Пояснювальна записка

 

до проекту рішення Харківської обласної ради

до проекту рішення сесії Харківської обласної ради

«Про внесення змін до Грошової норми витрат на забезпечення харчуванням, лікарськими засобами та виробами медичного призначення учасників спортивних заходів за рахунок обласного бюджету, затвердженої рішенням обласної ради від 24 квітня 2014 року № 963-VІ».

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

У зв’язку зі значним подорожчанням продуктів харчування проектом рішення збільшується Грошова норма витрат на забезпечення харчуванням, лікарськими засобами та виробами медичного призначення учасників спортивних заходів за рахунок обласного бюджету (далі – Грошова норма витрат).

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Основною метою прийняття рішення сесії є створення належних умов для підготовки спортсменів, тренерів та інших учасників  до спортивних  заходів, посилення їх соціального захисту.

 

3. Загальна характеристика та основні положення проекту рішення

Збільшення грошової норми витрат на забезпечення харчуванням, лікарськими засобами та виробами медичного учасників спортивних заходів за рахунок обласного бюджету надасть змогу забезпечувати на високому рівні  проведення спортивно-масових заходів, підготовку спортсменів, тренерів до участі у всеукраїнських змаганнях, проводити якісний відбір спортсменів на участь у всеукраїнських змаганнях.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Цей проект рішення ґрунтується на нормах закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішення Харківської обласної ради від 24 квітня 2014 року № 963-VI.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Розрахунок грошових норм проведено згідно з рекомендованим порядком Міністерства молоді та спорту України на підставі даних Головного управління статистики у Харківській області та Харківської академії харчування та торгівлі. Фінансування виконання розпорядження здійснюється за рахунок коштів з обласного бюджету передбачених на розвиток галузі «Фізична культура і спорт».

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проекту рішення надасть можливість:

-          створити належні умови в підготовці спортсменів до спортивних змагань;

-              створити сучасні умови для соціальної адаптації та реалізації осіб з обмеженими фізичними можливостями;

-              підвищити спортивний імідж Харківської області, як на всеукраїнському так  і світовому рівні.

 

7.                  Запобігання корупції

У проекті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Громадська антикорупційна експертиза не проводилася.

 

 

 

Директор Департаменту у справах молоді

та спорту Харківської обласної

державної адміністрації                                                                В.В. Кириленко

 

 

 

17.05.2016 р.