ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

I

ДОБОВА НОРМА

готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів обласного рівня

 

Продукти харчування

Добова норма готових до вживання продуктів для відновлення енергетичних витрат організму в обсязі 7 тис. ккал, грамів

Коефіцієнт співвідношення
маси готових до вживання продуктів до маси сировини
або напівфабрикату
(під час теплового оброблення)

М’ясо, м’ясні продукти вищого ґатунку, субпродукти

400

0,6

Риба, рибні продукти та морепродукти вищого ґатунку

150

0,6

Ікра (осетрова або кетова)

30

1

Яйце куряче (штук)

2

 

Масло вершкове

20

1

Олія рослинна

25

1

Молочні, кисломолочні продукти, сир кисломолочний

600

1

Сир твердий

35

1

Картопля

350

0,7

Крупи

150

2

Макаронні вироби

 

3

Бобові

40

2

Овочі свіжі, консервовані, зелень

450

1

Спеції, сіль, сіль йодована

10

1

Фрукти свіжі, консервовані, цитрусові, ягоди

800

0,7
1

Фрукти сушені

150

1

Соки натуральні, консервовані

700

1

Горіх - ядро (волоський, фундук, мигдаль, кеш’ю, бразильський, кедровий тощо)

30

1

Цукор, цукерки, шоколад, мармелад, халва

150

1

Мед натуральний

60

1

Варення, джем, повидло

90

1

Кондитерські вироби

200

1

Хліб:

 

 

житній

250

1

пшеничний

250

1

Чай, кава, какао

10

1

Вода мінеральна, питна

2000

1

 

__________
Примітки:



1. Продукти щоденного споживання використовуються в межах денної норми +/– 10 відсотків.

 

 

2. Тренер збірної команди, лікар або головний (старший) тренер відповідно до цих добових норм та коефіцієнтів застосування норм готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів обласного рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу визначає раціон харчування в межах визначених калорій, складає меню, в тому числі щодо харчування спортсменів-вегетаріанців, спортсменів-юніорів.

 


II

ГРОШОВА ДОБОВА НОРМА

готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів обласного рівня

 

Продукти харчування

Добова норма готових до вживання продуктів 7000 ккал, г.

Коефіцієнт співвідношення готових до вживання продуктів до маси сировини (під час теплового оброблення)

Добова норма сировини необхідної для приготування відповідного продукту

Ціна продукту грн. за кг, літр, штук

Вартість добової норми продукту

Середній розмір націнки, %

Ціна націнки

Грошова добова норма з урахуванням приготування та обслуговування

1

2

3

4

5

6

7

8

9

М'ясо, м’ясні продукти вищого ґатунку, субпродукти

400

0,6

640

82,00

52,48

85

44,61

97,09

Риба, рибні продукти та морепродукти вищого ґатунку

150

0,6

240

68,88

16,53

85

14,05

30,58

Ікра (осетрова) 100 г.

30

1

30

86,24

25,82

30

7,76

33,58

Яйце куряче (10 штук)

2

-

2

19,22

3,84

30

1,15

4,99

Масло вершкове (200 г.)

20

1

20

21,61

2,16

30

0,65

2,81

Олія рослинна

25

1

25

29,28

0,73

30

0,22

0,95

Молочні, кисломолочні продукти, сир кіслом.

600

1

600

31,21

18,73

30

5,61

24,34

Сир твердий

35

1

35

140,71

4,92

30

1,48

6,4

Картопля

350

0,7

595

5,96

3,55

85

3,02

6,57

Крупи

150

2

450

16,07

7,23

85

6,15

13,38

Макаронні вироби

150

3

600

30,15

18,09

85

15,38

33,47

Бобові

40

2

120

11,69

1,40

85

1,19

2,59

Овочі свіжі, консервовані, зелень

450

1

450

34,67

15,60

30

4,68

20,28

Спеції, сіль, сіль йодована

10

1

10

5,87

2,94

30

0,88

3,82

Фрукти, свіжі, консервовані, цитрусові, ягоди

800

0,7

1360

35,86

48,77

30

14,63

63,40

Фрукти сушені

150

1

150

98,00

14,70

30

4,41

19,11

Соки натуральні, консервовані

700

1

700

14,55

10,18

30

3,05

13,23

Горіх-ядро (волоський фундук)

30

1

30

 

0

30

 

0

Цукор, цукерки, шоколад, халва, мармелад

150

1

150

102,93

15,44

30

4,63

20,07

Мед натуральний

60

1

60

75,55

4,53

30

1,36

5,89

Варення, джем, повидло

90

1

90

 

0

30

 

0

Кондитерські вироби

200

1

200

60,96

12,19

30

3,66

15,85

Хліб житній

250

1

250

9,77

2,44

30

0,73

3,17

Хліб пшеничний

250

1

250

11,63

2,92

30

0,88

3,80

Чай, кава, какао (100 г.)

10

1

10

46,20

4,62

85

3,93

8,55

Вода мінеральна, питна

2000

1

2000

4,41

8,82

30

2,65

11,47

Усього:

 

 

 

 

 

 

 

445,39


 

III

 

КОЕФІЦІЄНТИ

застосування норм готових до вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів  обласного  рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу

 

Група видів

спорту

Учасники спортивних заходів

Спортивні заходи та навчально-тренувальні збори

з підготовки до них:

дорослі

юніори

юнаки

І група: види спорту з переважним проявом витривалості

спортсмени

 

тренери

коефіцієнт 1

299,00 грн,

коефіцієнт 0,7

209,00 грн

коефіцієнт 0,7

209,00 грн,

коефіцієнт 0,6

179,00 грн

коефіцієнт 0,6

179,00 грн,

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

інші учасники, спортивні судді

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

ІІ група: швидкісно-силові, складно-координаційні види спорту та спортивні єдиноборства

спортсмени

коефіцієнт 0,9

269,00 грн

коефіцієнт 0,6

179,00 грн

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

тренери

коефіцієнт 0,7

209,00 грн

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

інші учасники, спортивні судді

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

ІІІ група: спортивні ігри

спортсмени

коефіцієнт 1

299,00 грн

коефіцієнт 0,7

209,00 грн

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

тренери

коефіцієнт 0,7

209,00 грн

коефіцієнт 0,6

179,00 грн

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

інші учасники, спортивні судді

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

ІV група: інші види спорту

спортсмени

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

коефіцієнт 0,3

89,00 грн

тренери

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

коефіцієнт 0,3

89,00 грн

інші учасники, спортивні судді

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

 

 

 

 

 

 

Група видів

спорту

Учасники спортивних заходів

Фізкультурно-оздоровчі, спортивні заходи спорту інвалідів, спрямовані на розвиток та популяризацію паралімпійського руху та спорту, збори з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, включені до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів області

 

Фізкультурно-оздоровчі табори та всі види фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів

І група: види спорту з переважним проявом витривалості

спортсмени

коефіцієнт 0,6

179,00 грн

коефіцієнт 0,35

104,00 грн.

тренери

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

інші учасники, спортивні судді

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

ІІ група: швидкісно-силові, складно-координаційні види спорту та спортивні єдиноборства

 

спортсмени

 

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

 

тренери

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

 

інші учасники, спортивні судді

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

ІІІ група: спортивні ігри

спортсмени

коефіцієнт 0,5

149,00 грн

 

тренери

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

 

інші учасники, спортивні судді

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

ІV група: інші види спорту

спортсмени

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

 

тренери

коефіцієнт 0,4

119,00 грн

 

інші учасники, спортивні судді

 

коефіцієнт 0,35

104,00 грн

 

 

ПриміткаДля відновлення енергетичних витрат спортсменів - чоловіків у ваговій категорії понад 90 кілограмів з боксу, боротьби вільної, боротьби греко-римської, важкої атлетики, дзюдо, тхеквондо ВТФ та спортсменів-жінок у ваговій категорії понад 70 кілограмів з боксу, боротьби вільної, важкої атлетики, дзюдо, тхеквондо до норм готових до вживання продуктів харчування можуть застосовуватися коефіцієнти групи видів спорту з переважним проявом витривалості.