним, у той час, коли більшість армій світу перебудовуються до нових технологій ведення війн. Сучасна війна може бути у такому ступені нелінійною, що вірогідно будуть відсутні такі поняття як поле бою і лінія фронту. Відмінність між поняттями «цивільні» та «військові» ймовірно може зникнути. Дії будуть одночасно направлені на всю «глибину» сторін, які беруть участь у війні (конфлікті), включаючи їх суспільства, у розумінні не тільки фізичному, але й культурному. Успіх буде значно залежати від ефективності спільних операцій, так як розподільна лінія між завданнями та відповідальністю різних учасників бойових дій буде розмитою. У тилу держави можуть діяти непоодинокі диверсанти, що мають намір непомітно вийти до об’єкта, скоїти диверсію і також непомітно піти. Тобто поруч з будь-якими нашими стратегічно важливими об’єктами можуть опинитися тактичні підрозділи регулярної армії супротивника, які діють за єдиним планом, мають відповідні сучасні системи розвідки, управління, інформаційного забезпечення, які підтримані усією його збройною силою на будь-якій відстані від переднього краю. При такому розгортанні подій може статися неможливим швидке реагування на них з боку Збройних Сил України та інших військових формувань. В умовах, коли полем бою може стати вся країна при активному застосуванні противником нових форм і методів ведення військових дій, стає дуже актуальним здійснення аналогічних змін у теорії, практиці та організації проведення не тільки військових дій на полі бою, а і у рамках територіальної оборони. У цих умовах значно зростає роль, місце, стан бойового вишкілу особового складу підрозділів територіальної оборони та їх готовності до дій з виконання таких завдань територіальної оборони, як боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями, оборона державного кордону та найважливіших підприємств і об’єктів інфраструктури області, забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил).

         До важливіших особливостей сучасних засобів ведення бойових дій необхідно віднести і такі, як завдання шкоди під видом катаклізмів техногенного або природного характеру та спровокованих виступів населення під пацифістськими, релігійними, етнічними або іншими гаслами. При цьому зростає необхідність завчасної підготовки до вирішення такого завдання територіальної оборони, як підтримання правового режиму воєнного стану, посилення охорони громадського порядку та безпеки громадян. Особовий склад підрозділів територіальної оборони повинен бути підготовленим до дій в умовах надзвичайних ситуацій та масових заворушень у взаємодії з обласною і районними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами.

         З урахуванням зазначеного вище необхідно завчасно у мирний час створити сприятливі умови для вжиття відповідних додаткових заходів щодо удосконалення:

         формування у мирний час та розгортання в особливий період підрозділів територіальної оборони;

         організації та підтримання у постійній готовності системи управління територіальною обороною в області;

         взаємодії обласної та районних державних адміністрацій, правоохоронних органів і органів військового управління при підготовці до виконання та при виконанні завдань територіальної оборони;

         військово-патріотичного і духовно-морального виховання населення, прищеплення почуття особистої відповідальності за захист Батьківщини, міста, селища, своєї родини;

         системи інформування населення щодо надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру в умовах особливого періоду;

         системи підтримання у постійній готовності до використання за призначенням протирадіаційних укрить і захисних споруд;

         підготовки обласних та районних лікарень до прийому поранених та постраждалих.

         Також виникає гостра необхідність щодо удосконалення теоретичної і практичної підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання завдань територіальної оборони в особливий період з:

         адміністративно-правових основ режиму воєнного стану;

         порядку взаємодії між державними органами, забезпечення належних умов підтримання публічної безпеки і порядку в умовах особливого періоду;

         надійного функціонування в умовах особливого періоду органів державної влади та органів військового управління;

         стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил) Збройних Сил України та інших військових формувань;

         охорони та оборони важливих об’єктів та комунікацій життєдіяльності в умовах особливого періоду;

         тактичної, тактико-спеціальної, інженерної, вогневої, медичної та психологічної підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони;

         спеціальної підготовки санітарних інструкторів та фельдшерів підрозділів територіальної оборони.

         Зазначені вище завдання передбачаються у заходах Програми і мають бути поставлені в авангарді організаційної роботи місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, домінувати у навчально-виховному процесі навчальних закладів, на підприємствах області та з усіма категоріями громадян.

 

II. Мета Програми

 

         Метою Програми є: навчити кожного громадянина самозахисту та надати йому можливість захистити себе, свою родину, місце народження, рідний край, країну предків, своє підприємство, свою культуру тобто все, що позначає поняття Батьківщина.

         З цією метою організувати та здійснювати додаткові заходи щодо:

         посилення охорони та захисту ділянки державного українсько-російського кордону в межах Харківської області;

         забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил) Збройних Сил України та інших військових формувань;

         підготовки у мирний час до охорони та оборони в особливий період важливих об’єктів і комунікацій життєдіяльності;

         підготовки до боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;

         підтримання правового режиму воєнного стану, посилення охорони громадського порядку та безпеки громадян;

         створення сприятливих умов для належної підготовки у мирний час особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням шляхом проведення навчань та тренувань з практичного відпрацювання  навичок бойової підготовки;

         підготовки до розгортання руху опору на окупованій території.

 

 

 

III. Шляхи і засоби вирішення проблеми

 

         Вирішення проблеми можливе шляхом поетапної реалізації запланованих Програмою заходів протягом 2016 – 2017 років.

 

IV. Завдання Програми, строки та етапи її виконання

                                                                                           

         Основними завданнями Програми є здійснення додаткових заходів щодо:

         посилення охорони та захисту ділянки державного українсько- російського кордону в межах Харківської області;

         забезпечення умов для надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил) Збройних Сил України та інших військових формувань;

         підготовки у мирний час до охорони та оборони в особливий період важливих об’єктів і комунікацій життєдіяльності;

         підготовки до боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;

         підтримання правового режиму воєнного стану, посилення охорони громадського порядку та безпеки громадян;

         створення сприятливих умов для належної підготовки у мирний час особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням шляхом проведення навчань та тренувань з практичного відпрацювання  навичок бойової підготовки;

         підготовки до розгортання руху опору на окупованій території.

 

         Виконання Програми здійснювати у два етапи: I етап – 2016 рік, II етап – 2017 рік.

 

 

V. Заходи Програми

 

з/п

Зміст заходу

Виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування за роками (грн.)

Загальні обсяги фінансу-вання (грн.)

2016

2017

Підрозділ 1. Підтримання техніки та озброєння підрозділів територіальної оборони  у боєздатному стані для виконання завдань з оборони державного кордону, захисту органів державної влади, органів військового управління, охорони та оборони важливих об’єктів і комунікацій

1.1.

Поточний ремонт транспортної та бронетанкової техніки підрозділів територіальної оборони (ремонт двигунів, ремонт приладів управління, заміна деталей)

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

149 000

99 000

248 000

1.2.

Планове технічне обслуговування техніки підрозділів територіальної оборони

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

2000

2000

4000

1.3.

Забезпечення підрозділів територіальної оборони пально-мастильними матеріалами та технічними рідинами  (бензин, дизельне пальне, мастила, тосол)

 

Департамент оборон-ної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

199 000

199 000

398 000

1.4

Придбання запасних частин для техніки підрозділів територіальної оборони

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

95 000

50 000

145 000

Усього за підрозділом 1

445 000

350 000

795 000

Підрозділ 2. Утримання особового складу підрозділів територіальної оборони при підготовці до виконання та виконанні завдань з оборони державного кордону, захисту органів державної влади, органів військового управління, охорони та оборони важливих об’єктів і комунікацій

2.1.

Обладнання та ремонт місць розміщення та проведення занять з особовим складом підрозділів територіальної оборони у пунктах постійної дислокації районних (міських, об’єднаних) військових комісаріатів та у польових умовах

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

520 000

450 000

970 000

2.2.

Поточний ремонт приміщень для розміщення особового складу підрозділів територіальної оборони

(вул. Котлова, 205)

Департамент оборон-ної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

192 000

99 000

291 000

2.3.

Продовольче забезпечення особового складу підрозділів територіальної оборони при проведенні занять та навчань у пунктах постійної дислокації районних (міських, об’єднаних) військових комісаріатів та у польових умовах.

Придбання з цією метою супутніх товарів господарського призначення

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

99 000

98 000

197 000

2.4.

Забезпечення спеціальним обмундируванням та засобами індивідуального захисту особового складу

підрозділів територіальної оборони при  проведенні з ними  занять та навчань.

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

430 000

400 000

830 000

Усього за підрозділом 2

1 241 000

1 047 000

2 288 000

Підрозділ 3. Навчання особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання завдань з оборони державного кордону, захисту органів державної влади, органів військового управління, охорони та оборони важливих об’єктів і комунікацій

3.1.

Забезпечення особового складу підрозділів засобами зв’язку та оргтехнікою при проведенні занять та навчань з виконання ними обов’язків за призначенням

(ПЕОМ, засоби радіозв’язку, телефонні апарати тощо)

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

381 940

290 000

671 940

3.2.

Перевезення особового складу підрозділів територіальної оборони при проведенні з ними занять та навчань

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

199 500

199 000

398 500

3.3.

Облаштування навчальних об’єктів для проведення занять та навчань з особовим складом підрозділів територіальної оборони у пунктах постійної дислокації районних (міських, об’єднаних) військових комісаріатів та у польових умовах з метою набуття особовим складом навичок щодо виконання обов’язків за призначенням

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

 

 

268 000

248 000

516 000

3.4.

Підготовка та видання навчальних та методичних рекомендацій і посібників для навчання особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання ними завдань територіальної оборони

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації

 

80 000

 

80 000

3.5.

Сприяння організації та проведенню теоретичних і практичних занять з підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання завдань територіальної оборони в особливий період

з адміністративно-правових основ режиму воєнного стану, порядку взаємодії між державними органами під час виконання завдань територіальної оборони, забезпечення належних умов  для підтримання публічної безпеки і порядку для надійного функціонування органів державної влади, державних органів, органів військового управління та об’єктів критичної інфраструктури, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил), охорони та оборони важливих об’єктів та комунікацій життєдіяльності, з тактичної, тактико-спеціальної, інженерної, вогневої та медичної підготовки

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат,

Харківський національний університет внутрішніх справ,

Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба,

Гвардійський

факультет військової

підготовки імені Верховної Ради

України при НТУ «ХПІ»,

Національна академія

Національної гвардії України,

Національний університет                                                        цивільного захисту України,

в/ч польова пошта
В 6250

 

 

 

3.6

Вивчення можливості щодо навчання на короткострокових курсах у вищих військових закладах, розташованих в області, керівного складу підрозділів територіальної оборони (командирів відділень, взводів, рот, загонів)

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба,

Гвардійський

факультет військової

підготовки імені Верховної Ради

України при НТУ «ХПІ»

 

 

 

Усього за підрозділом 3

929 440

737 000

1 666 440

Підрозділ 4. Підготовчі заходи до надання медичної допомоги підрозділам територіальної оборони під час виконання ними завдань територіальної оборони в умовах надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру та в особливий період

4.1.

Відпрацювання організаційно-практичних заходів щодо взаємодії між Департаментом  охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації та Харківським обласним військовим комісаріатом щодо проведення узгоджених лікувально-евакуаційних заходів на догоспітальному етапі

Департамент  охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний військовий комісаріат

 

 

 

4.2.

Організація надання екстреної медичної допомоги, консультативної спеціалізованої та кваліфікованої медичної допомоги особовому складу підрозділів територіальної оборони у мирний час при проведенні навчань та тренувань

КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», заклади охорони здоров’я у складі обласної служби медицини катастроф

 

 

 

4.3.

Надання організаційно-медичної допомоги (буклети, брошури, листівки) з питань проведення організаційних, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів серед особового складу підрозділів територіальної оборони щодо попередження виникнення інфекційних  та паразитарних захворювань

Головне управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Харківській області, Департамент  охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

4.4.

Додаткові заходи з підготовки обласних та районних лікарень до прийому поранених і постраждалих військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань в умовах особливого періоду та надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру

Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

 

 

4.5.

Вжиття заходів щодо комплектування підрозділів територіальної оборони санітарними інструкторами для організації медичного супроводу особового складу в умовах особливого періоду та надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру

 

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний військовий комісаріат

 

 

 

4.6.

Надання  методичної допомоги та відпрацювання практичних навичок з надання першої медичної долікарської допомоги

санітарам-інструкторам підрозділів територіальної оборони

Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний військовий комісаріат

 

 

 

 

4.7.

Вивчення питання щодо можливості надання безкоштовних медичних послуг членам сімей військовослужбовців територіальної оборони у вигляді проведення медичних оглядів та санаторного лікування хворих на тяжкі  хронічні захворювання, які  знаходяться на диспансерному обліку 

Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Департамент соціального захисту населення  Харківської обласної державної адміністрації, Харківський обласний військовий комісаріат

 

 

 

 

Усього за підрозділом 4

 

 

 

Підрозділ 5. Заходи з підготовки у мирний час до забезпечення охорони та оборони важливих об’єктів і комунікацій життєдіяльності для виконання в особливий період  завдань підрозділами територіальної оборони

5.1.

Облаштування опорних пунктів окремих важливих об’єктів, які підлягають охороні та обороні підрозділами територіальної оборони в умовах особливого періоду та надзвичайного стану

 

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

військова частина

А 1451

80 000

 

80 000

5.2.

Передбачення можливості наповнен-ня спеціальних сховищ, розташованих у м. Харкові, стрілецькою зброєю та боєприпасами для особового складу підрозділів територіальної оборони.

Проведення навчань щодо скорочення часу на  отримання зброї особовим складом

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат

 

 

 

 

 

Усього за підрозділом 5

80 000

 

80 000

Підрозділ 6. Організаційні та підготовчі заходи з координації спільних дій з суб’єктами територіальної оборони щодо виконання завдань територіальної оборони в особливий період

6.1.

Організація та проведення з суб’єктами територіальної оборони спільних занять та навчань з питань: взаємодії і управління підрозділами територіальної оборони; 

відпрацювання спільних дій в особливий період з питань охорони та оборони  важливих (стратегічних) об’єктів

критичної інфраструктури,

державних органів, органів військового управління, комунікацій життєдіяльності; захисту ділянки державного українсько-російського кордону в межах Харківської області та кордону з окремими районами Донецької і Луганської областей; підтримання правового режиму воєнного стану, безпеки і правопорядку;  ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Харківський обласний військовий комісаріат,

Східне територіальне управління Національної гвардії України,

Головне управління Національної поліції в Харківській області,

Управління Служби безпеки України в Харківській області,

Східне регіональне управління державної прикордонної служби України,

Управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області,

Головне управління ДСНС України у Харківській області,

Управління Державної служби спеціального звязку та захисту інформації України у Харківській області

 

 

 

6.2.

Організація  взаємодії з районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування, громадами, волонтерськими та громадськими організаціями з метою дієвої підтримки заходів територіальної оборони, проведення роз’яснювальної роботи, запобігання проявам паніки, мінімізації людських втрат, захисту і збереження життя і здоров’я цивільних і військових громадян України в умовах особливого періоду або надзвичайного стану

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації,

органи місцевого самоврядування, інші

державні установи,

Харківський обласний військовий комісаріат, Харківська обласна організація

Товариства Червоного Хреста України,

волонтерські та громадські організації,

Спілка ветеранів АТО, фонди гуманітарної допомоги

 

 

 

6.3

Організація перевірки стану готовності протирадіаційних укрить та сховищ до використання за призначенням.

Розповсюдження серед населення методичних рекомендацій щодо правил поведінки в умовах катаклізмів техногенного та природного характеру і правил користування протирадіаційними укриттями та сховищами

Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

Усього за підрозділом 6

 

 

 

Підрозділ 7. Організаційні та підготовчі заходи з підготовки  формувань територіальної оборони та військово-патріотичного виховання 

7.1.

Обладнання навчальних місць  на базі військового містечка № 220 для відпрацювання навичок особового складу підрозділів територіальної оборони з тактичної, фізичної, інженерної, медичної  підготовки (навчального опорного пункту, блок-посту, смуги перешкод, кімнати для зберігання навчальної зброї, місць побутового і санітарно-гігієнічного призначення, інших навчальних місць)

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Харківський квартирно-експлуатаційний відділ

 

 

 

317 000

 

317 000

7.2.

Заходи з проведення ремонту  будівель військового містечка № 220, які будуть використовуватися у навчальному процесі, до проведення занять з особовим складом підрозділів територіальної оборони

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Харківський квартирно-експлуатаційний відділ

260 000

 

260 000

7.3.

Придбання навчального приладдя та обладнання для проведення занять з особовим складом підрозділів територіальної оборони (шанцевого та електроінструменту і іншого інвентарю для проведення занять з інженерної підготовки, витратних матеріалів для проведення занять з медичної підготовки тощо)

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Харківський квартирно-експлуатаційний відділ

 

272 000

 

272 000

Усього за підрозділом 7

849 000

 

849 000

 

   Усього за Програмою

3 544 440

2 134 000

 5 678 440

 

VІ. Результати, очікувані від виконання Програми

 

  Виконання Програми забезпечить підготовку до вирішення та вирішення в умовах особливого періоду завдань територіальної оборони, а саме:

охорона та захист ділянки державного українсько-російського кордону в межах Харківської області;

забезпечення надійного функціонування органів державної влади, органів військового управління, стратегічного (оперативного) розгортання військ (сил) Збройних Сил України та інших військових формувань;

охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій життєдіяльності;

боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;

підтримання правового режиму воєнного стану, посилення охорони громадського порядку та безпеки громадян;

створення сприятливих умов для належної підготовки у мирний час особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням шляхом проведення навчань та тренувань з практичного відпрацювання  навичок бойової підготовки;

підготовка до розгортання руху опору на окупованій території.

 

VIІ. Обсяги і джерела фінансування Програми

 

Обсяги фінансування Програми становлять: 5 678 440 грн.

(2016 рік – 3 544 440 грн, 2017 рік –  2 134 000 грн).

 

Обсяги фінансування Програми передбачаються щороку за рахунок коштів обласного бюджету, виходячи з його реальних можливостей, а також інших джерел, не заборонених законодавством України.

 

VIIІ. Координація та контроль за ходом

виконання Програми

 

Координація діяльності, спрямованої на виконання заходів Програми, покладається на Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації виступає відповідальним виконавцем та головним розпорядником коштів, несе відповідальність за виконання  Програми та щороку до 15 грудня інформує Харківську обласну раду про результати її виконання.

         Контроль за ходом виконання Програми здійснює Харківська обласна рада.

 

 

 

 

Перший заступник голови

обласної ради                                                                                     В. Коваленко