Додаток

до рішення обласної ради

від  05 липня 2007 року №  316-V (316-5-рр)

(XVI  сесія V скликання)

 

Положення

про порядок передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу на баланс обласних комунальних підприємств, установ, закладів у межах спільної власності

 

І. Загальні положення

 

Це Положення розроблене відповідно до Господарського кодексу України (436-4), пунктів 5, 21 Типової інструкції про порядок списання матеріальних цінностей з балансу бюджетних установ, затвердженої наказом Державного казначейства України та Міністерства економіки України від 10 серпня 2001 року №142/181 (z0787-01).

Це  Положення визначає порядок передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що закріплено на праві господарського відання за обласними комунальними підприємствами та оперативного управління за обласними комунальними установами, закладами, із балансу на баланс  обласних комунальних підприємств, установ, закладів.

Дія цього Положення не поширюється на майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі – майно), яке відображається на балансах обласних комунальних підприємств і знаходиться під арештом виконавчої служби або під податковою заставою.

Передачі підлягає майно, що відповідає таким критеріям:

-         моральне застаріле або фізично зношене;

-         не задіяне у процесі фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств, установ, закладів. 

 

ІІ. Проходження документів, пов’язаних із передачею майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу на баланс обласних комунальних підприємств, установ, закладів

 у межах спільної власності

 

2.1. Дозволи на передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу на баланс у межах спільної власності,   первісною  балансовою  вартістю  за  одиницю  (комплект)  до     5 тис. грн. надаються головою обласної ради.  

2.2. Дозволи на передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансу на баланс у межах спільної власності, первісною балансовою вартістю за одиницю (комплект) від 5 тис.  грн. надаються  за рішенням  обласної ради.

2.3. Для розгляду питання щодо передачі майна з балансу на баланс у межах спільної власності до обласної ради подаються:

-     звернення підприємства, установи, закладу, що передає майно;

-     згода сторони, що приймає;

-     погодження постійної профільної комісії;

- погодження відповідного галузевого управління (управлінь) облдержадміністрації, які здійснюють повноваження з управління обласними комунальними підприємствами, установами, закладами;

- перелік майна, яке підлягає  передачі, із визначенням його повної назви, інвентарного номера, року вводу в експлуатацію, первісної та залишкової вартості, суми зносу на останню дату складання бухгалтерського звіту;

- копії інвентарної картки обліку основних засобів за формою ОЗ-7;

- копії технічних паспортів (для будівель та автотранспорту);

- довідка про відсутність арешту та податкової застави (для комунальних підприємств).

2.4. За умови наявності повного пакету документів:

- голова обласної ради, відповідно до п. 2.1.  надає дозвіл на передачу з балансу на баланс основних засобів, або надає відмову з обґрунтуванням інших шляхів використання цього майна;

- обласна рада, відповідно до п. 2.2. надає дозвіл на передачу з балансу на баланс основних засобів, або надає відмову з обґрунтуванням інших шляхів використання цього майна.

 

ІІІ. Прикінцеві положення

 

3.1.      Після отримання відповідного дозволу щодо передачі майна з балансу на баланс у межах спільної власності, сторони, що передає та приймає, виконавчий апарат обласної ради у 15 денний термін здійснює передачу майна, згідно з актом приймання-передачі, та надає 1 примірник акта до обласної ради.

3.2. На підставі акту приймання-передачі вносяться зміни до відповідної документації щодо обліку майна, яке перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

 

Заступник голови

обласної  ради                                                                                            С. Чернов