ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XVІ сесія V скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

                                                 

 

Від  05 липня  2007 року                                                                               306-V

 

Про затвердження Програми

розвитку і використання

російської мови в Харківській області

на 2007 – 2012 роки

 

На підставі ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (280/97-ВР) обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.      Затвердити Програму розвитку і використання  російської мови в Харківській області на 2007 – 2012 роки (додається). (р306_5_д1)

2.      Рекомендувати місцевим радам, за їх згодою, на базі цієї Програми розробити комплексні заходи для реалізації її положень, з урахуванням місцевих умов, та передбачити в міських та районних бюджетах кошти на їх виконання.

3.      Обласній державній адміністрації щороку до 25 грудня надавати до обласної ради звіт про хід виконання Програми та при формуванні обласного бюджету передбачати кошти на реалізацію заходів Програми в розмірі не менше ніж 400 тис. гривень.

4.      Тимчасовій контрольній комісії з питань сприяння застосуванню норм європейського законодавства регулярно проводити контроль, моніторинг і координацію виконання Програми, а також розробку пропозицій щодо її реалізації та вдосконалення.

5.      Схвалити текст Звернення щодо вдосконалення мовного законодавства України з метою приведення його у відповідність з європейськими нормами шляхом прийняття пропозицій, напрацьованих Є.П. Кушнарьовим (додається). (р306_5_д2)

6.      Направити зазначене Звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України.

7.      Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації (Стрижко Л.П.).

 

Голова обласної ради                                                                                       В. Салигін