ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

 

«Про надання дозволу на продаж майна, що відображається на балансі КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

 «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» »

 

 

До обласної ради надійшла заява ліквідатора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66 від 26.08.2016 стосовно надання дозволу на продаж майна, що обліковується на балансі підприємства. Із заявою надана наступна інформація.

Постановою господарського суду Харківської області від 28 квітня 2016 року по справі № 922/1076/16 КПОЗ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» (код ЄДРПОУ 01974595) визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором підприємства призначено голову ліквідаційної комісії Бєккєль Юлію Петрівну (РНОКПП 3314804263).

13.05.2016 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України було оприлюднено повідомлення № 31476 про визнання КПОЗ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. Встановлено граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника: один місяць з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

Після публікації оголошення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України про визнання Комунального підприємства охорони здоров’я «Центральна районна аптека № 66» (код ЄДРПОУ 01974595) банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на адресу ліквідатора надійшли заяви з вимогами до Боржника. Усі заяви з грошовими вимогами до Боржника були розглянуті та визнані ліквідатором у повному обсязі, про що кредиторів повідомлено письмово.

За результатами розгляду заяв кредиторів з вимогами до боржника господарським судом Харківської області винесена ухвала від 16 серпня 2016 року по справі № 922/1076/16 про затвердження реєстру вимог кредиторів КПОЗ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66».

З метою виконання обов’язків покладених на ліквідатора, ліквідатором КПОЗ «Центральна районна аптека №66» Бєккєль Ю.П. було видано Наказ №2 від 03.08.2016 року про проведення інвентаризації активів та зобов’язань КПОЗ «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66».

Із заявою ліквідатором надано переліки рухомого (40 одиниць) та нерухомого майна (10 одиниць), що перебуває на балансі КПОЗ «Центральна районна аптека № 66», відповідно до даних бухгалтерського обліку та за результатами проведеної ліквідатором інвентаризації. 

Відповідно до відомостей, що містяться в інформаційній довідці з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна від 26.08.2016 № 66670707 за параметром запиту ти особи: юридична особа, код ЄДРПОУ 01974595 зареєстровані наступні об’єкти нерухомого майна: будівля аптеки, загальна площа 86,3 кв.м.; адреса: Харківська обл., Шевченківський р-н, с. Новомиколаївка, вул. Свердлова, буд. 109; будівля аптеки, загальна площа 54,4 кв.м.; адреса: Харківська обл., Шевченківський р-н, с. Волоська Балаклія, вул. Бубліченко, буд. 30; будівля, частина будівлі «Універмаг»; адреса: Харківська обл., Шевченківський р-н, смт. Шевченкове, вул. Свердлова, буд. 1.

Згідно із положеннями законодавства про банкрутство, майно, яке знаходиться на балансі Підприємства підлягає включенню до ліквідаційної маси Підприємства, а кошти одержані від продажу такого майна направляються на погашення існуючої кредиторської заборгованості.

Відповідно до ч.1, ч.5 ст.44 Закону після проведення інвентаризації та оцінки майна ліквідатор здійснює продаж майна банкрута такими способами: проведення аукціону; продаж безпосередньо юридичній або фізичній особі. Ліквідатор здійснює продаж майна боржника у вигляді цілісного майнового комплексу. У разі якщо продати майно боржника у вигляді цілісного майнового комплексу не вдалося, ліквідатор здійснює продаж майна боржника частинами.

Враховуючи звернення ліквідатора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66» від 26.08.2016, відповідно до пункту 19 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», пропонується для розгляду проект рішення «Про надання дозволу на продаж майна, що відображається на балансі КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 66»».

 

 

 

Начальник управління

з  питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                       М.П. Бур’янова