ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної радиПро укладання контракту із

Шаповалом Олексієм Степановичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ РЖАВЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ

 

До обласної ради надійшла заява від Шаповала Олексія Степановича, директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ РЖАВЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ (надалі по тексту – Установа), стосовно укладання з ним контракту на зазначеній посаді.

Юридична адреса та місцезнаходження Установи: Харківська область, Харківський район, с. Ржавець, вул. Весела, 43.

Основною метою діяльності Установи є забезпечення належних умов проживання громадян чоловічої статі старше 18 років, що страждають  психоневрологічними захворюваннями, які потребують стороннього догляду і допомоги.

Шаповал Олексій Степанович, 1957 року народження. Освіта вища. У 1990 році закінчив Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Механізація сільського господарства» та здобувши кваліфікацію інженера-механіка.

Шаповал О.С. призначений на посаду директора установи розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 10 жовтня 2011 року № 408-к «Про призначення О.Шаповала» з 11 жовтня 2011 року.

У 2000 році Шаповал О.С. пройшов навчання за професійною програмою підвищення  кваліфікації державних службовців в Українській Академії державного управління при Президентові України (Харківській філіал).

Шаповал О.С. у 2007 році пройшов підвищення кваліфікації на тематичному семінарі «Концептуальні засади реформування системи соціальних послуг в Україні», у 2011 році  пройшов підвищення кваліфікації на тематичному семінарі «Основи соціальної захищеності окремих категорій громадян», у 2014 році пройшов підвищення кваліфікації на тематичному семінарі «Актуальні проблеми соціальної політики».

26 січня 2017 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі Установи за адресою: Харківська область, Харківський район, с. Ржавець, вул. Весела, 43, та ведення кадрової роботи.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, закріплене за Установою, знаходиться  в задовільному стані, підтримується в належному стані та використовується за призначенням з метою виконання статутних завдань Установи. Оновлюється матеріально-технічна база Установи.

Кадрова робота в Установі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ  РЖАВЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО  ІНТЕРНАТУ.

            Керуючись пунктом  20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради «Про укладання контракту із Шаповалом Олексієм Степановичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ РЖАВЕЦЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ».

 

 

 

Начальник відділу по роботі

з керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин  управління з

питань комунальної  власності

виконавчого апарату  обласної ради                                             І. Потопальська