Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради 
«Про затвердження проекту «Проект  меж санітарної охорони на  водозаборі ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «УСАДЬБА-М»
в   с. Сіряки Дергачівського району Харківської області»
(родовище «Озерянське»)»

 

До обласної ради надійшло клопотання ТОВ «Усадьба-М»  щодо затвердження проекту організації меж зони санітарної охорони  на водозаборі  ТОВ «Усадьба-М» (Харківська область, Дергачівський район, село Сіряки, вул. Кільцева, 2-А), родовище підземних вод «Озерянське» (свердловина № 1), який у 2015 році було розроблено ТОВ «НВП «Інститут екологічних технологій»».

            Згідно зі статтею 1 Водного кодексу України зона санітарної охорони  - територія і акваторія, де запроваджується особливий санітарно-епідеміологічний режим з метою запобігання погіршення якості води джерел централізованого господарсько-питного водопостачання, а також з метою забезпечення охорони водопровідних споруд.

Відповідно до пункту восьмого частини першої статті 8-1 Водного кодексу України до компетенції обласних рад у галузі регулювання водних відносин на території належить затвердження проектів зон санітарної охорони господарсько-питних водозаборів.

Відповідно до пункту 23 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» прийняття рішень щодо встановлення правил користування водозабірними спорудами, призначеними для задоволення питних, побутових та інших потреб населення, зон санітарної охорони джерел водопостачання, обмеження або заборони використання підприємствами питної води у промислових цілях здійснюється виключно на пленарних засіданнях сесій обласної ради.

Запропонованим проектом рішення передбачено затвердження проекту меж зони санітарної охорони на водозаборі підземних вод родовища «Озерянське», розташованого в Дергачівському районі Харківської області, за клопотанням товариства з обмеженою відповідальністю «Усадьба-М».

 

 

Начальник управління правового

забезпечення, природокористування та

земельних відносин виконавчого апарату

обласної ради                                                                             Н. Осьмуха