ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради  «Про перейменування  КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ОСВІТА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

 

З метою забезпечення раціональним та якісним харчуванням підопічних у закладах соціального захисту, пацієнтів у закладах охорони здоров’я та учнів (вихованців) у закладах освіти, а також оптимізація витрат обласного бюджету на організацію харчування, шляхом зведення всіх функцій до єдиного виконавця, та впровадження сучасних форм обслуговування та  технологій приготування їжі, що відповідають Міжнародним стандартам якості, виникла необхідність створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ».

Створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» сприятиме забезпеченню раціональним та якісним харчуванням, безпосередньої участі підприємства в процесі організації харчування у закладах (установах) галузі охорони здоров’я, соціального захисту та освіти шляхом визначення постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини для забезпечення продуктами харчування, організації процесу харчування.

На даний час  у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області існують комунальні підприємства, що не здійснюють свою фінансово-господарську діяльність, знаходяться у стадії ліквідації або здійснюють збиткову фінансово-господарську діяльність.

Із збиткових підприємств, які останнім часом не призупинили свою фінансово-господарську діяльність є КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ОСВІТА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Основною метою діяльності КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОСВІТА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ є забезпечення виробництва, постачання, доставки товарів, робіт, послуг навчальним закладам обласного підпорядкування, а також іншим державним та комунальним навчальним закладам Харківської області, які необхідні для їх належного функціонування як за бюджетні кошти, так і за рахунок інших джерел фінансування.

З метою активізації діяльності даного підприємства, впровадження нових прогресивних форм і методів господарювання, розширення видів діяльності та виведення його із збитковості  запропоновано перейменувати КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ОСВІТА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ у КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ».

Юридичною адресою КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» запропоновано визначити: Україна, м. Харків, майдан Свободи 5, Держпром, під'їзд 6.

Крім цього, у зв’язку із тим, що у КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ «ОСВІТА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ відсутній затверджений статутний капітал, пропонується відповідно до статті 78 Господарського кодексу України встановити статутний капітал КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» у сумі 100 000 грн. (сто тисяч гривень).

Враховуючи вищевикладене, керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільним та Господарським кодексами України, Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» підготовлено проект рішення обласної ради «Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ОСВІТА” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

 

Депутат Харківської

обласної ради                                                                                 Р.С. Веприцький