ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про укладання контракту із Мельником Олександром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХОРОШЕВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ»

 

До обласної ради надійшла заява від Мельника Олександра Михайловича, директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХОРОШЕВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ (надалі по тексту – установа), стосовно укладання з ним контракту на зазначеній посаді.

Юридична адреса та місцезнаходження установи: Харківська область, Харківський район, с. Хорошеве, вул. Сонячна, 2.

Основною метою діяльності установи є забезпечення належних умов для проживання, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги громадянам похилого віку та інвалідам, які потребують стороннього догляду і допомоги.

Мельник Олександр Михайлович, 1952 року народження. Освіта вища. У 1974 році закінчив Харківський інститут радіоелектроніки отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Автоматизовані системи керування» та здобувши кваліфікацію інженера-електрика.

Мельник О.М. у 2000 році пройшов навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації в Інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.

Мельник О.М. у 2005, 2008 та 2011 роках пройшов підвищення кваліфікації у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тематичних семінарах за темами: «Актуальні питання чинного законодавства України щодо охорони праці», «Концептуальні засади реформування системи соціальних послуг в Україні» та «Основи соціального захисту окремих категорій громадян».

Мельник Олександр Михайлович призначений на посаду директора установи розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 19 квітня 2005 року № 262-к «Про призначення О.Мельника».

22 березня 2017 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХОРОШЕВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ, розташованої за адресою: Харківська область, Харківський район, с. Хорошеве, вул. Сонячна, 2, – та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі установи,  в наявності та в цілому використовується за призначенням. 

Кадрова робота в установі ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені Положенням про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ХОРОШЕВСЬКИЙ ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ.

Керуючись пунктом  20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради «Про укладання контракту із Мельником Олександром Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ  ХОРОШЕВСЬКОГО ГЕРІАТРИЧНОГО ПАНСІОНАТУ».

 

 

 

 

Начальник відділу по роботі

з керівниками суб’єктів спільної

 власності та майнових відносин

управління з питань комунальної

власності виконавчого апарату 

обласної ради                                                                                               І. Потопальська