ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

«Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності посилення відповідальності за незаконні порубки лісів і незаконні операції з лісоматеріалами та пиломатеріалами шляхом внесення змін до чинного законодавства України»

 

Проект рішення обласної ради підготовлено відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у зв’язку зі збільшенням кількості звернень та повідомлень від мешканців Харківської області щодо фактів незаконних рубок, знищення, пошкодження лісових насаджень на території Харківської області, а також неможливістю вирішення даного питання на місцевому рівні підготовлено відповідний проект рішення.

Незаконні рубки в області викликають широкий резонанс у суспільстві та завдають значних збитків державі. За інформацією Державної лісової охорони Харківської області з початку року виявлено 159 випадків незаконної вирубки. Збитки складають понад 3,7 млн гривень. Для вирішення проблеми боротьби із правопорушеннями у лісовому секторі необхідно невідкладно внести зміни до деяких законодавчих актів України.

 

 

 

Керівник Фракції Партії «Відродження»

в Харківській обласній раді VIІ скликання                     Скоробагач В.І.