ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради

від __________ 2016 року №______

(____ сесія _____ скликання)

 

 

РЕГІОНАЛЬНА ПРОГРАМА

забезпечення публічної безпеки і порядку

в Харківській області на період  2016 – 2017 років

 

 

 

 

м. Харків

2016

 

П А С П О Р Т

 

Регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області

на період 2016 – 2017 років

 

1. Ініціатор розроблення Програми: Харківська обласна державна адміністрація.

 

2. Нормативно-правові акти, що стали підставою для розроблення   Програми: Конституція України, Закон України «Про національну поліцію», Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про місцеві державні адміністрації».

 

3. Розробник Програми: Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

4. Співрозробник Програми: Головне управління Національної поліції в Харківській області.

 

 

5. Відповідальний виконавець Програми: Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

6. Учасники Програми: Головне управління Національної поліції в Харківській області, прокуратура Харківської області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Управління патрульної поліції у м. Харкові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Управління захисту економіки  Департаменту захисту економіки  Національної поліції України, Слобожанське управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Головне управління ДСНС України у Харківській області, Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, Головне управління ДФС у Харківській області, Харківська митниця ДФС, Державна фінансова інспекція України в Харківській області, Харківський національний університет внутрішніх справ, структурні підрозділи Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації.

7. Термін реалізації  Програми: 2016 – 2017 роки.

8. Орієнтовні обсяги та джерела фінансування  Програми:

 

Джерела фінансування

Орієнтовний обсяг фінансування (грн.)

(за умови наявності коштів)

У тому числі за роками (грн.)

2016

(за умови наявності коштів)

2017

(за умови наявності коштів)

Обласний бюджет та інші джерела не заборонені законодавством

15262,0

8412,0

6850,0

Усього

15262,0

8412,0

6850,0

 


I. ЗАГАЛЬНІ  ПОЛОЖЕННЯ

 

Забезпечення публічної безпеки і порядку, протидія правопорушенням на території Харківської області є однією із найбільш актуальних проблем, які мають вирішуватися державними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Особливої уваги зазначені питання набувають з урахуванням демографічних, культурних, економічних, адміністративно-територіальних особливостей регіону, у тому числі наявністю спільного кордону з Російською Федерацією, наближенням до захоплених незаконними військовими формуваннями окремих районів Луганської та Донецької областей, де проводиться антитерористична операція.

Серед основних факторів, які впливають на загальний стан публічної безпеки і порядку, а також сприяють вчиненню правопорушень, необхідно виділити такі:

                   суспільно-політичні: продовження військових дій в окремих районах Луганської та Донецької областей; вивезення із зони АТО до інших областей значної кількості озброєння, боєприпасів, вибухових речовин та їх використання для здійснення злочинної діяльності;

                   економічні: корупційні процеси; недостатньо ефективні заходи щодо розвитку виробництва та промисловості; зменшення обсягів капітальних інвестицій; велика частка збиткових підприємств; девальвація гривні, знецінення доходів населення, зростання цін на всі види товарів та послуг;

                   соціальні: низький рівень заробітної плати; безробіття; недостатня кількість робочих місць для працездатного населення; тіньовий ринок праці; суттєве зростання цін на комунальні послуги; бездоглядність дітей; низька ефективність системи заходів щодо соціальної адаптації раніше судимих осіб, які повернулися з місць позбавлення волі;

                   культурні: недостатній рівень культури та правосвідомості громадян, що, поряд з іншими факторами, сприяє поширенню алкоголізму, наркоманії, насильства в сім’ї, побутових конфліктів; низький вплив на правосвідомість громадян, культурний освітній рівень громадських та релігійних інституцій.

Пріоритетним напрямом діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів є захист конституційних прав і свобод громадян, забезпечення публічної безпеки та порядку, що полягає у визначенні та реалізації комплексних заходів, спрямованих на усунення причин і умов, що сприяють правопорушенням, координації спільних зусиль діяльності у цьому напрямі, широкого залучення до цієї роботи представників громадського суспільства.

Ефективність реалізації державними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, територіальними  правоохоронними органами та представниками громадського суспільства заходів щодо забезпечення публічної безпеки та порядку на території Харківської області обумовлена системністю їх проведення на основі детального аналізу криміногенної ситуації та застосування комплексних підходів до вирішення проблемних питань шляхом планування профілактичних заходів у рамках виконання регіональних програм. Позитивний характер такої практики підтверджується статистичними даними про характер криміногенної ситуації в області, тенденціями її розвитку, динамікою та структурою кримінальних злочинів та інших правопорушень, а також залучення до участі у правоохоронній діяльності все більшої кількості громадян і громадських організацій.

Системна реалізація заходів, передбачених комплексною Програмою профілактики правопорушень у Харківській області на 2011 – 2015 роки, затвердженою рішенням Харківської обласної ради від 17.02.2011 № 82-VI, дозволила, навіть у складних умовах, обумовлених загостренням проявів сепаратизму та активізації діяльності диверсійних та терористичних угруповань у 2014 – 2015 роках, не допустити загострення криміногенної ситуації та гарантувати населенню належний рівень безпеки у регіоні.

За цей період не допущено зростання загального рівня злочинності, який у розрахунку на 10 тис. населення відповідає середньому в Україні, а рівень тяжких та особливо тяжких злочинів – є нижчим від середньодержавного показника. У структурі злочинів спостерігається зменшення на 25% кількості умисних убивств, на 21% – тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками. Менше вчиняється правопорушень дітьми та підлітками. У 2015 році встановлено 257 (торік 300) дітей, які скоїли кримінальні правопорушення. Внаслідок удосконалення системи забезпечення публічної безпеки зменшилася загальна кількість скоєних кримінальних правопорушень, вчинених у публічних місцях (2872 – у 2015 році проти 5031 – у 2014 році), що становить 7% (проти 16% у минулому році) від загальної кількості облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі на вулицях (1901 проти 3099), а також скоєних у публічних місцях тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень (734 проти 936), убивств (16 проти 21), тяжких тілесних ушкоджень (13 проти 20), крадіжок (1225 проти 2728), грабежів (475 проти 679), угонів автомототранспорту (59 проти 98) та хуліганств (114 проти 131). Спостерігається тенденція до зниження рівня злочинності на вулицях та у публічних місцях, обладнаних сучасними системами відео-спостереження, що вказує на необхідність продовження цієї роботи. Система забезпечення публічної безпеки на вулицях удосконалювалася також шляхом залучення до протидії правопорушенням членів громадських формувань, перш за все у населених пунктах, де відсутні штатні працівники поліції. Громадські активісти брали активну участь у заходах з публічної безпеки, залучалися до несення служби на блокпостах, до патрулювання території спільно з працівниками поліції. За участю громадськості у 2015 році виявлено 1490 (проти 1967 у 2014 році) адміністративних правопорушень.

Особливу увагу було приділено вилученню з незаконного обігу зброї, боєприпасів, вибухових речовин, що вивозиться із зони проведення антитерористичної операції. У 2015 році з незаконного обігу вилучено 96 пістолетів, 15 револьверів, 33 рушниці, 24 карабіни, 12 гвинтівок, 20 обрізів, 18 автоматів, 5 кулеметів, 44 гранатомети, 26 одиниць газової та пневматичної зброї, 22 одиниці саморобної зброї, 140 частин зброї, 60,5 тис. патронів, 503 гранати, 35 снарядів, 562 боєприпаси, 7,3 кг пороху, 101 вибуховий пристрій. Активізацію цієї роботи досягнуто передусім шляхом побудови комплексної багаторівневої системи публічної безпеки в області, а саме: організації першої лінії оборони на кордоні області силами прикордонників; другої лінії захисту силами блокпостів за участю працівників правоохоронних органів, а також третьої лінії – дії мобільних оперативних нарядів силових відомств, які діють на автошляхах та на ділянках поза межами блокпостів. Побудовану систему безпеки в області необхідно зберігати та удосконалювати.

Якісних змін досягнуто також у сфері захисту економічних відносин. Активніше викривалися факти кримінальної корупції, кримінальних правопорушень, пов’язаних з використанням бюджетних коштів, злочинних схем виведення із державної власності земельних ресурсів. Ефективніше здійснювалися  заходи щодо протидії наркотизації населення, попередження втягування до вживання наркотичних речовин інших осіб, викриття правопорушників, які займаються збутом наркотиків, утримують притони для виробництва та збуту наркотичних речовин.

У 2015 році відкрито 1607 (у 2014 році – 2189) кримінальних проваджень за злочинами у сфері незаконного обігу наркотиків; із них 381 (445) – за фактами збуту наркотичних речовин; 10 (22) – схиляння інших осіб до вживання наркотиків; перекрито 9 (5) міжнародних каналів поставки наркотичних речовин; викрито 31 (57) кримінальне правопорушення у сфері легального обігу наркотиків. Припинено діяльність 159 (222) наркопритонів, із них 43 (69) – для виготовлення наркотичних засобів.

Реалізація програмних заходів обумовила формування позитивних соціальних тенденцій серед населення області. На це вказує статистика щодо зменшення скарг на дії працівників правоохоронних органів, а також розширення кола громадян, громадських організацій, волонтерів, які співпрацюють з правоохоронними органами у виконанні покладених на них завдань щодо забезпечення публічної безпеки та порядку, протидії діяльності радикальних та екстремістських організацій. На даний час щодня до забезпечення діяльності із публічної безпеки залучається 80 спільних нарядів за участю представників громадськості та працівників поліції.

З урахуванням позитивного ефекту, одержаного від реалізації програмних заходів, доцільно зберегти та продовжити напрацьовану систему аналізу стану правопорядку в області, виявлення проблемних питань, які негативно впливають на стан оперативної обстановки, та визначення комплексних заходів, спрямованих на їх вирішення, особливо, враховуючи те, що, криміногенна ситуація на території Харківській області залишається складною та незважаючи на заходи, що вживаються, з метою якісного удосконалення системи охорони публічної безпеки.

У 2014 році на території області зареєстровано близько чотирьох десятків терористичних актів, більше десятка таких подій відбулося у 2015 році. Наявність спільного кордону з областями, в окремих районах яких проводиться антитерористична операція, обумовлює ввезення на Харківщину значної кількості зброї, боєприпасів та вибухових речовин, засилання розвідувально-диверсійних та терористичних угруповань, які використовуються для вчинення злочинів на території регіону.

На фоні соціальних та фінансово-економічних проблем населення спостерігається збільшення кількості тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі убивств, тяжких тілесних ушкоджень, учинених на побутовому ґрунті, а також на ґрунті конфліктів під час спільного вживання алкогольних напоїв. Відмічається зростання кількості злочинів корисливо-насильницького спрямування, таких як розбої, грабежі, а також злочинів проти власності: крадіжок, шахрайств. Проблемним питанням залишається скоєння крадіжок майна громадян, у тому числі з квартир, з автотранспортних засобів.

Турбують криміногенні процеси, що відбуваються у дитячому середовищі. Незважаючи на те, що загальна кількість вчинених неповнолітніми злочинів зменшилася, мали місце випадки учинення дітьми тяжких та особливо тяжких злочинів: умисних убивств, розбоїв, грабежів, крадіжок. Значною є кількість дітей, які потерпають від злочинів, передусім від злочинів корисливо-насильницького спрямування, вчинених їх однолітками. Особливо непокоять випадки загибелі дітей від убивств, а також випадки вчинення відносно дітей статевих злочинів, факти втягнення дітей до вживання наркотиків. Зазначене потребує удосконалення методів профілактичної роботи серед підлітків, попередження бездоглядності та безпритульності дітей, вжиття скоординованих заходів щодо соціального захисту дітей, їх охоплення заходами правового виховання та організованого дозвілля, засвоєння правил безпечної поведінки, більш активної пропаганди серед підлітків здорового способу життя.

З метою зниження рецидивної злочинності більшої уваги потребують питання соціальної адаптації осіб, які повернулися з місць позбавлення волі, та осіб, які раніше притягувалися до відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, якими сьогодні вчиняється кожний третій злочин в області. Необхідно удосконалювати роботу з попередження правопорушень на побутовому ґрунті, фактів насильства та жорстокого поводження в сім'ї.

Координації зусиль потребують проблеми наркотизації населення. Необхідно активізувати роботу з виявлення та припинення злочинної діяльності організаторів наркотрафіків, осіб, які збувають наркотики, організовують притони для їх вживання та виробництва, втягують у вживання наркотиків інших осіб, у тому числі неповнолітніх. Потребують напрацювання форми і методи протидії поширенню нових видів наркотичних засобів та психотропних речовин, у тому числі, які розповсюджуються у вигляді курильних сумішей, солей для ванн тощо. Більш активними мають бути заходи щодо недопущення використання розважальних та навчальних закладів для розповсюдження наркотичних, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Необхідно посилити контроль на об’єктах легального обігу наркотиків.

У зв’язку із продовженням військового протистояння в окремих районах Луганської та Донецької областей зберігається висока ймовірність терористичних загроз, у тому числі під час проведення масових заходів. У місцях перебування значної кількості громадян спостерігається підвищена активність діяльності екстремістських настроїв, передусім серед молоді. У зв’язку із цим питання протидії терористичним проявам є одним із першочергових у роботі правоохоронних органів та органів влади, передусім щодо забезпечення безпеки критичної інфраструктури та об’єктів життєзабезпечення населення.

Потребує продовження робота з установлення засобів розгалуженої системи відеоспостереження, основним призначенням якої має стати постійний моніторинг обстановки, зокрема в місцях масових скупчень громадян, забезпечення негайного реагування на виявлені у ході моніторингу правопорушення. Необхідно вирішити питання щодо оптимальних методів обробки інформації, яка надходить засобами відеоспостереження, що обумовлює необхідність створення спеціалізованого програмно-апаратного комплексу для накопичення відеоданих. Основним робочим засобом системи має стати інтелектуальна складова, яка надасть можливість не лише організовувати збереження відеоінформації на серверах та, у разі необхідності, її перегляд, а також дозволить організувати безпосередній доступ до кожної відеокамери на детальній інтерактивній карті міста, відобразити об’єкти та осіб, які можуть впливати на розвиток ситуації в кожному конкретному випадку, а також спрогнозувати подальший розвиток ситуації та організувати швидке вжиття необхідних заходів реагування силами нарядів охорони правопорядку, бригадами комунальних та спеціальних служб, що найближче знаходяться від місця вчинення правопорушення тощо.

В умовах реформування системи публічної безпеки у державі, суттєвого скорочення штатної чисельності правоохоронних структур нагальною є необхідність удосконалення їх технічного оснащення, об’єднання зусиль силових відомств, координації їх дій з діяльністю органів влади та інститутів громадянського суспільства, у тому числі шляхом затвердження регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку в Харківській області на період 2016 – 2017 років, що дозволить здійснювати цю роботу на плановій, системній, послідовній, комплексній основі, сконцентрувати наявні можливості на першочергових завданнях, спрямованих на превенцію правопорушень, боротьбу зі злочинністю, патріотичне виховання населення.

 

II. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ

 

Основною метою Програми є удосконалення системи превенції правопорушень, координація у цьому напрямі дій органів державної виконавчої  влади, органів місцевого самоврядування, територіальних правоохоронних та контролюючих органів, громадських інститутів та населення з метою захисту конституційних прав і свобод громадян, дітей, інших малозахищених верств населення, забезпечення публічної безпеки та порядку у громадських місцях, зниження тиску злочинного середовища на громадян, підприємців, недопущення загострення криміногенної ситуації в регіоні, створення умов для продуктивного та ефективного розвитку економічного, промислового, культурного, науково-технічного потенціалу Харківщини.

Для досягнення визначеної мети потребують вирішення такі пріоритетні завдання:

 

          безперервний моніторинг криміногенної ситуації та забезпечення своєчасного реагування на негативні зміни;

          аналіз соціальних та економічних проблем, інших чинників, що впливають на криміногенну ситуацію, визначення заходів щодо мінімізації їх негативних наслідків;

          вивчення міжнародного досвіду превенції правопорушень, протидії злочинності та корупції та впровадження його у практичну діяльність;

          удосконалення взаємодії органів влади та правоохоронних органів з питань забезпечення публічної безпеки та порядку, превенції правопорушень;

          надання допомоги в удосконаленні науково-методичного, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення правоохоронних та інших органів, що беруть участь у забезпеченні публічної безпеки та порядку;

          залучення до організації системи забезпечення публічного порядку науковців, представників громадських інститутів, підтримання ініціативи громадян з цих питань;

          проведення профілактичної роботи з керівниками громадських об’єднань з метою попередження радикальних та екстремістських проявів, усунення причин і умов, що сприяють тероризму, екстремізму, роз’яснення руйнівних та негативних наслідків цих проявів;

          реалізація заходів, спрямованих на вилучення зброї, боєприпасів, вибухових речовин, що перебувають у незаконному обігу;

          протидія незаконному обігу наркотичних, психотропних, сильнодіючих речовин, їх аналогів та прекурсорів;

          моніторинг міграційних потоків, удосконалення системи контролю цих процесів з метою зниження рівня нелегальної міграції;

          запобігання правопорушенням, пов’язаним із незаконним обігом алкогольної продукції;

          здійснення заходів поліцейського піклування, запобігання насильству в сім’ї;

          запровадження системи превентивних заходів щодо протидії правопорушенням проти громадської моралі та торгівлі людьми;

          превенція правопорушень на побутовому ґрунті, на ґрунті зловживання алкогольними напоями;

          запровадження системних заходів захисту дітей від протиправних посягань, ювенальної превенції, попередження втягнення підлітків у протиправну діяльність, попередження бездоглядності, безпритульності, жебракування серед дітей;

          здійснення посиленого контролю за ситуацією у публічних місцях, передусім при проведення заходів за участю значної кількості громадян;

          запобігання правопорушенням, що вчиняються з використанням телекомунікаційних мереж та мережі Інтернет;

          системна реалізація заходів щодо патріотичного, культурного, морального, духовного, спортивного виховання громадян, передусім дітей, підлітків та молоді, залучення до процесів виховання представників громадськості та правоохоронців;

          запровадження комплексних заходів, спрямованих на формування довіри населення до органів державної влади, правоохоронних органів, у тому числі з питань побудови правового суспільства та розбудови Харківщини як безпечного місця для життя людей.

 

III. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Виконання Програми надасть можливість:

 

          стабілізувати криміногенну ситуацію в регіоні шляхом мінімізації загроз публічній безпеці і порядку;

          підвищити рівень вуличної безпеки; зниження долі тяжких та особливо тяжких злочинів у публічних місцях та на вулицях; зменшити кількість аварій на автошляхах;

          знизити рівень посадових злочинів серед службових осіб органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, працівників правоохоронних, державних контролюючих органів, органів, наділених дозвільними та владними повноваженнями, у тому числі зловживань при використанні бюджетних коштів та земельних ресурсів;

          зменшити кількість злочинів на побутовому ґрунті, у стані алкогольного сп’яніння, а також рецидивної злочинності;

          знизити рівень злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, зброї, боєприпасів, вибухових речовин;

          зменшити кількість порушень правил реалізації алкогольної, тютюнової, лікеро-горілчаної продукції, спирту; правопорушень у сфері моралі;

          знизити рівень дитячої злочинності; формувати у дитячому та молодіжному середовищі негативне сприйняття протиправної поведінки та вчинення правопорушень;

          зменшити питому вагу протиправних діянь, вчинених на ґрунті екстремізму, расизму, ксенофобії та радикальних поглядів;

          посилити перепускний режим на кордоні Харківської області. Не допустити порушення правил в’їзду - виїзду і перебування в Україні біженців, іноземців та осіб без громадянства. Запобігати проникненню на територію області представників незаконних воєнізованих формувань;

 

          підвищити антитерористичну захищеність та безпеку державних установ;

          забезпечити цивільну безпеку об’єктів інфраструктури регіону;

          підвищити рівень готовності населення регіону до протидії виникненню надзвичайних ситуацій;

          знизити кількість випадків пропаганди тероризму, розпалювання міжнаціональної, міжрелігійної ворожнечі, дестабілізації соціально-політичної обстановки на території області.

 

IV. МЕХАНІЗМИ ДОСЯГНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ

 

Досягнути результатів можливо шляхом:

скоординованої та узгодженої реалізації виконавцями визначених Програмою заходів у встановлені терміни; відповідального ставлення виконавців до якісного виконання завдань та ефективного використання бюджетних асигнувань, виділених на реалізацію Програми;

реалізації Програми з урахуванням заходів, передбачених законодавчими та нормативно-розпорядчими документами;

постійного та систематичного контролю за ефективністю реалізації заходів, передбачених Програмою, шляхом надання виконавцями піврічних письмових звітів про хід виконання Програми, а також шляхом звітування про хід виконання Програми перед громадськістю, Харківською обласною радою.

 

V. ОБСЯГИ ТА ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ. СТРОКИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Фінансування заходів, визначених Програмою, проводиться за рахунок коштів обласного бюджету, виходячи з його реальних можливостей та інших джерел не заборонених законодавством. Орієнтовний обсяг фінансування заходів Програми становить
15262,0 млн. грн.

Строки виконання Програми – протягом 2016-2017 років.

 

 


 

VI. ЗАХОДИ ПРОГРАМИ

 

з/п

 

Зміст заходу

Термін виконання

Виконавці

Орієнтовні обсяги фінансування

(тис. грн.)

Очікуваний результат

Всього

2016

2017

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

І. Організаційно-управлінські заходи забезпечення публічної безпеки і порядку

1.1.

Створити  постійно діючий орган та забезпечити регулярний моніторинг стану публічної безпеки і порядку на території області, вивчення структури та динаміки правопорушень, а також проведення на основі їх аналізу комплексних та цільових профілактичних заходів, спрямованих на превенцію правопорушень, охорону прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, прокуратура Харківської області, Управління Служби безпеки України в Харківській області,

Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у України у Харківській області,  Харківська обласна державна адміністрація

 

 

 

Постійне отримання достовірної інформації про стан злочинності в області. Своєчасне реагування на ризики та актуальні загрози публічній безпеці і порядку на території Харківської області

1.2.

Розробити комплекс заходів, спрямованих на запобігання і протидію злочинності, у тому числі її організованим формам, на території області, організувати розгляд актуальних питань із забезпечення публічної безпеки і порядку в області на засіданнях координаційних нарад та спільної групи з питань координації роботи правоохоронних органів Харківської області. Особливу увагу приділяти питанням протидії сепаратизму, расизму, ксенофобії, попередженню вчинення терористичних актів, тяжких та особливо тяжких злочинів проти особи і держави

2016-2017

Прокуратура Харківської області, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у України у Харківській області,  Харківська обласна державна адміністрація

 

 

 

Удосконалення механізму взаємодії та оперативного прийняття управлінських рішень місцевими  органами виконавчої влади та територіальними правоохоронними органами

1.3.

Організувати проведення керівниками територіальних правоохоронних органів та  керівниками місцевих органів виконавчої влади спільного прийому громадян з метою визначення проблемних питань щодо стану публічної безпеки і порядку на території регіону та визначення заходів щодо їх розв’язання

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, прокуратура Харківської області, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Харківська обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації

 

 

 

Виконання вимог чинного законодавства щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності територіальних правоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади встановлення партнерських відносин із населенням регіону

 

Усього за підрозділом I

0,0

0,0

0,0

 

ІІ. Превентивні заходи щодо забезпечення безпеки і порядку в публічних місцях області

2.1.

З метою посилення безпеки у місцях масового перебування громадян (вокзали, ринки, торговельні та розважальні центри тощо), масового відпочинку громадян, публічних місць, перехресть доріг (місць концентрації ДТП), де найбільш часто відбуваються правопорушення, забезпечити придбання та встановлення систем відеонагляду, а також стаціонарних переговорних апаратів термінового виклику спеціальних служб (підрозділів поліції, ДСНС, медичної допомоги) з виведенням сигналу, який від них надходить, до служби «102», та постійного моніторингу стану публічної безпеки і порядку, оперативного реагування на надзвичайні події

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції у м. Харкові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області,

Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

5000,0

 

 

(за умови наяв-ності коштів)

2500,0

 

 

(за умови наяв-ності коштів)

2500,0

 

 

(за умови наяв-ності коштів)

Підвищення рівня захищеності громадян області у публічних місцях від вчинення злочинів та інших правопорушень

2.2.

Забезпечити придбання сучасних засобів зв’язку для нарядів патрульної служби поліції, Національної гвардії з метою оперативного реагування на повідомлення про правопорушення та інші події, що становлять небезпеку для публічного порядку, життя та здоров’я громадян

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції у м. Харкові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Східне територіальне управління Національної гвардії України

3000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

2000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

1000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

Здійснення оперативного реагування суб’єктів забезпечення публічної безпеки і порядку на надзвичайні події

2.3.

Для покращення роботи пунктів забезпечення публічної безпеки і порядку (дільничних пунктів поліції) забезпечити їх оснащення спеціальним

обладнанням, технікою та державними інформаційно-правовими ресурсами

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління Національної поліції в Харківській області, районні державні адміністрації

2000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

1000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

1000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

Підвищення рівня оперативного реагування та забезпечення

публічної безпеки і порядку

2.4.

Виділення коштів Головному управлінню Національної поліції в Харківській області з метою підвищення рівня матеріально-технічного оснащення працівників поліції, передусім тих, які залучаються до проведення антитерористичних заходів, несення служби в зоні проведення антитерористичної операції, охорони публічного порядку, забезпечення їх однострою, оснащення спеціальними засобами, засобами захисту (передусім касками та бронежилетами), активної оборони, технічними засобами, іншим майном для забезпечення умов для належного виконання ними завдань та функцій щодо забезпечення публічної безпеки та порядку  

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Головне управління Національної поліції в Харківській області

2000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

 

1000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

1000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

Підвищення рівня матеріально-технічного оснащення працівників поліції,

створення умов для належного виконання ними завдань та функцій щодо забезпечення публічної безпеки та порядку  

2.5.

Організувати проведення профілактичної роботи з членами клубів фанатів спортивних команд, у т.ч. футбольних, волейбольних тощо, з метою попередження порушень публічної безпеки та порядку при проведенні спортивних заходів

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент у справах молоді та спорту

Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Установлення взаємодії із лідерами фан-рухів з метою зниження рівня вчинення правопорушень з боку вболівальників спортивних команд

2.6.

Організувати інформування населення, у тому числі через засоби масової інформації, про необхідність вжиття заходів щодо посилення охорони власного майна, встановлення охоронної сигналізації, домофонів, укріплення вхідних дверей, встановлення кодових замків на під’їздах житлових будинків тощо з метою попередження квартирних крадіжок та інших крадіжок майна з житла громадян

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України, Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації,

 Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження рівня квартирних крадіжок, грабежів та розбоїв, які вчиняються у багатоквартирних будинках, під’їздах та на прибудинкових територіях

2.7.

Організувати інформування населення, у тому числі через засоби масової інформації, про необхідність вжиття заходів щодо обладнання автотранспортних засобів приладами охоронної сигналізації, паркування автотранспорту на автостоянках, що охороняються, з метою попередження фактів незаконних заволодінь автотранспортом

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції у м. Харкові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження рівня правопорушень, пов’язаних з незаконним заволодінням приватним автотранспортом на території регіону

2.8.

Підготувати пропозиції щодо обладнання автостоянок поблизу автостанцій, вокзалів, ринків, торговельних та розважальних центрів з метою попередження крадіжок майна з автотранспортних засобів, які направити до органів місцевої влади

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції у м. Харкові Департаменту патрульної поліції Національної поліції України

 

 

 

 

Зниження рівня крадіжок майна з приватних та державних автотранспортних засобів у публічних місцях

2.9.

Організувати проведення заходів щодо освітлення населених пунктів, вуличної мережі, під’їздів житлових будинків, прибудинкової території, зупинок автотранспорту з метою зниження рівня вуличної злочинності

2016-2017

Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації,

Головне управління Національної поліції в Харківській області, районні державні адміністрації

 

 

 

Попередження вчинення злочинів та інших правопорушень у публічних місцях

2.10.

Забезпечити здійснення контролю за утриманням покинутих споруд, горищ, технічних поверхів та приміщень, підвалів у житлових та інших будівлях; забезпечення їх закриття на запираючі пристрої з метою недопущення доступу сторонніх осіб, попередження фактів навмисного пошкодження майна, учинення інших протиправних дій

2016-2017

Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Попередження вчинення правопорушень, пошкодження майна, підвищення рівня протипожежного захисту будівель та споруд

2.11.

Проводити роз’яснювальну роботу з керівниками суб’єктів підприємницької діяльності, що надають охоронні послуги, з метою залучення їх можливостей до здійснення заходів із забезпечення публічної безпеки та порядку, а також під час проведення культурно-спортивних та релігійних заходів за участю значної кількості громадян

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України, Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Департамент культури і туризму  Харківської обласної державної адміністрації, відділ у справах релігій Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Підвищення рівня забезпечення публічної безпеки та порядку, у тому числі під час проведення культурно-спортивних та релігійних заходів

2.12.

Забезпечити придбання для Головного управління Національної поліції в Харківській області генератор для забезпечення безперебійного енергопостачання до служби «102»

2016

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Головне управління Національної поліції в Харківській області

400,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

400,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

0,0

Забезпечення безаварійної роботи служби «102»

2.13.

Забезпечити придбання для Головного управління Національної поліції в Харківській області трьох одиниць автотранспорту (одного спеціального конвойного автомобіля місткістю 21 місце та двох спеціальних конвойних автомобілів місткістю відповідно 8 місць) для конвоювання осіб з метою дотримання прав і законних інтересів та безпеки громадян під час конвоювання

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Головне управління Національної поліції в Харківській області

1900,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

 

 

1000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

900,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

Запезпечення дотримання прав і законних інтересів та безпеки громадян під час конвоювання

2.14.

Забезпечити придбання для Головного управління Національної поліції в Харківській області електронні планшети, відеореєстратори для забезпечення груп швидкого реагування на повідомлення про правопорушення

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Головне управління Національної поліції в Харківській області

700,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

350,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

350,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

Підвищення ефективності роботи груп швидкого реагування на повідомлення про правопорушення

 

Усього за підрозділом II

15000,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

8250,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

6750,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

 

 

 

ІІІ. Заходи, спрямовані на превенцію терористичних та екстремістських проявів,

вилучення зброї, боєприпасів, вибухових речовин, що перебувають у незаконному обігу

 

3.1.

Організувати проведення державними установами заходів, спрямованих на підвищення їх антитерористичної захищеності та безпеки, у тому числі шляхом укладення договорів з підрозділами поліції охорони в Харківській області Національної поліції України

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області,

Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Харківська обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації

 

 

 

 

Підвищення антитерористичної захищеності та безпеки державних установ

3.2.

Організувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на доведення до населення небезпеки екстремістських проявів у суспільстві, превенцію ксенофобії, сепаратизму, расової та національної ворожнечі. Вжити заходів щодо проведення профілактичної роботи з особами, які пропагують зазначені прояви, з метою попередження терористичних та диверсійних актів, вчинення злочинів та інших правопорушень

2016-2017

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Національної поліції в Харківській області,

Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Департамент масових комунікацій

Харківської обласної державної адміністрації,

 районні державні адміністрації

 

 

 

 

Підвищення рівня правової освіти населення регіону з питань недопустимості проявів екстремізму, а також щодо невідворотності притягнення до юридичної відповідальності за вчинення протиправних діянь на ґрунті екстремізму, расизму, ксенофобії та радикальних поглядів

3.3.

Проводити роз’яснювальну роботу із залученням ЗМІ з питань доведення до громадян необхідності добровільної здачі зброї, яка перебуває у них на незаконних підставах.

Організовувати заходи із добровільної здачі зброї населенням, посилення охорони об’єктів, де використовується або зберігається озброєння, вибухові та інші небезпечні речовини

 

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України, Східне територіальне управління Національної гвардії України, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

Вилучення із цивільного обігу зброї, яка перебуває у володінні громадян на незаконних підставах. Недопущення потрапляння озброєння у кримінальне середовище та його використання для вчинення злочинів, терористичних та диверсійних актів

 

3.4.

Проводити контрольні перевірки та інші запобіжні заходи щодо забезпечення належного обліку та безпеки зберігання зброї, боєприпасів, вибухових речовин, інших засобів ураження, що перебувають у розпорядженні підприємств, організацій та установ

2016-2017

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Національної поліції в Харківській області,

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

Забезпечення режиму зберігання зброї, боєприпасів, вибухових речовин вимогам чинного законодавства України. Недопущення вчинення протиправних дій із застосуванням зброї, боєприпасів, вибухових речовин, інших засобів ураження

3.5.

Забезпечити проведення, у тому числі шляхом організації роботи стаціонарних блокпостів та пересувних нарядів з числа працівників правоохоронних органів, заходів щодо вилучення зброї, боєприпасів, вибухових речовин, інших засобів ураження, що перебувають у нелегальному обігу, у тому числі ті які вивозяться із зони проведення антитерористичної операції. Результати цієї роботи доводити до відома населення та висвітлювати через засоби масової інформації

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області,  Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у України у Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Східне територіальне управління Національної гвардії України

 

 

 

Вилучення із цивільного обігу зброї, яка перебуває у володінні громадян на незаконних підставах. Недопущення потрапляння озброєння у кримінальне середовище та його використання для вчинення злочинів, терористичних та диверсійних актів

 

3.6.

Організувати роботу з вивчення в навчальних закладах області основних правил поведінки та реагування при загрозі або вчиненні актів тероризму, правил забезпечення пожежної безпеки, поведінки в екстремальних ситуаціях, попередження загроз життю та здоров’ю, профілактики екстремізму

2016-2017

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Харківській області,

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області,

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Формування механізмів безпечної поведінки  населення регіону, в тому числі при виникненні надзвичайних ситуацій

 

3.7.

Розробити алгоритм дій та взаємодії при наявності загроз терористичного характеру (виявлення вибухових предметів, спрацювання вибухових речовин), порядку евакуації людей, що знаходяться на об’єктах.

Провести заняття з працівниками ринків, вокзалів, торговельних та розважальних центрів, транспортної інфраструктури з вивчення порядку дій при виявленні небезпечних предметів або загрозі вчинення терористичних актів

2016-2017

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Національної поліції в Харківській області,

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у України у Харківській області, Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Формування механізмів безпечної поведінки населення регіону у повсякденному житті та професійній діяльності. Підвищення рівня готовності населення до протидії виникненню надзвичайних ситуацій

 

Усього за підрозділом III

0,0

0,0

0,0

 

IV. Превентивні заходи щодо протидії правопорушенням проти громадської моралі та торгівлі людьми

4.1.

У взаємодії із засобами масової інформації, органами освіти та охорони здоров’я проводити роз’яснювальну роботу щодо можливих негативних наслідків несанкціонованого працевлаштування у державах поза межами України з порушенням законодавства, яке регулює відносини у цій сфері

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

Підвищення рівня захисту особистих, трудових та соціальних прав громадян регіону

 

4.2.

Проводити систематичні заходи щодо протидії торгівлі людьми, сексуальній, трудовій експлуатації, виготовленню та розповсюдженню порнографічної продукції; викриття організованих форм злочинності у цій сфері, припинення функціонування місць розпусти, звідництва, фактів сутенерства, пропаганди культу насильства та жорстокості, примушування чи втягнення до зайняття проституцією, розбещення дітей

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження рівня злочинів та інших правопорушень, пов’язаних  із сексуальною та трудовою експлуатацією, з виготовленням та розповсюдженням порнографічної продукції.

Припинення функціонування на території регіону місць розпусти, звідництва, пропаганди культу насильства та жорстокості, примушування чи втягнення осіб до зайняття проституцією, розбещення дітей

4.3.

Організувати функціонування «гарячої телефонної лінії» для надання психологічної допомоги громадянам, які стали жертвами торгівлі людьми

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Оперативне надання психологічної допомоги громадянам, які стали жертвами торгівлі людьми

4.4.

Здійснювати інформування населення про механізм безпечної поведінки під час працевлаштування за кордоном, укладення шлюбів з іноземцями, придбання туристичних путівок

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Формування у громадян регіону моделей безпечної поведінки під час працевлаштування за кордоном, укладення шлюбів з іноземцями, придбання туристичних путівок з метою недопущення щодо них дій,пов’язаних із торгівлею людьми

4.5.

Проводити комплекс заходів щодо виявлення та припинення корупційних дій з боку посадових осіб, які сприяють торгівлі людьми при оформленні проїзних документів для виїзду за кордон, складанню фіктивних документів, підробленню документів тощо

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

Зниження рівня вчинення злочинних та корупційних діянь у сфері запобігання торгівлею людьми з боку посадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів

 

Усього за підрозділом IV

0,0

0,0

0,0

 

V. Превентивні заходи щодо протидії правопорушенням проти власності

5.1.

На основі аналізу криміногенної ситуації щодо правопорушень проти власності, організувати та проводити заходи щодо попередження зазначених протиправних діянь та усунення причин та умов, що їм сприяють

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України

 

 

 

Зниження рівня злочинів та інших правопорушень проти власності на території регіону

5.3.

Організувати проведення роз’яснювальної роботи серед суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги у сфері таксі, щодо укладання договорів на надання охоронних послуг у частині реагування груп затримання поліції охорони Національної поліції України за повідомленнями по телефону від диспетчерів служб такси з метою попередження нападів на водіїв

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України

 

 

 

Підвищення рівня безпеки суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги у сфері таксі

5.4.

Проводити роз’яснювальну роботу серед кредитно-фінансових установ та власників приватного автотранспорту щодо укладання договорів на охоронні послуги зі спостереження за рухомими об’єктами, з використанням системи спостереження «Кронос-А» з метою попередження крадіжок транспортних засобів

 

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління поліції охорони в Харківській області Національної поліції України

 

 

 

Підвищення рівня безпеки власників приватного автотранспорту.

Зниження рівня крадіжок приватного автотранспорту

 

Усього за підрозділом V

0,0

0,0

0,0

 

VI. Превентивні заходи в сфері економічних відносин

6.1.

Проводити комплекс цільових заходів щодо виявлення та припинення фактів розкрадання та нецільового використання службовими особами бюджетних коштів усіх рівнів, коштів, виділених на реалізацію соціально-економічних програм, підтримку оборонно-промислового комплексу, розвиток бюджетоутворюючих секторів економіки

2016-2017

Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Державної фіскальної служби України у Харківській області, Державна фінансова інспекція в Харківській області

 

 

 

Припинення фактів розкрадання та нецільового використання службовими особами всіх рівнів бюджетних коштів, притягнення винних осіб до юридичної відповідальності

6.2.

Забезпечити викриття, документування та руйнування корупційних схем розкрадання і нецільового використання бюджетних коштів, що освоюються Харківським Облавтодором та його дочірніми підприємствами (райавтодорами) на ремонт, утримання автомобільних шляхів та розвиток об’єктів інфраструктури, у сфері житлово-комунального господарства, насамперед, які пов’язані з порушеннями чинного законодавства під час формування, встановлення та оплати комунальних послуг та відшкодування із бюджету різниці в тарифах

2016-2017

Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Державна фінансова інспекція в Харківській області

 

 

 

Зниження рівня правопорушень, пов’язаних з нецільовим використанням бюджетних коштів у сфері утримання автомобільних шляхів і житлово-комунального господарства

6.3.

Здійснювати заходи щодо  припинення постачання та реалізації недоброякісної фармацевтичної продукції з метою виявлення джерел її надходження до області, підпільних виробництв, недопущення потрапляння фальсифікованих лікарських засобів на ринок

2016-2017

Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент охорони здоров’я  Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Припинення діяльності з постачання до регіону недоброякісної фармацевтичної продукції та фальсифікованих лікарських засобів

 

Усього за підрозділом VI

0,0

0,0

0,0

 

VII. Запобігання правопорушенням, що вчиняються з використанням телекомунікаційних мереж та мережі Інтернет

7.1.

Проводити превентивну роботу з попередження шахрайств з банківськими картками під час купівлі-продажу товарів на Інтернет-аукціонах

 

2016-2017

Слобожанське управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

 

Підвищення рівня правової освіти населення регіону та уповноважених осіб у сфері протидії шахрайствам з банківськими картками під час купівлі-продажу товарів на Інтернет-аукціонах

7.2.

Організувати виявлення у мережі Інтернет, зокрема у соціальних мережах, файлообмінних системах, інформації, спрямованої на пропаганду тероризму, розпалювання міжнаціональної, міжрелігійної ворожнечі, провокацію дестабілізації соціально-політичної обстановки, попередження даних проявів у національному сегменті користувачів комп’ютерних мереж, організації міжнародного співробітництва з цих питань з уповноваженими відомствами інших держав

 

2016-2017

Слобожанське управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області

 

 

 

 

Зниження кількості випадків пропаганди тероризму, розпалювання міжнаціональної, міжрелігійної ворожнечі, дестабілізації соціально-політичної обстановки з використанням мережі Інтернет

7.3.

Вживати заходів щодо виявлення та документування членів злочинних груп і окремих осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження продукції порнографічного характеру, у тому числі виготовленої за участю дітей, із використанням Інтернету і телекомунікаційних мереж

 

2016-2017

Слобожанське управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

Припинення злочинів, пов’язаних із виготовленням та розповсюдженням продукції порнографічного характеру, у тому числі виготовленої за участю дітей, із використанням Інтернету і телекомунікаційних мереж

7.4.

Вживати заходів щодо забезпечення
охорони державних баз даних, які містять персональну інформацію громадян та
оброблюються в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах чи зберігаються на носіях такої інформації

2016-2017

Слобожанське управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

Підтримання оптимального рівня безпеки державних баз даних, які містять персональну інформацію громадян

7.5.

Вживати заходів щодо протидії несанкціонованому збуту чи розповсюдженню інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах чи зберігається на носіях такої інформації

 

2016-2017

Слобожанське управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

Підтримання оптимального рівня безпеки державних баз даних, які містять інформацію з обмеженим доступом

 

Усього за підрозділом VII

0,0

0,0

0,0

 

VIII. Заходи, спрямовані на запобігання насильству в сім’ї

8.1.

Забезпечити проведення заходів щодо виявлення та усунення причин і умов, що сприяють насильству у сім’ї.

Проводити інформаційно-просвітницьку роботу з попередження насильства в сім’ї. Продовжити роботу з організації надання соціальних, медичних, інших послуг та правової підтримки громадянам, які потерпіли від насильства в сім’ї, надання захисту та можливості тимчасового перебування громадян, щодо яких винесено захисний припис

 

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Виявлення та усунення причин і умов, що сприяють насильству у сім’ї.

Розвиток мережі державних установ з надання послуг тимчасового притулку громадянам, які потерпіли від насильства в сім’ї

8.2.

Вести облік осіб, які допускають факти насильства в сім’ї, та проводити з ними систематичну профілактичну роботу

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації,

служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації,  районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження рівня правопорушень, пов’язаних із насильством в сім’ї

8.3.

Забезпечити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо прав громадян, які потерпіли від насильства в сім’ї, на звернення із заявою про кримінальне або адміністративне правопорушення, звернення до правоохоронних органів чи органів, які надають допомогу особам, які постраждали від насильства в сім’ї, у тому числі медичної чи психологічної допомоги. Вжити заходів для притягнення до відповідальності осіб, які допускають насильство в сім’ї, до кримінальної чи адміністративної відповідальності.

Забезпечити взаємодію підрозділів поліції з суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері попередження насильства в сім’ї, з метою одержання інформації щодо вчинених фактів насильства в сім’ї, осіб, які їх учинили, та осіб, які потерпіли від зазначених правопорушень, з метою проведення із зазначеними особами профілактичної роботи

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Забезпечення скоординованих дій суб’єктів протидії насильству в сім’ї щодо виявлення фактів протиправних дій та вжиття заходів щодо захисту жертв насилля в сім’ї

 

Усього за підрозділом VIII

0,0

0,0

0,0

 

 

 

 

 

 

 

IX. Запобігання правопорушенням, пов’язаним із незаконним обігом алкогольної продукції, здійснення заходів

поліцейського піклування

9.1.

Із залученням підрозділів поліції, органів охорони здоров’я, освіти проводити роз’яснювальну роботу через ЗМІ, організувати поширення друкованих матеріалів, розміщення соціальної реклами щодо попередження розповсюдження та зловживання алкогольними, слабоалкогольними напоями

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Підвищення рівня суспільного несприйняття зловживання алкогольними, слабоалкогольними напоями, формування у свідомості населення звички до здорового способу життя

9.2.

Вживати заходів щодо виявлення та припинення діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, які порушують правила торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями, допускають продаж алкогольних напоїв неповнолітнім, торгують алкогольними напоями поблизу дитячих та навчальних закладів

2016-2017

Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України,  Головне управління Національної поліції в Харківській області, Головне управління

Державної фіскальної служби України у Харківській області, районні державні адміністрації

 

 

 

Забезпечення належного правового режиму здійснення підприємницької діяльності  в сфері торгівлі алкогольними та слабоалкогольними напоями

9.3.

Здійснювати заходи щодо виявлення місць незаконного виробництва, зберігання алкогольної, спиртовмісної продукції, етилового спирту та припинення їх діяльності.

Вживати заходів щодо виявлення та документування діяльності підпільних цехів, які виготовляють з недоброякісної сировини (матеріалів), що становить загрозу для життя і здоров'я людей, а також реалізують у роздрібній мережі фальсифіковану лікеро-горілчану та тютюнову продукцію, у тому числі марковану підробленою акцизною маркою

 

2016-2017

Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України,  Головне управління Національної поліції в Харківській області, Головне управління

Державної фіскальної служби України у Харківській області

 

 

 

 

Зниження рівня правопорушень у сфері незаконного виробництва, зберігання алкогольної, спиртовмісної продукції, етилового спирту, а також фальсифікації підакцизних товарів

 

Усього за підрозділом IX

 

0,0

0,0

0,0

 

X. Протидія незаконному обігу наркотичних, психотропних, сильнодіючих речовин, їх аналогів та прекурсорів

 

10.1

Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення з питань негативних наслідків вживання наркотичних, психотропних, сильнодіючих речовин, а також щодо добровільної видачі наркотичних, психотропних речовин, що незаконно у них зберігаються

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

 районні державні адміністрації

 

 

 

Підвищення рівня суспільного несприйняття зловживання наркотичних та психотропних речовин, формування у свідомості населення звички до здорового способу життя

10.2

Здійснювати заходи щодо виявлення місць незаконного виробництва, зберігання наркотичних, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Вживати заходів щодо припинення їх діяльності та притягнення до відповідальності осіб, які причетні до їх створення

 

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України,

Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

 

Зниження рівня злочинів, пов’язаних із незаконним виробництвом, зберіганням наркотичних, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

10.3

Проводити комплексні заходи з перекриття каналів постачання наркотичних речовин на територію держави та області, з використанням автомобільного, залізничного, повітряного транспорту, а також поза пунктами митного контролю

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне регіональне управління державної прикордонної служби України, Харківська митниця Державної фіскальної служби

 

 

 

Зниження рівня злочинів, пов’язаних із незаконним виробництвом, зберіганням наркотичних, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

10.4.

Вживати заходів з попередження випадків втягування молоді і підлітків до вживання наркотичних речовин, а також вилучення з незаконного обігу наркотичних, сильнодіючих, психотропних речовин та курильних сумішей («спайсів»)

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

Зниження рівня злочинів, пов’язаних із незаконним виробництвом, зберіганням наркотичних, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

10.5.

Проводити цільові заходи, спрямовані на виявлення каналів витоку у незаконний обіг підконтрольних наркотичних лікарських засобів з об’єктів проведення замісної підтримувальної терапії, притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили виток таких препаратів у незаконний обіг

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент охорони здоров’я

Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

 

Зниження рівня злочинів, пов’язаних із незаконним обігом підконтрольних наркотичних лікарських засобів

10.6.

Організувати та провести цільові заходи, спрямовані на протидію розповсюдженню наркотичних засобів у розважальних та навчальних закладах, у тому числі організувати направлення керівниками навчальних закладів інформації до правоохоронних органів щодо фактів поширення наркотичних речовин серед учнівської молоді. Результати цієї роботи довести до населення та висвітлити через ЗМІ з метою попередження цих фактів

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації,

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

Зниження рівня злочинів, пов’язаних із незаконним виробництвом, зберіганням наркотичних, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

10.7.

Вживати заходів щодо виявлення громадян, які допускають немедичне вживання наркотичних, психотропних речовин та їх аналогів, та підготовлення матеріалів з метою їх направлення в установленому порядку до державних установ охорони здоров’я для надання їм медичної допомоги та позбавлення наркозалежності

 

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

Зниження рівня злочинів, пов’язаних із незаконним вживанням наркотичних засобів.

Зниження кількості наркозалежного населення в області

10.8.

У разі встановлення фактів систематичного або масового (трьома і більше особами) вживання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у закладах масового перебування громадян (ресторанах, кафе, барах, кінотеатрах, нічних клубах, дискотеках, гральних залах, розважальних комплексах тощо) та невжиття посадовими особами таких закладів заходів щодо запобігання вживанню чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів після офіційного попередження правоохоронними органами, вирішувати питання про припинення діяльності таких закладів згідно із Законом України «Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними»

2016-2017

Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

 

Забезпечення належного правового режиму здійснення підприємницької діяльності  на території області.

Зниження рівня злочинів, пов’язаних із незаконним вживанням наркотичних засобів

10.9.

Сприяти впровадженню впровадження соціального проекту «Ми проти наркотиків» щодо виїздів театру ГУ Національної поліції в Харківській області до районів міста і області з профілактичними та методологічними програмами та показом вистав профілактичного характеру «Ми за здорове майбутнє»

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Шосте територіальне управління Департаменту протидії наркозлочинності

Національної поліції України, районні державні адміністрації

 

 

 

Створення у дитячому та підлітковому середовищі негативного сприйняття вживання наркотичних засобів.

Зниження кількості наркозалежного населення в області

 

Усього за підрозділом X

 

0,0

0,0

0,0

 

 

 

 

 

 

 

XI. Заходи ювенальної превенції

 

11.1.

Забезпечити проведення рейдів у місцях масового перебування дітей та підлітків, на ринках, розважальних та торгівельних центрах, місцях розміщення неформальних молодіжних об’єднань з метою раннього виявлення неповнолітніх, схильних до вчинення правопорушень та проведення з ними індивідуально-виховної роботи

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження кількості неповнолітніх, схильних до вчинення правопорушень

11.2.

Забезпечити проведення моніторингу ситуації у дитячому середовищі. За результатами вивчення цих процесів провести заходи щодо запобігання безпритульності та бездоглядності серед дітей, протидії поширенню у молодіжному середовищі соціально-негативних явищ

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, служба у справах дітей  Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Отримання достовірної інформації про ситуацію в дитячому середовищі з метою своєчасного напрацювання заходів ювенальної превенції

11.3.

Проводити культурно-мистецькі акції з метою пропаганди здорового способу життя молоді. Забезпечити висвітлення через регіональні ЗМІ результатів діяльності правоохоронних органів та органів влади у сфері запобігання правопорушень серед неповнолітніх

2016-2017

Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Департамент у справах молоді і спорту Харківської обласної державної адміністрації, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Департамент охорони здоров’я  Харківської обласної державної адміністрації районні державні адміністрації, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

Формування у молодіжному середовищі звички до здорового способу життя та негативного сприйняття протиправної поведінки

11.4.

Забезпечити своєчасне виявлення та взяття на облік дітей, які вчиняють правопорушення або стали жертвами злочинної діяльності дорослих, а також дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, організувати надання таким особам необхідної допомоги

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, служба у справах дітей

Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Надання своєчасної правової та соціальної допомоги дітям, які стали жертвами злочинної діяльності

11.5.

Забезпечити своєчасне виявлення батьків або осіб, що їх замінюють, які ухиляються від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо створення належних умов для життя, навчання та виховання дітей, а також їх облік і систематичну перевірку виконання ними своїх обов’язків, надання таким особам необхідної допомоги, а також виявлення осіб, які негативно впливають на поведінку дітей, втягують їх у протиправну діяльність.

Забезпечити проведення з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, профілактичної роботи, з метою запобігання негативним проявам серед неповнолітніх, у тому числі пияцтва, наркоманії, дитячої бездоглядності та безпритульності

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, служба у справах дітей

Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Своєчасне виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які втягують дітей у протиправну діяльність.

Зниження кількості неповнолітніх, схильних до вчинення правопорушень

11.6.

Вживати заходів щодо встановлення причин та умов, що призводять до самовільного залишення дітьми сімей чи дитячих закладів, вжити заходів щодо їх усунення

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Нейтралізація негативних факторів, які сприяють протиправній діяльності дітей, дитячій безпритульності

11.7.

Організувати та забезпечити проведення у загальноосвітніх, професійно-технічних закладах профілактичних заходів з роз’яснення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення публічної безпеки та порядку

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

Зниження кількості дітей, схильних до вчинення правопорушень. Формування у дитячому та молодіжному середовищі негативного сприйняття протиправної поведінки та вчинення правопорушень

11.8.

Організувати проведення профілактичних заходів у закладах, на базі яких організовано оздоровлення та відпочинок неповнолітніх, які перебувають на профілактичних обліках в підрозділах поліції, з метою попередження протиправної поведінку з боку дітей

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Департамент молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження кількості дітей, схильних до вчинення правопорушень.
Формування у дитячому та молодіжному середовищі негативного сприйняття протиправної поведінки та вчинення правопорушень

11.9.

Забезпечити із залученням працівників правоохоронних органів, психологів, педагогів проведення тренінгів серед дітей з питань засвоєння навичок безпечного поводження з виявленими підозрілими предметами, боєприпасами, вибуховими речовинами

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження кількості надзвичайних подій за участю дітей, що пов’язані з необережним поводженням з підозрілими предметами, боєприпасами, вибуховими речовинами

11.10.

Організувати надання соціальних послуг з метою  реабілітації, психокорекції, організації змістовного дозвілля, формування впевненої поведінки та трудових навичок дітьми, які перебувають у «конфлікті із законом», звільняються з місць позбавлення волі, які засуджені з випробним терміном та перебувають на обліку у відділах кримінально-виконавчих інспекцій, які засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі

2016-2017

Кримінально-виконавчі інспекції, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

 

Зниження кількості дітей, схильних до вчинення правопорушень. Формування у дитячому та молодіжному середовищі негативного сприйняття протиправної поведінки та вчинення правопорушень

11.11.

Організувати роботу з виявлення підлітків, які входять до груп з антигромадською поведінкою, лідерів та їх активних учасників, місць їх концентрації, та вжити заходів щодо роз’єднання неформальних молодіжних об’єднань та припинення фактів їх антигромадської поведінки

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Департамент у справах молоді та спорту

Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

 

Зниження кількості дітей, схильних до вчинення правопорушень.

Формування у дитячому та молодіжному середовищі негативного сприйняття протиправної поведінки та вчинення правопорушень

11.12.

Організувати відвідування дітьми музею ГУ Національної поліції в Харківській області Харківщини, перегляд музейних експонатів з метою використання історичної і музейної роботи як форми виховної та профілактичної роботи з дітьми, формування любові до Батьківщини, готовності до захисту свободи та незалежності Вітчизни, несприйняття протиправної поведінки та вчинення правопорушень. Забезпечити виділення автотранспорту для перевезення дітей

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Зниження кількості дітей, схильних до вчинення правопорушень.

Формування у дитячому та молодіжному середовищі негативного сприйняття протиправної поведінки та вчинення правопорушень

11.13.

Організувати відвідування неповнолітніми та молоддю, які перебувають на обліку в підрозділах кримінально-виконавчої інспекції, музеїв, художніх виставок, закладів культури тощо, які відносяться до історичної спадщини України з метою формування у них правосвідомості

 

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації,  Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, служба у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Повернення неповнолітніх засуджених до правосвідомого життя і створення умов для їх повноцінного розвитку, успішної соціалізації та подолання особистих проблем

11.14.

Забезпечити переобладнання та облаштування дільниці соціальної адаптації з метою адаптації неповнолітніх засуджених, які відбувають покарання в Курязькій виховній колонії імені А.С. Макаренка, до життя в суспільстві після звільнення з установи

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації,

Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації

62,00

 

(за умови наяв-ності коштів)

62,00

 

(за умови наяв-ності коштів)

0

Надання неповноліт­нім засудженим  комплексної допомоги у подоланні проблем, здійснення соціального контролю за їх поведінкою та  забезпечення умов для їх загального виховання і соціалізації

 

Усього за підрозділом XI

62,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

 

62,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

0,0

 

XII. Запобігання нелегальній міграції

 

12.1.

Забезпечити проведення робочих зустрічей з представниками іноземних діаспор та земляцтв з питань попередження порушень законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, захисту прав іноземців в Україні

2016-2017

Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації, Департамент економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації

 

 

 

Підвищення рівня правової освіти іноземців щодо правил перебування на території України.

Установлення взаємодії з представниками іноземних діаспор щодо попередження порушень законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства

12.2.

Організувати та забезпечити проведення заходів, спрямованих на виявлення і припинення протиправної діяльності посадових і службових осіб щодо сприяння функціонуванню каналів незаконної міграції в Україні

2016-2017

Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

 

 

 

Зменшення кількості фактів вчинення протиправних діянь посадовими і службовими особами у сфері міграції в Україні

12.3.

Забезпечити здійснення систематичного контролю за додержанням правил в’їзду- виїзду і перебування в Україні біженців, іноземців та осіб без громадянства, зосередити основні зусилля на перевірці поїздів та автотранспорту на державному кордоні України з Російською Федерацією

 

2016-2017

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Національної поліції в Харківській області

 

 

 

Посилення перепускного режиму на кордоні Харківської області. Недопущення  фактів порушення правил в’їзду- виїзду і перебування в Україні біженців, іноземців та осіб без громадянства

12.4.

Організувати постійне висвітлення через ЗМІ вимог законодавства щодо в’їзду в Україну іноземців та осіб без громадянства, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію, а також порядку проведення робіт у прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах

2016-2017

Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області, Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України, Управління Служби безпеки України в Харківській області, Головне управління Національної поліції в Харківській області, Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації

 

 

 

Підвищення рівня правової освіти іноземців щодо правил перебування на території України.

Недопущення  фактів порушення правил в’їзду- виїзду і перебування в Україні біженців, іноземців та осіб без громадянства

 

Усього за підрозділом XII

0,0

0,0

0,0

 

 

XIII. Науково-методичне та інформаційне забезпечення заходів, передбачених Програмою

 

13.1.

Проводити спеціальні кримінологічні дослідження, спрямовані на вивчення стану публічної безпеки та порядку на території області. Використовувати їх результати для надання пропозицій щодо вдосконалення роботи із забезпечення публічної безпеки та порядку в Харківській області

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Харківський національний університет внутрішніх справ

150,0

75,0

75,0

Здійснення наукового супроводу заходів забезпечення публічної безпеки і порядку

13.2.

Розроблення та виготовлення інформаційних матеріалів (пам’ятки, буклети, довідники) для забезпечення  проведення практичних  заходів, передбачених Програмою, за такими напрямами:

-     забезпечення особистої та майнової безпеки громадян;

-     формування безпечної поведінки громадян в екстремальних ситуаціях;

-     дотримання правил в’їзду, виїзду та перебування іноземців і осіб без громадянства на території регіону;

-     недопущення вчинення правопорушень на ґрунті сепаратизму, екстремізму, расової нетерпимості та ксенофобії;

-     формування активної життєвої позиції населення регіону щодо нетерпимості до протиправної поведінки;

-     протидія втягненню неповнолітніх у протиправну та антигромадську діяльність;

-     протидія вживанню громадянами тютюнових виробів, алкогольних, наркотичних, психотропних засобів, їх аналогів та прекурсорів;

-     протидія торгівлі людьми;

-     запобігання фактам здійснення неправдивих викликів спеціальних служб та повідомлень про закладення вибухівки та інших небезпечних предметів та речовин масового ураження.

Організувати розповсюдження вищезазначених матеріалів через мережу державних установ, загальноосвітніх, професійних, вищих навчальних закладів

2016-2017

Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації, Харківський національний університет внутрішніх справ

50,0

25,0

25,0

Підвищення рівня інформованості населення області про заходи особистої безпеки, недопущення протиправної поведінки

13.3.

Проводити науково-практичні заходи (конференції, семінари, засідання «круглих столів» тощо) з питань запобігання та протидії злочинності, забезпечення належного порядку та безпеки на регіональному та державному рівнях

2016-2017

Харківський національний університет внутрішніх справ, прокуратура Харківської області, Головне управління Національної поліції в Харківській області,  Харківська обласна державна адміністрація

 

 

 

Здійснення наукового супроводу заходів з питань забезпечення публічної безпеки та порядку. Вироблення науково-обґрунтованих пропозиції щодо вдосконалення правоохоронної діяльності на території області

13.4.

Здійснювати систематичне інформування населення через ЗМІ, офіційні веб-сайти та сторінки у соціальних мережах про вжиті в межах компетенції заходи щодо забезпечення публічної безпеки та порядку на території області, у тому числі шляхом надання узагальнених статистичних та аналітичних даних

 

2016-2017

Головне управління Національної поліції в Харківській області, прокуратура Харківської області, Харківський національний університет внутрішніх справ,

Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації

 

 

 

Реалізація принципу підзвітності та прозорості в діяльності суб’єктів реалізації заходів, передбачених Програмою

 

Усього за підрозділом XIII

 

 

200,0

 

(за умови наяв-ності коштів

100,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

100,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

 

 

Усього за Програмою (тис. грн.)

 

 

15262,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

8412,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

6850,0

 

(за умови наяв-ності коштів)

 


 

VІІ. КООРДИНАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

 

Координацію та контроль за виконанням Програми здійснює Департамент оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

Харківська обласна державна адміністрація щокварталу до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформує про хід виконання заходів Програми постійні комісії Харківської обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю та з питань бюджету.

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                  В. Коваленко