ДОДАТОК 1

до Програми здійснення заходів по забезпеченню діяльності депутатів

Харківської обласної ради на

2017-2020 роки

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про використання коштів обласного бюджету на виконання доручень виборців депутатами обласної ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Положення визначає напрями та умови виділення і звітування про використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для фінансової підтримки виконання доручень виборців депутатами обласної ради в межах повноважень, наданих Законом України «Про статус депутатів місцевих рад».

1.2. Обсяг видатків встановлюється рішенням обласної ради про обласний бюджет на відповідний рік. Кошти розподіляються між депутатами рівномірно.

 

2. Напрями та умови використання коштів

 

2.1. Обсяг бюджетних призначень на виконання функцій або надання послуг, матеріальної допомоги здійснюється на основі обґрунтованого звернення (подання) депутата обласної ради до голови обласної ради.

2.2. Напрямками використання коштів на виконання доручень виборців є:

- ремонт об'єктів та зміцнення матеріально-технічної бази закладів області, які фінансуються з бюджетів населених пунктів, об’єктів комунальної власності територіальних громад Харківської області;

- підтримка громадських організацій молоді, інвалідів та ветеранів;

- здійснення облаштування території населених пунктів;

- інше, що не суперечить чинному законодавству.

 

3. Порядок використання коштів

 

3.1. Для виділення коштів депутат обласної ради звертається до голови Харківської обласної ради зі зверненням (Поданням) в якому обґрунтовується потреба в виділенні коштів, вказується юридична або фізична особа, якій пропонується їх виділити (для фізичної особи - особиста заяви громадянина, копії паспорта (1, 2, 11 сторінки) заявника), обсяг асигнувань, який пропонується виділити та інше.

3.2. До подання депутата для вирішення заходів соціально-економічного характеру, в т.ч проведення благоустрою, поточних та капітальних ремонтів в бюджетних установах, придбання обладнання та інвентарю для об’єктів соціально-культурного призначення тощо, додається звернення керівника органів місцевого самоврядування, організацій, установ бюджетної сфери.

Необхідність надання інших документів визначається окремо у кожному конкретному випадку фінансовим управлінням Харківської обласної ради та головним розпорядником бюджетних коштів відповідно до суті звернення про що повідомляється заявник та депутат обласної ради.

3.3. При необхідності депутати обласної ради можуть об’єднувати кошти для виконання спільних проектів та/або програм чи заходів.

3.4. Відділ бухгалтерського обліку обласної ради щомісяця готує розпорядження голови обласної ради про виділення коштів та включення до реєстру нарахованих сум за призначенням.

 

4. Звітність про використання коштів

 

4.1. Звіт про використання коштів на виконання депутатських доручень виборців депутатами обласної ради розпорядник коштів подає органу Державного казначейства України за формою та в терміни, визначені для складання звіту про використання бюджету.

4.2. Звіт про використання коштів затверджується обласною радою при затвердженні звітів обласної державної адміністрації про виконання обласного бюджету за відповідний рік.

 

 

 

Голова обласної ради                                                              С.Чернов