УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.

Затверджено

рішенням обласної ради

від 15 грудня 2006 року № 130-V (130-5-рр)

в редакції рішення обласної ради

від 05 липня 2007 року № 315-V (315-5-рр)

(XVI  сесія V скликання)

 

Положення

про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

 

Це Положення розроблено відповідно до Конституції України (254к/96-ВР), ст. 65 Господарського кодексу України (436-4), Кодексу законів про працю України (322-08),   Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР), «Про місцеві державні адміністрації» (586-14), постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 1994 року № 170 “Про впорядкування застосування контрактної форми трудового договору” (170-94-п).

Дія цього Положення поширюється на керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області і перебувають в управлінні обласної ради.

У цьому Положенні визначаються порядки:

- призначення на посаду на умовах контракту та звільнення керівників комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

- погодження головою обласної ради призначення на посаду обласною державною адміністрацією керівників обласних комунальних установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

  1. Порядок призначення на посаду на умовах контракту

та звільнення керівників комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

 

            Загальні положення

 

1.1.1. Відповідно до статті 65 Господарського кодексу України (436-4) керівники підприємств приймаються на посаду на умовах контракту.

1.1.2. Відповідно до статті 21 Кодексу законів про працю України (322-08) контракт є особливою формою трудового договору, в якому строк його дії, права, обов’язки і відповідальність сторін, умови матеріального забезпечення і організації праці працівника, умови розірвання договору можуть встановлюватися угодою сторін.

1.1.3. Дія цього порядку поширюється на керівників комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області і перебувають в управлінні обласної ради.

 

 

 

1.2. Призначення на посаду на умовах контракту

 

1.2.1.           Відповідно до ст. 65 Господарського кодексу України (436-4), Кодексу законів про працю України (322-08), пункту 20 частини 1 статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР) керівники комунальних підприємств, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі-керівники), призначаються на посаду на умовах контракту за рішенням обласної ради.

1.2.2. Контракт з керівником укладається головою обласної ради за попереднім погодженням з профільною постійною комісією та постійною комісією з питань спільної власності територіальних громад області (далі – постійні комісії) та набуває чинності з дати, визначеної у рішенні обласної ради з цього питання.

При укладанні контракту з керівником угодою сторін може бути обумовлений строк випробування з метою перевірки його відповідності займаній посаді, крім випадків, коли випробування, відповідно до законодавства, не встановлюється. Умова про випробування повинна також бути зазначена й у рішенні обласної ради про призначення особи на посаду керівника.

1.2.3. Для розгляду питання призначення на посаду керівника, необхідна заява особи, яка претендує на посаду, на ім’я голови обласної ради.

До заяви надаються:

- особова картка;

- автобіографія;

- копія диплома про вищу освіту або інші документи, що підтверджують освіту і підвищення кваліфікації;

- копія трудової книжки;

- копія паспорта;

- пропозиції щодо стратегічного розвитку підприємства (бізнес-план).

1.2.4. Ініціатива щодо призначення на посаду керівника на умовах контракту може також виходити від голови обласної ради, постійних комісій обласної ради, обласної державної адміністрації.

1.2.5.           Голова обласної ради направляє наданий пакет документів для розгляду та внесення пропозицій до постійних комісій та управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради (далі-Управління).

1.2.6. Управління у 3-денний термін для розгляду на постійних комісіях готує проект контракту, відповідно до затвердженої Типової форми контракту (додаток 1 до Положення), а також проект рішення обласної ради щодо призначення даної особи на посаду керівника на умовах контракту.

1.2.7. Постійні комісії протягом 7 днів розглядають зазначені матеріали та надають висновки щодо призначення претендента на посаду на умовах контракту або відмову (з зазначенням обґрунтованих підстав відмови) та надають їх до Управління.

Окремо профільна постійна комісія надає пропозиції щодо умов контракту (термін дії контракту, особливі умови, розмір оплати праці (оклад, премії, додаткові заохочення) та інші), а також може рекомендувати випробувальний строк, який не повинен перевищувати трьох місяців.

1.2.8. З урахуванням наданих постійними комісіями висновків (п.1.2.7.), Управління доопрацьовує проект контракту та рішення обласної ради.

1.2.9. Зазначений проект контракту візується у заступника голови обласної ради, керуючого справами обласної ради, начальника управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, начальника юридичного відділу та підписується особою, що претендує на посаду керівника.

1.2.10. Після узгодження проекту контракту відповідно до п.1.2.9. він разом з особовою справою претендента на посаду керівника подається на підпис голові обласної ради.

1.2.11. Підписаний контракт додається до проекту рішення обласної ради щодо призначення особи на посаду керівника.

1.2.12. У разі прийняття обласною радою позитивного рішення про призначення керівника на посаду, контракт набуває чинності відповідно до   п. 1.2.2., реєструється Управлінням та вноситься до реєстру.

1.2.13. У разі відмови обласної ради у призначенні особи на посаду керівника (неприйняття рішення про призначення на посаду) контракт вважається таким, що не набув чинності.

              

1.3. Зміст контракту

 

1.3.1. У контракті передбачаються строки його дії, вимоги до збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, права, обов'язки та відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці (виконання робіт), умови розірвання контракту, соціально-побутові та інші умови, необхідні для виконання прийнятих на себе керівником зобов'язань, з урахуванням галузевих особливостей та фінансового стану підприємства, включаючи обов'язкове підвищення кваліфікації або перепідготовку протягом строку дії контракту (але не рідше одного разу на п'ять років).

1.3.2. У контракті, крім загальних вимог,  враховуються передбачені у бізнес-плані показники ефективності використання майна і прибутку, а також показники майнового стану підприємства. Ураховуючи особливості виробництва, у контракті з керівником підприємства можуть бути передбачені й інші умови.

1.3.3. Обов'язковими умовами, які закріплюються у контракті, є умови щодо:

-          виконання комунальними підприємствами, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, зобов'язань зі сплати податків, внесення інших обов'язкових платежів до бюджетів та своєчасності  виплати заробітної плати працівникам чи дотримання погодженого графіка погашення відповідної заборгованості;

- обов'язкового складання в установленому порядку, погодженого із заступником голови обласної ради (за розподілом обов’язків), та подання на затвердження голові обласної ради річних фінансових планів, а також бізнес-планів підприємства.

1.3.4. Умови оплати праці керівників підприємств визначаються у контракті  й  повинні  встановлюватися  у  прямій  залежності  від результатів виробничо-господарської діяльності підприємства. Крім цього,  керівникам може виплачуватися матеріальна винагорода за ефективне управління комунальним майном за рахунок частини чистого прибутку, що залишається в розпорядженні підприємства.

1.3.5. У  контракті  можуть  бути  визначені  умови  підвищення  або зниження обумовленого розміру оплати праці, встановлення надбавок, премій, винагород за підсумками роботи.

1.3.6. Тривалість відпустки керівника не може бути меншою, ніж передбачено чинним законодавством України.

1.3.7. При укладанні контракту сторони можуть передбачати додаткові пільги, не встановлені чинним законодавством України, за рахунок власних коштів (виплата додаткової винагороди, надання матеріальної допомоги до щорічної відпустки тощо). При умові припинення контракту в зв'язку з виходом керівника на пенсію або одержанням ним трудового каліцтва можуть передбачатися компенсаційні виплати, крім встановлених пенсій та виплат, пов'язаних з відшкодуванням заподіяної йому шкоди.

1.3.8. Аналіз виконання умов, внесених до контрактів з керівниками підприємств, розглядається заступником голови обласної ради (за розподілом обов’язків) раз на рік, із залученням спеціалістів виконавчого апарату обласної ради та обласної державної адміністрації, а також депутатів обласної ради, та подається голові обласної ради.

 

1.4. Строк дії контракту, порядок його розірвання

і звільнення керівника

 

1.4.1. Відповідно до статті 24 Кодексу законів про працю України (322-08), інших законодавчих актів контракт з керівником укладається у письмовій формі на термін  від одного до п'яти років.

1.4.2. Контракт з керівником укладається також у випадку, коли він раніше був прийнятий на умовах безстрокового трудового договору.

У разі відмови керівника укласти у цьому випадку контракт, трудовий договір з ним припиняється на підставі пункту 6 статті 36 Кодексу законів про працю України (322-08).

1.4.3. Дія контракту для керівника починається з дати, визначеної сторонами у контракті, але не раніше дати прийняття обласною радою рішення про призначення особи на посаду керівника.

 

1.4.4. Контракт з керівником може переукладатися у випадках:

-         закінчення терміну дії контракту;

-         ініціювання додаткових умов до контракту за пропозицією керівника або обласної ради за угодою сторін.

1.4.5. Контракт з керівником може бути розірваний за ініціативою однієї із сторін на підставах, установлених чинним законодавством України, а також передбачених у контракті.

1.4.6. З керівниками підприємств подовжується термін дії контракту та/або внесення відповідних змін (далі-зміни) шляхом укладання додаткової угоди до контракту за попереднім погодженням з постійними комісіями.

1.4.7. Для розгляду питання щодо подовження терміну дії контракту  Управління за 4 місяці надає голові обласної ради інформацію про керівників, у яких закінчується термін дії контракту, з метою інформування керівника підприємства за 2 місяця до закінчення терміну дії контракту щодо намірів подовження з ним трудових відносин або його звільнення.

1.4.8. Для розгляду питання щодо внесення змін (п.1.4.6.) до контракту за ініціативою керівника необхідно його звернення на ім’я голови обласної ради.

До звернення надаються:

-   копія контракту;

-   звіт про виконання умов контракту.

1.4.9. При виникненні необхідності внесення змін до контракту або дострокового розірвання контракту ініціатором, визначеним у пункті 1.2.4., на ім’я голови обласної ради направляється звернення по суті питання з обґрунтуванням підстави.

1.4.10. При укладанні додаткової угоди щодо внесення змін до контракту та підготовки відповідного рішення обласної ради застосовується порядок, визначений пунктами 1.2.5.-1.2.12. 

1.4.11. При відсутності згоди постійних комісій на подовження контракту або укладання на новій строк, його дія припиняється в зв’язку з закінченням строку контракту, а керівника має бути звільнено за відповідним рішенням обласної ради.

1.4.12. При розірванні контракту до закінчення строку його дії на підставах, встановлених у контракті, але не передбачених чинним законодавством України, звільнення керівника проводиться згідно з пунктом 8 статті 36 Кодексу законів про працю України (322-08), за рішенням обласної ради.

1.4.13. Звільнення керівника набуває чинності з дати прийняття відповідного рішення обласною радою або з іншої дати, встановленої обласною радою, але не раніше дати прийняття рішення.

1.4.14. У ході розгляду питання щодо звільнення керівника із займаної посади та підготовки відповідного рішення обласної ради застосовується порядок, визначений щодо погодження призначення керівника, згідно з пунктом  1.2. 

1.4.15. За наявністю позитивного рішення обласної ради щодо звільнення керівника з причини закінчення терміну дії контракту, Управління направляє рішення обласної ради керівнику обласного комунального підприємства та вносить відповідні зміни до реєстру.

1.4.16. На керівника, який уклав контракт відповідно до цього Положення, повністю поширюються пільги та компенсації, встановлені чинним законодавством України, у разі звільнення.

1.4.17. Контракт та додаткові угоди до контракту складаються у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу і зберігаються у кожної із сторін контракту.

1.4.18. Перший екземпляр залишається у керівника, а другий разом з особовою справою зберігається в Управлінні.

1.4.19. Спори між сторонами контракту розглядаються у порядку, встановленому чинним законодавством України.

1.4.20. Питання визначення дати відпустки та її термінів, а також визначення трудового розпорядку керівників обласних комунальних підприємств погоджуються головою обласної ради за письмовою заявою керівника та направляються на підприємство для видання відповідного наказу згідно з вимогами чинного законодавства України.

1.4.21. При внесенні змін до трудового законодавства України та локальних нормативних актів, контракти з керівниками приводяться у відповідність з цими змінами.

 

2. Порядок погодження головою обласної ради призначення на посаду обласною державною адміністрацією керівників обласних комунальних установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

              

2.1. Зважаючи, що обласній державній адміністрації делеговані обласною радою окремі повноваження, керівники комунальних установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі-керівники), призначаються на посаду та звільняються з посади обласною державною адміністрацією, за попереднім погодженням головою обласної ради з урахуванням висновків постійних комісій (п. 1.2.2).

2.2. Погодження призначення особи на посаду керівника або погодження його звільнення здійснюється за зверненням голови обласної державної адміністрації на ім’я голови обласної ради.

До звернення надаються:

- у разі погодження призначення особи на посаду керівника матеріали, визначені у п. 1.2.3.;

- у разі погодження його звільнення – матеріали, визначені у п.1.4.7.-1.4.8.

2.3. Ініціатива щодо призначення особи на посаду керівника або його звільнення може також виходити від голови обласної ради, постійних комісій обласної ради.

2.4. Голова обласної ради направляє наданий пакет документів для розгляду та пропозицій до постійних комісії (п. 1.2.2.) та Управління.

2.5. Постійні комісії протягом 7 днів розглядають зазначені матеріали та надають до Управління висновки щодо погодження порушеного питання або відмови (із зазначенням обґрунтованих підстав відмови).

2.6. При наявності всіх, зазначених у пункті 2.2., документів, висновків постійних комісій голова обласної ради погоджує призначення або звільнення, чи обґрунтовано відмовляє у даному погодженні. Про прийняте рішення у письмової формі повідомляється обласна державна адміністрація.

2.7. На підставі рішення обласної державної адміністрації щодо призначення або звільнення керівника, наданого обласній раді, Управління вносить ці дані до реєстру. 

 

Прикінцеві положення

 

У разі ненадання постійною комісією або профільною постійною комісією у визначений цим Положенням строк погодження або обґрунтованої відмови по наданим матеріалам, порушене питання вважається погодженим.

При вирішенні питань не визначених наведеним Положенням та умовами контракту, застосовуються  норми  чинного законодавства України.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заступник голови

обласної ради                                                                                                         С. Чернов

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

                    Додаток 

до Положення про порядок

призначення на посаду та

звільнення із займаної посади

керівників комунальних

підприємств, установ, закладів,

що є у спільній власності

територіальних громад сіл,

селищ, міст області, затвердженого

рішенням обласної ради

від 05 липня 2007 року

№ 315-V (315-5-рр)

(XVI  сесія V скликання)

 

 

 

Типова форма контракту

з керівником комунального підприємства, що є  у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

 

місто Харків                                                                        „____”_______ 200___ р.

 

            Харківська обласна рада  в особі голови обласної ради Салигіна Васілія Вікторовіча, який діє на підставі Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та рішення  обласної ради                                      від „___” __________2007р. №___ , з одного боку, та                                громадянин(ка)_____________________________________________________ __________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

з другого боку,  за погодженням з постійними комісіями__________________ __________________________________________________________________уклали цей контракт про те, що громадянин(ка) ________________________ __________________________________________________________________

                                                         (прізвище, ім’я, по батькові)

приймається на роботу до____________________________________________

__________________________________________________________________

                                              (найменування  підприємства)

на посаду _________________________________________(надалі – Керівник)

                                               (повна назва посади)

зі строком випробування ________ місяців.                                                 

 

1. Загальні положення

 

            1.1. Керівник у своїй роботі у межах питань, встановлених чинним законодавством, Статутом комунального підприємства (повна назва) (надалі – коротка назва) та цим контрактом, підзвітний Харківській обласній раді (надалі – Рада).

            1.2. За цим контрактом Керівник зобов’язується здійснювати оперативне керівництво підприємством, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, забезпечувати його беззбиткову діяльність, ефективне використання і зберігання майна, закріпленого за підприємством на праві господарського відання, а Рада зобов’язується створювати необхідні умови для матеріального забезпечення та організації праці Керівника.

            1.3. Цей контракт є особливою формою трудового договору. На підставі контракту виникають трудові відносини між Керівником та Радою, які є сторонами по контракту.

            1.4. Керівник є повноважним представником підприємства. На період відпустки,  хвороби або відсутності з інших причин обов’язки Керівника виконує призначена ним особа, на яку в повному обсязі покладаються функції і обов’язки і яка має всі повноваження і права Керівника, якщо останнім не установлено інше.

1.5. При виконанні покладених на Керівника обов’язків він керується Конституцією України, законами України, постановами Кабінету Міністрів України, наказами галузевого міністерства, рішеннями обласної ради, розпорядженнями голови обласної ради, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, наказами галузевого управління облдержадміністрації, прийнятими в межах встановлених повноважень, та власним Статутом.

 

2. Права та обов’язки сторін

 

2.1. Керівник здійснює оперативне керівництво комунальним підприємством, організує його виробничо-господарську, соціально-побутову та іншу діяльність, забезпечує виконання завдань, передбачених Статутом   підприємства та цим контрактом.

 

Обов’язки Керівника:

2.2. Виконувати такі постійні функції і обов’язки з організації і забезпечення діяльності підприємства:____________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

2.3. Ініціювати укладання колективного договору та його виконання.

2.4. Забезпечувати ефективне використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що знаходиться на балансі підприємства і закріплене на праві господарського відання.

2.5. Забезпечувати виконання запланованих показників фінансово-господарської діяльності підприємства.

Обов’язковими показниками є темпи зростання обсягів виробництва, прибуток та рентабельність.

Створювати на кожному робочому місці умови праці відповідно до вимог нормативних актів, а також забезпечувати додержання прав працівників, гарантованих законодавством про охорону праці.

2.6. Щорічно (у місячний термін після закінчення року, обговореного в контракті)  надавати голові обласної ради звіт про результати виконання умов контракту, погоджений заступником голови обласної ради (за розподілом обов’язків).

2.7. Щоквартально надавати обласній раді бухгалтерську та статистичну  звітність, рух основних засобів за квартал, інформацію щодо наявності вільних площ, придатних для передачі в оренду, річну інвентаризацію основних засобів (за підсумками року).

2.8. Складати в установленому порядку та затверджувати у заступника голови обласної ради (за розподілом обов’язків) річний фінансовий план підприємства.

2.9. Складати в установленому порядку та затверджувати у заступника голови обласної ради (за розподілом обов’язків) бізнес-план підприємства.

         2.10. Здійснювати контроль за проходженням попереднього медичного обстеження працівниками, які влаштовуються на роботу, а надалі – за періодичним медичним оглядом усіх працівників згідно з діючими нормами.

2.11. Забезпечувати обов’язкове підвищення кваліфікації працівників підприємства.

2.12. Контролювати виконання правил внутрішнього трудового розпорядку.

2.13. Забезпечувати своєчасну виплату заробітної плати.

 

            Права Керівника:

-       діяти від імені підприємства, представляти його на всіх підприємствах, установах та організаціях;

-       укладати господарські та інші угоди;

-       надавати доручення;

-       відкривати рахунки в банках;

-       користуватися правом розпорядження коштами та прибутком підприємства;

-       наймати на роботу і звільняти з роботи  працівників на умовах,         передбачених чинним законодавством;

-       накладати на працівників підприємства дисциплінарні стягнення;

-       у межах своєї компетенції надавати вказівки та накази, обов’язкові для підпорядкованих йому працівників;

-       вирішувати інші питання, віднесені до компетенції Керівника чинним законодавством України, Радою, Статутом підприємства і цим контрактом.

 

            Обов’язки Ради:

-       гарантувати додержання прав і законних інтересів підприємства, захищати і відстоювати його інтереси в органах державного управління;

-       надавати інформацію на запит Керівника;

-       організовувати фінансовий контроль за діяльністю підприємства;

-       здійснювати контроль за ефективністю використання і збереження закріпленого за підприємством на праві господарського відання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

-       укладати додаткові угоди до договору про закріплення майна на праві  господарського відання.

 

Права Ради:

-       вимагати від Керівника необхідну інформацію та звіти про результати роботи;

-       звільнити Керівника у разі закінчення строку дії контракту або на підставах передбачених чинним законодавством України та контракту. Дострокове звільнення Керівника відбувається у випадках порушення ним законодавства України та умов укладеного контракту.

 

3. Оплата праці, матеріальне та соціально-побутове забезпечення

 

3.1. За виконання обов’язків, передбачених цим контрактом, Керівнику нараховується заробітна плата за рахунок частки доходу, одержаного підприємством у результаті його діяльності, виходячи з установлених  Керівнику:

а) посадового окладу у розмірі ________гривень і фактично  відпрацьованого часу;

б) надбавки за інтенсивність праці та особливий характер роботи в розмірі _____% від  посадового окладу (індексація, категорія).

У разі несвоєчасного виконання завдань, визначених контрактом, погіршення якості роботи надбавка скасовується або зменшується;

в) премії за підсумками роботи за місяць, квартал, рік, згідно з Колективним договором підприємства, за погодженням голови обласної ради.

У разі погіршення показників роботи підприємства, невиконання умов контракту, погіршення трудової дисципліни премія не нараховується.

Премія не нараховується також у разі затримки більше як на місяць заробітної плати працівникам;

г) грошової допомоги у розмірі не більше п’яти посадових окладів у разі виходу на пенсію.

 3.2. Посадовий оклад Керівника може бути переглянутий у відповідності зі змінами умов оплати праці відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, наказів галузевих міністерств та чинного законодавства України.

 3.3. Керівник визначає свій трудовий розпорядок згідно з КЗпП України, і погоджує його з головою обласної ради.

3.4. Питання відрядження Керівник погоджує з головою обласної ради.

3.5.  Керівнику надається щорічна відпустка тривалістю ___ календарних днів  та додаткова відпустка терміном ___ календарних днів за ненормований робочий день.

3.6. Дату відпустки та порядок її використання Керівник погоджує з головою обласної ради.

3.7. Керівнику виплачується матеріальна допомога в розмірі місячного окладу на оздоровлення одночасно з наданням щорічної відпустки.

3.8.Інші умови:

-    Керівнику підприємства може виплачуватися матеріальна винагорода за ефективне управління комунальним майном за рахунок частини чистого прибутку, що залишається в розпорядженні підприємства;

-    індексація заробітної плати провадиться згідно з чинним законодавством України;

-    при отриманні відповідної кваліфікаційної категорії доплата за категорію здійснюється згідно з чинним законодавством України.

 

4. Відповідальність сторін, вирішення спорів

4.1. У випадку невиконання чи неналежного виконання обов’язків, передбачених контрактом, сторони несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства та цього контракту.

            4.2. Спори між сторонами вирішуються в порядку, встановленому чинним законодавством України.

            4.3. Інші умови ______________________________________________.

 

5. Внесення змін і доповнень до контракту та його припинення

 

            5.1. Зміни та доповнення до цього контракту вносяться шляхом підписання додаткових угод.

            5.2. Цей контракт припиняється:

- при встановленні протягом строку випробування невідповідності Керівника посаді, на яку його прийнято, за висновками відповідних профільних постійних комісій обласної ради;

- після закінчення строку дії контракту;

            - за згодою сторін;

            - за ініціативою голови обласної ради, постійних комісій обласної ради,

обласної державної адміністрації у випадках, передбачених пунктом 5.3 контракту;

            - з ініціативи Керівника до закінчення терміну дії контракту у випадках, передбачених пунктом 5.4. цього контракту;

            - з інших передбачених законодавством підстав.

            5.3. Керівника може бути звільнено з посади, а цей контракт розірвано з ініціативою голови обласної ради, постійних комісій обласної ради, обласної державної адміністрації до закінчення строку його дії:

            а) у випадку систематичного невиконання Керівником без поважних причин обов’язків, покладених на нього цим контрактом;

            б) у випадку одноразового грубого порушення Керівником законодавства і обов’язків, передбачених контрактом, в результаті чого виникли значні негативні наслідки для підприємства (понесені значні збитки, сплачені фінансові санкції);

            в)  у разі невиконання обов’язків перед бюджетом та Пенсійним фондом щодо сплати податків, зборів та обов’язкових платежів, а також невиконання підприємством зобов’язань щодо виплати заробітної плати працівникам чи недотримання графіка погашення заборгованості із заробітної плати;

            г) у разі несплати реструктурованої податкової заборгованості протягом трьох місяців;

            д) за поданням службових осіб органів державного нагляду за охороною праці у разі систематичних порушень вимог чинного законодавства України з питань охорони праці;

            е) у разі допущення зростання обсягів простроченої кредиторської заборгованості;

ж) у разі допущення зростання дебіторської заборгованості та невжиття заходів щодо її стягнення.

            5.4. Керівник може за своєю ініціативою розірвати контракт до закінчення строку його дії:

            а) у випадку систематичного невиконання Радою своїх обов’язків за контрактом чи прийняття нею рішень, що обмежують права Керівника, втручання в його оперативно-господарську діяльність, що може призвести або призвело до погіршення економічних результатів діяльності підприємства;

            б) у випадку його хвороби чи інвалідності, які перешкоджають виконанню обов’язків за контрактом, та інших поважних причин.

            5.5. У разі дострокового припинення контракту з причин, що не залежать від Керівника, йому виплачується вихідна допомога згідно з чинним законодавством України.

            5.6. За два місяці до закінчення строку дії контракту його може бути за угодою сторін подовжено або укладено на новий строк.

 

6. Строк дії контракту, інші умови

 

            6.1. Цей контракт набуває чинності з дати, визначеної рішенням обласної ради, та діє протягом ____ років до ___________________.

            6.2. Особливі умови:

            - сторони зобов’язуються дотримуватись конфіденційності умов цього контракту, окрім випадків, коли сторони посилаються на умови контракту при захисті своїх інтересів у суді;

            - про умови контракту інформуються працівники підприємства у зв’язку з необхідністю виконання контракту (ознайомлення бухгалтера, що займається визначенням розміру заробітної плати та винагороди керівника);

            - конфіденційність договору не поширюється на умови, врегульовані чинним законодавством, та на органи, які здійснюють нагляд (контроль) за дотриманням законодавства.

            6.3. Умови цього контракту можуть бути змінені тільки за згодою сторін у письмовій формі.

 

7. Адреса сторін та інші відомості:

 

            7.1. Харківська обласна рада в особі голови обласної ради Салигіна Васілія Вікторовіча

 

            7.2. Відомості про Керівника:

 

Домашня адреса:___________________________________________________ __________________________________________________________________

 

Домашній телефон:_________________________________________________ __________________________________________________________________

 

Службовий телефон:________________________________________________ __________________________________________________________________

 

Паспорт: серія ________________ №___________________________________

__________________________________________________________________

(вказати орган, що видав паспорт)

 

Підстава для надання пільг по оподаткуванню та інших пільг_____________

 

 

 

Голова обласної ради:

 

Салигін Васілій Вікторовіч

 

____________________________

(підпис)

 

   Громадянин:

 

   _______________________________

                 (прізвище, ім'я, по батькові)

  ________________________________

                                                          (підпис)

             

 

 

 

 

Заступник голови

обласної ради                                                                                                         С. Чернов