ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної радиПро укладання контракту  з

Екзарховим Віталієм Олександровичем, головним лікарем  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ «ХОСПІС»”

 

До обласної ради надійшла заява від Екзархова Віталія Олександровича, головного лікаря КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ «ХОСПІС» (надалі по тексту – Заклад), стосовно укладання з ним контракту на зазначеній посаді.

Юридична адреса Закладу: м. Харків, вул. Луї Пастера, 4а.

Діяльність Закладу спрямована на планову та невідкладну паліативну допомогу хворим, які страждають на невиліковні хвороби різного профілю та потребують стороннього догляду за ними; проведення експертизи працездатності хворого; своєчасне і якісне проведення лікувально-діагностичних процедур, лікарських призначень та маніпуляцій.

Екзархов Віталій Олександрович, 1938 року народження. Освіта вища.            У 1961 році закінчив Харківський медичний інститут, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Лікувальна справа» та здобувши кваліфікацію лікаря; у 1968 році присуджено науковий ступінь кандидата медичних наук,                        згідно із рішенням Ради Харківського медичного інституту від 10.09.1968 (протокол № 7); у 1972 році затверджений у вченому званні доцента кафедри «Анестезіології», згідно з рішенням Вищої атестаційної комісії від 20.10.1971 (протокол № 49/п).

Екзархов Віталій Олександрович працює на посаді головного лікаря Закладу на підставі наказу Управління охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації від 11 серпня 1999 року № 159 «Про заснування державної комунальної установи охорони здоров’я “Харківський обласний медико-соціальний центр (ХОСПІС)”».

Екзарховим В.О. має вищі кваліфікаційні категорії зі спеціальностей «Анестезіологія» та «Організація і управління охороною здоров’я».

20 жовтня 2016 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ «ХОСПІС», розташованого за адресою:
м. Харків, вул. Луї Пастера, 4а
, - та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі Закладу, є в наявності та в цілому використовується за призначенням. 

Кадрова робота у Закладі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Головним лікарем виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ «ХОСПІС».

Керуючись пунктом  20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ,                     міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року            № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про укладання контракту  зЕкзарховим Віталієм Олександровичем, головним лікарем  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ПАЛІАТИВНОЇ МЕДИЦИНИ «ХОСПІС»”.

 

 

 

 

 

 

Начальник  управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                                      М. Бур’янова