Додаток

 

Інформація

про хід виконання у 2016 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту,

молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки

 

 

№ з/п

Заходи Програми

Передбаче-но у Програмі на 2016 рік

(тис. грн)

План

на 2016 рік

(тис. грн)

Профінан-совано з початку року

(тис. грн)

Стан виконання

I. Створення умов для фізичного виховання і спорту за місцем роботи, проживання, в місцях масового відпочинку населення

1

Активізувати роботу щодо залучення підлітків та молоді до занять у фізкультурно-оздоровчих і спортивних групах. Довести кількість населення, що займаються всіма фізкультурно-оздоровчими видами спорту, до 40 %. Проводити щороку серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів області малі олімпійські ігри «Діти Харківщини»

25,00

0

0

Відповідно до річного звіту за формою № 2ФК «Фізична культура і спорт» станом на 01 січня 2016 року на території Харківської області фізкультуро-оздоровчою роботою охоплено 21,391 тис. дітей віком до 6 років, 131,248 тис. дітей та підлітків віком від 6 до 18 років, 74,707 тис. – молоді віком від 19 до 35 років

2

Здійснити заходи щодо створення необхідних умов для фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи за місцем проживання населення, у зонах відпочинку. Сприяти утворенню та функціонуванню в усіх районах і містах обласного значення центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» і розширенню мережі фізкультурно-оздоровчих центрів, пунктів прокату спортивного інвентарю, з урахуванням потреб і фінансових можливостей регіонів. Забезпечити функціонування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ»

 

3000,00

1410,800

1410,424

Станом на 01.01.2017 на території Харківської області діють 14 закладів міських та районних центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Ще 16 центрів, згідно відповідних рішень органів виконавчої влади на місцях – утворені, але не працюють за відсутності фінансування.

За підсумками 2016 року комунальною установою «Харківським обласним центром спорт для всіх» було проведено понад 113 спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів, у яких прийняло участь близько 101 тисяча осіб та залучено понад 5000 волонтерів.

Спільно з районними та міськими центрами фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» були проведені спортивно-масові заходи:

- у рамках проведення Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» виконано упорядкування та облаштування спортивних майданчиків напередодні весняно-літнього сезону шляхом залучення широкої участі громадськості Харківщини. З метою привернення уваги громадськості, державних та недержавних установ і організацій, засобів масової інформації до питань створення належних умов для щоденних занять населення фізичною культурою проведено інформаційно-пропагандистську кампанію. Прийняла активну участь і громадськість Харківщини. Всього було відремонтовано 284 спортивних споруди та спортивних майданчиків, які потребували ремонту.

- у спортивно-масовий захід серед дошкільнят «Веселі старти» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, метою якого є формування свідомої потреби у заняттях фізичною культурою в колі сім'ї, як основної складовою сучасних соціальних пріоритетів.

- у рамках Всеукраїнського фестивалю «Козацькі розваги». Головною метою заходу є відродження історико-культурних та господарських традицій, духовності українського народу шляхом залучення широких верств населення України до занять фізичною культурою та спортом.

- у рамках Всеукраїнського фестивалю «Мамо, тато, я – спортивна сім’я», присвяченого Міжнародному дню сім’ї. Основною метою заходу є формування родинних традицій до занять фізичною культурою та спортом; зміцнення психологічних та емоційних стосунків у сім'ї шляхом об'єднання зусиль для досягнення спільних цілей; спонукання батьків на особистому прикладі заохочувати дітей до систематичних занять фізичною культурою та спортом.

- у рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей у літній канікулярний період та заходів в оздоровчих таборах «Олімпійське літо», проведено 25 заходів. Метою даного заходу є організація активного відпочинку, популяризація олімпійських цінностей і досягнень українських атлетів у сучасному спорті та Олімпійських іграх, залучення дітей та молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом, пропаганда здорового способу життя серед широких верств населення.

- у 2016 році у рамках Всеукраїнського спортивно-масового заходу до Дня Молоді на березі річці Сіверський Донець у селищі Есхар Чугуївського району Харківської області був проведений спортивний фестиваль естафет, конкурсів, змагань з масових видів спорту, тощо. Метою даного заходу є становлення дружніх стосунків серед молоді, виховання у молодого покоління толерантності, поваги до людської гідності, запобігання дискримінації у молодіжному середовищі шляхом залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом.

- у рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів для молоді «Здорова молодь-здорова нація». Метою даного заходу є становлення дружніх стосунків серед молоді Харківської області та молоді з різних регіонів України.

- у рамках Всеукраїнського фестивалю ранкової зарядки «Рух заради здоров`я» з нагоди Всесвітнього дня здоров`я. Метою фестивалю є презентація ранкової зарядки як основного чинника формування сталої звички регулярних занять фізичною культурою і спортом та ведення здорового способу життя.

- у рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів з дворового футболу.

- у рамках спортивно-масових заходів з нагоди Дня фізичної культури та спорту. Метою заходу є здійснення активної пропагандистської кампанії, направленої на залучення громадян до регулярних занять фізичною культурою і спортом, демонстрацію та популяризацію видів спорту і спортивних активностей.

- проведення обласного турніру в м. Валки з міні-футболу серед команд юнаків пам’яті О.С. Масельського.

- Всеукраїнські масові спортивні заходи серед дітей – вихованців дитячих будинків «Ти зможеш, якщо зміг я!».

- фізкультурно-оздоровчі заходи «Спортивна зима»;

- регіональний турнір з шахів до Дня Збройних сил України;

- спортивно-масові заходи до Дня Українського козацтва та Дня Соборності;

- чемпіонат з військово-спортивного багатоборства у розділі «Бойове двоборство»;

- захід з відзначення Дня Героїв Небесної сотні;

- змагання з тхеквондо (ВТФ) серед юнаків;

- інформаційно-пропагандистська кампанія «Відповідальність починається з мене»;

- заходи з пропаганди та формування здорового способу життя;

- чемпіонат Харківської області по рухомій грі регбі-5;

- фізкультурно-оздоровчі заходи з національно-патріотичного виховання;

- кубок «Спорт для всіх» з черлідінгу серед студентських команд;

- спортивний фестиваль «Sport music fest 9»;

- обласний спортивний фестиваль «Я обираю спорт!»;

- обласний спортивний фестиваль «Разом з Олімпіадою»;

- заходи до Дня Незалежності, Дня Державного прапору України;

- спортивні заходи з нагоди Дня захисника України

3

Запроваджувати ефективні форми проведення виробничої гімнастики у режимі робочого дня, активного відпочинку та після трудового відновлення, профілактичних занять фізкультурно-спортивної спрямованості на підприємствах, в організаціях, установах різних організаційно-правових форм власності, а також організацій, підприємств агропромислового комплексу та у сільських населених пунктах

0

0

0

Департаментом у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації направлено листи з рекомендаціями щодо проведення виробничої гімнастики у режимі робочого дня, активного відпочинку та післятрудового відновлення, профілактичних занять фізкультурно-спортивної спрямованості на підприємствах, в організаціях, установах різних організаційно-правових форм власності, а також організацій, підприємств агропромислового комплексу та у сільських населених пунктах

4

Забезпечити проведення щороку регіональних галузевих Спартакіад та інших масових заходів із працюючим населенням. Сприяти введенню до штатного розпису суб’єктів господарювання усіх форм власності посади інструкторів з фізичної культури.

Розробити та визначити в установленому порядку критерії оцінювання щодо ефективності розвитку фізичної культури і масового спорту суб’єктів господарювання та проводити щороку конкурси на визначення найкращої у цій сфері організації

70,000

0

0

Департаментом у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації у межах компетенції здійснюється організація та підготовка проведення регіональних галузевих Спартакіад та інших масових заходів із працюючим населенням.

Проводиться робота щодо розроблення критеріїв оцінювання ефективності розвитку фізичної культури і масового спорту суб`єктів господарювання

5

Забезпечити належні умови для функціонування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ «ІНВАСПОРТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», сприяти відкриттю районних, міських центрів, спортивних клубів для людей з обмеженими фізичними можливостями

3000,00

2322,670

2320,516

У Харківській області мешкає понад 107 тисяч інвалідів різних нозологій, з яких 703 інваліди займається у спортивно-фізкультурних групах та реабілітацією.

До складу національної збірної команди України серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями різних нозологій входять 104 особи з них, до основного складу – 64 особи, кандидатів – 29 осіб, резерву – 11 осіб.

З метою проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи серед людей з вадами здоров’я на території Харківської області функціонує комунальна установа «Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Харківської обласної ради», яка підтримує діяльність дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, у якій залучено до занять фізичною культурою і спортом 255 дітей з фізичними вадами, зокрема, з вадами слуху – 90, зору – 55, УОРА – 54, вадами розумового та фізичного розвитку – 56. У школі працює 28 груп, з яких 16 груп початкової підготовки, 9 груп попередньої базової підготовки, 1 група спеціалізованої базової підготовки та 2 групи підготовки до вищих досягнень. Тренувальний процес здійснюють 18 тренерів-викладачів, з них: 8 штатних; 5 тренерів мають вищу категорію, 1 - І категорію, 9 - ІІ категорію. Проводиться робота зі спортсменами 4 нозологій: спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату та інтелекту, вадами зору та слуху.

Для проведення якісної фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи школу було забезпечено сучасним спеціальним обладнанням і інвентарем, зокрема для волейболу, голболу та фехтування, придбана спортивна форма.

Комунальна установа «Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Харківської обласної ради» активно співпрацює з міськими клубами інвалідів, а саме: «Харків-Баскет», «Ахіллес Трек Клуб Харків», «АКВАВІТА», «ВІТАСПОРТ», футбольним клубом глухих «Олімп», спортивними обласними федераціями глухих, незрячих, з порушенням опорно-рухового апарату.

Для забезпечення навчально-тренувального процесу та проведення спортивно-масових заходів спортсменам області з обмеженими можливостями надаються найкращі спортивні бази, які облаштовані спеціальними та допоміжними засобами.

З метою пропаганди розвитку фізкультурно-спортивного руху серед інвалідів усі заходи та змагання постійно висвітлюються через засоби масової інформації.

У зв’язку з проблемами фінансування на сьогодні відкриття районних центрів призупинено

6

Щороку проводити фізкультурно-оздоровчі, реабілітаційні заходи для людей з обмеженими фізичними можливостями, обласну спартакіаду «Повір у себе» для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Організувати роботу таборів фізкультурно-спортивної реабілітації для людей з обмеженими фізичними можливостями, у тому числі для дітей

 

40,000

0

0

Станом на 01 жовтня 2016 року у Харківській області було проведено І,І І та фінальні етапи відбіркових змагань Спартакіади «Повір у себе» серед дітей-інвалідів.

І етап відбіркових змагань Спартакіади «Повір у себе» серед дітей-інвалідів було проведено з таких видів спорту:

- плавання (ураження ОРА, вади зору, слуху та РФР) – 67 осіб;

- легка атлетики (ураження ОРА, вади зору, слуху та РФР) – 61 особа;

- шахи (вади зору) – 24 особи;

- баскетбол (вади слуху) – 48 осіб;

- футбол (вади слуху) – 60 осіб;

- теніс настільний (ураження ОРА) – 11 осіб;

- голбол (вади зору) – 24 особи.

Усього у І етапі змагань бради участь 295 осіб.

ІІ етап відбіркових змагань Спартакіади «Повір у себе» серед дітей-інвалідів було проведено з таких видів спорту:

- плавання (ураження ОРА, вади зору, слуху та РФР) – 52 особи;

- легка атлетики (ураження ОРА, вади зору, слуху та РФР) – 46 осіб;

- баскетбол (вади слуху) – 32 особи;

- теніс настільний (ураження ОРА) – 4 особи;

- боротьба вільна та греко-римська (вади слуху) – 8 осіб.

Усього у ІІ етапі змагань брали участь 142 особи.

У фінальних змаганнях Спартакіади «Повір у себе» з плавання, УОРА та вадами зору брало участь 5 осіб, які вибороли: І м- 5; ІІ м - 6 та ІІІ м - 1

7

Проводити щороку обласну спартакіаду серед державних службовців з метою підготовки збірної команди області для участі у Всеукраїнській спартакіаді

100,000

100,00

73,431

21 травня 2016 року на базі КДЮСШ «ХТЗ» відбулась обласна Спартакіада з видів спорту серед державних службовців, переможцем якої в загальнокомандному заліку став Департамент у справах молоді та спорту. За перемогу в традиційних змаганнях боролися 8 команд, які представляли структурні підрозділи й апарату обласної державної адміністрації. Змагання пройшли у п’яти видах спорту – волейбол, міні-футбол, а також настільний теніс, шахи та шашки, де визначали переможців окремо серед жінок та чоловіків.

За підсумками Спартакіади головний Кубок та перше місце дісталося Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації. Друге місце у загальнокомандному заліку виборов апарат обласної державної адміністрації. Третє місце посів Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Переможцями та призерами Спартакіади в окремих видах стали:

У змаганнях з шахів:

Серед жінок:

1. Людмила Склярова - Департамент у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації

2. Марія Неонета - Департамент економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації

3. Марина Борисевич - Департамент цивільного захисту обласної державної адміністрації

Серед чоловіків:

1. Андрій Поротов - Департамент у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації

2. Владислав Зіненко - Департамент економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації

3. Костянтин Ісаєв - апарат обласної державної адміністрації

У командному заліку шахів:

1. Департамент у справах молоді та спорту

2. Департамент економіки і міжнародних відносин

3. Департамент агропромислового розвитку

У змаганнях з шашок:

Серед жінок:

1. Надія Міщенко - Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації

2. Наталія Леонова – Департамент цивільного захисту обласної державної адміністрації

3. Юлія Сергієнко – апарат обласної державної адміністрації

Серед чоловіків:

1. Микола Рижов - Департамент у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації

2. Валентин Євлаш - апарат обласної державної адміністрації

3. Олексій Ніколаєв - Департамент науки і освіти обласної державної адміністрації

У командному заліку шашок:

1. Апарат обласної державної адміністрації

2. Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації

3. Департамент цивільного захисту обласної державної адміністрації

У змаганнях з настільного тенісу:

Серед жінок:

1. Ірина Рудя - Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації

2. Вікторія Тищенко – апарат обласної державної адміністрації

3. Аліна Бутко - Департамент екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації

Серед чоловіків:

1. Альберт Воротиленко - Департамент у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації

2. Олександр Ільєнко - Департамент цивільного захисту обласної державної адміністрації

3. Володимир Наконечний - Департамент економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації

У командному заліку з настільного тенісу:

1. Департамент у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації

2. Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації

3. Апарат облдержадміністрації обласної державної адміністрації

У змаганнях з волейболу:

1. Апарат обласної державної адміністрації.

2. Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації

3. Департамент у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації

У змаганнях з міні-футболу:

1. Департамент у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації

2. Апарат обласної державної адміністрації

3. Юридичний департамент обласної державної адміністрації

З 27 вересня по 01 жовтня 2016 року відбулася Всеукраїнська спартакіада серед команд державних службовців АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя у якій збірна команда Харківської області виборола 13 загальнокомандне місце

8

Проводити щороку обласну Спартакіаду серед працівників органів місцевого самоврядування з метою підготовки збірної команди області для участі у Всеукраїнській спартакіаді

 

100,000

0

0

14 травня 2016 року завершилася Спартакіада серед депутатів усіх рівнів Харківської області, які змагалися у 5 видах спорту: міні-футбол, волейбол, настільний теніс, шашки та шахи. У загальнокомандному заліку перше місце посіли представники Валківського району, на другому - депутати та голови місцевих рад Сахновщини, замикає трійку лідерів команда Харківського району.

Шашки

Жінки:

1 місце - Ганна Калантай, Красноградська міська рада

2 місце - Юлія Панкратова, Первомайська районна рада

3 місце - Наталія Маренич, Новоолександрівська сільська рада Великобурлуцького району

Чоловіки:

1 місце - Володимир Полончук, Зміївська міська рада

2 місце - Олег Приймак, Первомайська районна рада

3 місце - Віталій Палагута, Манченківська селищна рада Харківського району

Командний: залік

1 місце - Первомайська районний рада

2 місце - Красноградська міська рада

3 місце - Харківська районна рада

 

Шахи

Жінки:

1 місце - Наталія Кисельова, Валківська районна рада
2 місце - Валентина Перегудова, Красноградська районна рада

3 місце - Тетяна Свідченко, Сахновщинська районний рада

Чоловіки:
1 місце - Володимир Гончар, Пархомівська сільська рада Краснокутського району

2 місце - Олександр Сидоренко, Зміївська районний рада

3 місце - Сергій Бабошин, Кегичівська селищна рада

Командний: залік

1 місце - Краснокутська районна рада

2 місце - Красноградська районна рада

3 місце - Валківська районна рада

Настільний теніс

Жінки:
1 місце - Ніна Харченко, Первомайська міська рада

2 місце - Наталія Приходько, Дубовогрядська сільська рада Сахновщинського району

3 місце - Надія Настояща, Зміївська районна рада

Чоловіки:
1 місце - Юрій Корж, Лозівська міська рада

2 місце - Петро Кучков, Зміївська міська рада

3 місце - Олександр Мороз, Бабаївська селищна рада Харківського району

Командний: залік

1 місце - Зміївська районна рада

2 місце - Сахновщинська районна рада

3 місце - Кегичівська районна рада

 

Волейбол:
1 місце - Зміївська районна рада

2 місце - Борівська районна рада

3 місце - Валківська районна рада

Міні-футбол:
1 місце - Харківська районна рада

2 місце - Валківська районна рада

3 місце - Сахновщинська районна рада.

Окрім того, з 06 по 11 червня 2016 року збірна команда депутатів Харківської області брала участь у Всеукраїнській спартакіаді серед народних депутатів Верховної Ради України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських (міст обласного підпорядкування), сільських та селищних рад та посіла 12 місце

9

Проводити щороку обласні Спартакіади з видів спорту та з масових видів спорту серед районів та міст обласного значення на Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації

200,000

0

0

Протягом 2016 року проводилися фінальні змагання з шашок, волейболу (чоловіки, жінки) гирьового спорту, волейболу пляжного (чоловіки, жінки) футзалу, легкої атлетики.

Окрім того, проводилися перший та другий етапи (змагання на підприємствах, в установах, навчальних закладах, спортивних клубах за місцем проживання населення) обласної Спартакіада з масових видів спорту    проводиться у термін з березня по жовтень місяць 2016 року та включала такі змагання:

1.                  Обласний етап Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я»;

2.                  Обласний етап Всеукраїнської Спартакіади серед допризовної молоді;

3.                  Обласний етап Всеукраїнського фестивалю «Козацькі розваги»;

4.                  Обласний етап змагань «Спортивне  рибальство»;

5.                  Обласний етап Спартакіади фізкультурних працівників.

За результатами змагань (за двома підгрупами) призові місця посіли:

 

І Підгрупа:

І місце – Красноградський район;

ІІ місце – Золочівський район;

ІІІ місце – Харківський район.

 

ІІ Підгрупа:

І місце – Чугуївський район;

ІІ місце – м. Люботин район;

ІІІ місце – Краснокутський район.

 

Команди-переможці обласного етапу відряджалися для участі у Всеукраїнських фінальних змаганнях.

Переможці обласних змагань «Мама, тато, я – спортивна сім’я» сім’я Педченко – представники Харківського району, прийняли участь у Всеукраїнських фінальних змаганнях у м. Київ та посіли ІІ місце.

Збірна команда Харківської області, до складу якої увійшли представники районів та міст Харківської області прийняла участь у Всеукраїнських змаганнях Спартакіади серед допризовної молоді у м. Львові, де посіла V місце. В особистому заліку представник збірної команди Харківської області Андрій Микитенко (м. Куп’янськ) став чемпіоном України з військово-спортивного багатоборства.

Збірна команда Харківської області, у складі Шорохов Віктор та Щербиньов Юрій, представники Первомайського району, прийняла участь у Всеукраїнському фестивалі «Козацькі розваги», що проводились традиційно у м. Чернігові та посіла ІІІ місце.

Команди-переможці обласних змагань дворових футболістів з Чугуївського району за двома віковими групами ( хлопчаки 13-14 років та юнаки 15-16 років) прийняли участь у фінальному Всеукраїнському турнірі з дворового футболу, який відбувся у м. Київ 29-30 травня 2016 року і вибороли ІІІ та ІІ місця відповідно

10

Проводити щороку обласні, районні, міські спартакіади серед допризовної молоді (військове багатоборство) з метою підготовки збірних команд області до участі у Всеукраїнській спартакіаді

 

65,000

0

0

Протягом 2016 року відбулися обласна, районні, міські спартакіади серед допризовної молоді за результатами яких було сформовано збірну команду Харківської області для участі у Всеукраїнській спартакіаді.

Збірна команда Харківської області прийняла участь у Всеукраїнських змаганнях Спартакіади серед допризовної молоді у м. Львів, де посіла 5 місце.

В особистому заліку представник збірної команди Харківської області Андрій Микитенко (м. Куп’янськ) став чемпіоном України з військово-спортивного багатоборства

 

II. Забезпечення розвитку дитячого, дитячо-юнацького спорту та резервного спорту

 

1

Забезпечити збереження діючої мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл та сприяти відкриттю і функціонуванню нових шкіл, їх відділень, філій, особливо у сільській місцевості. Довести кількість дітей, підлітків і молоді, які займаються у спортивних групах дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних шкіл олімпійського резерву до 20 %. Забезпечити фінансування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ КОМПЛЕКСНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ «ІНВАСПОРТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Проводити  щороку огляд-конкурс на кращу роботу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл області

21500,000

14847,712

14223,568

Для підготовки спортивного резерву в області функціонує 75 ДЮСШ (з них 7 спеціалізованих спортивних шкіл олімпійського резерву).

Також в області функціонує 2 школи вищої спортивної майстерності, 3 навчальні заклади спортивного профілю, центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту, регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Із загальної кількості діючих спортивних шкіл 36 підпорядковані структурним підрозділам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань освіти, 6 - фізкультурно-спортивному товариству «Колос», 20- структурним підрозділам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань фізичної культури та спорту, 2-фізкультурно-спортивному товариству «Спартак», 12-фізкультурно-спортивному товариству «Україна», 1 - фізкультурно-спортивному  товариству «Динамо».

У м. Харкові розташовані 35 ДЮСШ, у районах області – 32, у містах обласного значення – 10.

Підготовка провідних спортсменів області відбувається на 6 спортивних базах олімпійської і паралімпійської підготовки, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2006 року № 30. Усі бази утримуються в належному стані, працюють відповідно до календарного плану міжнародних та Всеукраїнських змагань, здійснюють навчально-тренувальний процес з підготовки спортсменів на належному рівні.

Для функціонування відділень з видів спорту дитячо-юнацькі спортивні школи використовують як власні, так і орендовані спортивні споруди. На сьогоднішній день спортивна база дитячо-юнацьких спортивних шкіл складає 229 спортивних споруд, з них 4 стадіони, 17 спортивних майданчиків із синтетичним покриттям, 31 приміщення з тренажерним обладнанням, 39 спортивних залів, три плавальних басейна, дві веслувальні і одна лижна бази, дві споруди зі штучним льодом.

В 75 спортивних школах займається 42592 вихованця, з них віком від 6 до 18 років – 41574 осіб. Навчально-тренувальний процес здійснює 1503 тренера, з них 907 штатних

2

Сприяти забезпеченню модернізації та зміцненню матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спортивних шкіл олімпійського резерву, забезпеченню необхідним обладнанням та інвентарем

 

 

1000,000

0

0

Відбулося часткове доукомплектування відділень СДЮСШОР, ДЮСШ необхідним спортивним інвентарем та обладнанням

3

Забезпечити видатки на утримання та здійснення навчально-тренувального процесу для шкіл вищої спортивної майстерності. Забезпечити утримання центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту

30000,000

15858,167

15699,415

Забезпечено виплату заробітної плати для шкіл вищої спортивної майстерності, центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту та видатків на утримання та здійснення навчально-тренувального процесу

4

Сприяти в отриманні активного відпочинку та оздоровлення вихованцями дитячо-юнацьких спортивних шкіл та учнями спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю у дні зимових і літніх канікул, в тому числі дітьми з обмеженими фізичними можливостями

 

 

60,000

0

0

 

III. Розвиток спорту вищих досягнень, спорту ветеранів та інвалідів

1

Провести обласні, районні, міські змагання з визнаних у державі олімпійських видів спорту серед спортсменів різних вікових груп. Забезпечити підготовку та участь спортсменів області у всеукраїнських змаганнях, чемпіонатах світу та Європи, ІІ літніх юнацьких Олімпійських іграх 16.08 – 28.08 2014 року в Нанкіні, Китай; XXXI літніх Олімпійських іграх 05.08 – 21.08 2016 року в Ріо-де-Жанейро, Бразилія; XXII та XXIII зимових Олімпійських іграх 07.02-23.02 2014 року в м. Сочі, Російська Федерація; 09.02 – 25.02 2018 року в місті Пхйончхані, Корея; ХІ Параолімпійських зимових іграх 07.03 – 16.03 2014 року в м. Сочі Російська Федерація; Параолімпійських зимових іграх в місті Пхйончхані, Корея; II зимових юнацьких Олімпійських іграх 26.02-06.03 2016 року в Ліллехаммері; ХV Параолімпійських літніх іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро, Бразилія; Всеукраїнських, Всесвітніх та Європейських іграх серед ветеранів спорту

31500,000

17433,003

17432,553

Відповідно до Календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Харківської області на 2016 рік протягом 2016 року на території Харківської області з олімпійських видів спорту проведено близько 1838 спортивно-масових заходів (обласних змагань, навчально-тренувальних зборів для участі збірних команд області у змаганнях всеукраїнського значення).

З 05 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) відбулися XХXI літні Олімпійські ігри, в яких було розіграно 306 комплектів нагород у 33 видах спорту. Національна збірна команда України була представлена 206 спортсменами з них 29 спортсменів представляли Харківську область у плаванні синхронному, боротьбі вільної, бадмінтоні, боротьбі греко-римської, велоспорті, гімнастиці спортивній, легкій атлетиці, плавання, стрибків на батуті, стрільби з луку, тенісу, фехтування, тенісу настільного та важкій атлетиці.

За результатами Олімпійських ігор харківський легкоатлет Богдан Бондаренко виборов бронзову медаль у стрибках у висоту.

За крок від нагород зупинились збірна команда України з синхронного плавання, яка складається виключно з харківських спортсменок та дует з синхронного плавання (Лоліта Ананасова та Анна Волошина), виборовши 4 місце. Окрім того, чоловіча збірна України з фехтування на штагах, до складу якої входять харків’яни Максим Хворост та Дмитро Карюченко також посіли 4 місце у командних змаганнях. Важкоатлетка Ірина Деха виборола п’яте місце, а легкоатлетка Наталя Погребняк у жіночий естафеті 4*100 метрів також виборола шосте місце.

Загалом, спортсменами області на міжнародних змаганнях станом на 01 січня 2017 року завойовано 403 медалей, з яких 128 золотих, 158 срібних та 117 бронзових нагород. З них 185 медалей були здобуті в олімпійських видах спорту, 155 – в неолімпійських, 63 – в паралімпійських та дефлімпійських видах

2

Провести обласні, районні, міські змагання з визнаних у державі неолімпійських видів спорту серед спортсменів різних вікових груп. Забезпечити підготовку та участь спортсменів області у Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту: м. Вроцлав у 2017 році, Всеукраїнських змаганнях, чемпіонатах світу та Європи, змаганнях серед ветеранів спорту

14500,000

9862,631

9862,443

Відповідно до Календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Харківської області на 2016 рік протягом 2016 року на території Харківської області проводилися обласні змагання, навчально-тренувальні збори для участі команд області у змаганнях Всеукраїнського значення з неолімпійських видів спорту

3

Провести обласні змагання серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями. Забезпечити підготовку та участь спортсменів області різних нозологій і вікових груп у Всеукраїнських змаганнях, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи

500,00

313,200

313,072

Протягом 2016 року спортсмени з обмеженими фізичними можливостями брали участь у:

- чемпіонатах України: з дзюдо (вади зору), зимові види спорту (вади зору та ураження ОРА), легкої атлетики (вади зору та ураження ОРА), легкої атлетики (вади слуху), боротьби (вади слуху), голболу (вади зору), тенісу настільного (ураження ОРА), баскетболу (вади слуху), стрільби кульової (вади слуху), армспорту (УОРА), спортивного орієнтування (вади слуху), легкої атлетики (вади слуху), плавання (вади слуху) в яких брали участь 101 особа та вибороли 53 золоті, 21 срібну та 22 бронзові нагороди. Установили 1 рекорд України,

- кубках України: з фехтування на візках (УОРА), участь у яких брало 8 спортсменів, які вибороли 2 золоті, 2 срібні та 5 бронзових нагород,

- кубки світу: з фехтування на візках – 1 особа І та ІІІ місце, лижні перегони та біатлон (ураження ОРА, та вади зору) – 3 особи, які вибороли І м – 6, ІІ м -  3 та ІІІ м –9,

- міжнародні турнірах: з голболу (вади зору) 2 особи – командне 5м, волейболу сидячи (ураження ОРА) 2 особи – командне ІІ м – 2, тенісу настільного (ураження ОРА) 3 особи І м – 1, ІІ м – 2, ІІІ м – 8, з легкої атлетики (УОРА та вади зору) вади зору 1 особа 100 м –І м (РС), 200 м – ІІ м (РЄ), 400 м – І м; УОРА 1 чол. – 1500 м – І м, 400 м – І м,

- чемпіонатах Європи: з плавання (УОРА та вади зору), в яких брали участь 5 осіб, які вибороли 2 золоті та 2 бронзові нагороди. Окрім того, Піддубна М. встановила 7 рекордів України на дистанціях: 100 м н/с, 50 м в/с, 200 м к/п, 100 м в/с, з шашок (вади слуху) участь брала 1 особа, яка виборола срібну нагороду; з фехтування на візках (УОРА) участь брала 1 спортсменка, яка виборола золоту та дві бронзові нагороди; з армспорту(УОРА) участь брало 3 чол., які вибороли 3 золоті нагороди,

- чемпіонатах Світу: з греко-римської боротьби (вади слуху) участь брала 1 особа, яка виборола бронзову нагороду.

З 7 по 18 вересня 2016 року у м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) проходили XV літні Паралімпійські ігри, в яких було розіграно 526 комплектів нагород у 22 видах спорту. Збірна команда України була представлена 172 спортсменами у 15 видах спорту, Харківську область представляти 17 спортсменів у волейболі сидячи, голболі, легкій атлетиці, плаванні, фехтуванні на візках, тенісі настільному.

За весь час проведення змагань вони вибороли 16 нагород. Так, золото вибороли:

Крипак Максим - плавання (УОРА) -5 нагород;

Веракса Максим - плавання (зір) – 1 нагорода;

Аджаметова Лейля Ільясівна  легка атлетика (зір) – 1 нагорода.

Срібні нагороди здобули:

Крипак Максим - плавання (УОРА) -3 нагороди;

Бронзу завоювали:

Веракса Максим - плавання (зір) – 2 нагороди;

Литовченко Марина – настільний теніс (УОРА) -1 нагорода;

Піддубна Марина – плавання (зір)- 1 нагорода;

Бреус Євгенія – фехтування на візках (УОРА) – 1 нагорода;

Аджаметова Лейля Ільясівна легка атлетика (зір) – 1 нагорода

4

Спільно з Харківським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України провести заходи з розвитку олімпійського руху. Надавати фінансову підтримку Харківському обласному відділенню НОК України. Щороку проводити до Дня фізичної культури та спорту Олімпійський тиждень, розпочинаючи його з Олімпійського уроку

 

 

 

 

 

2500,000

0

0

З нагоди відзначення дня заснування Міжнародного олімпійського комітету у районах та містах обласного значення Харківської області у травні-червні місяці 2016 року були проведені спортивні заходи присвячені «Олімпійському дню», у яких взяли участь як мешканці міст та районів так і вихованці навчальних та спортивних закладів. У вересні 2016 року у закладах фізичної культури та спорту області відбулись «Олімпійські уроки»

IV. Покращення організаційного, кадрового, матеріально-технічного, фінансового, науково-методичного, інформаційного забезпечення сфери фізичної культури і спорту

1

Запровадити систему перепідготовки, підвищення кваліфікації фізкультурних кадрів на базі Харківської державної академії фізичної культури. Проведення заходів на виконання договору про спільну діяльність між Департаментом у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та Харківською державною академією фізичної культури

0,0

0,0

0,0

На базі Харківської державної академії фізичної культури діють курси підвищення кваліфікації тренерів (тренерів-викладачів)

2

Проводити щороку обласні семінари для працівників структурних підрозділів органів виконавчої влади з фізичної культури та спорту, тренерів з видів спорту, працівників спортивних установ, дитячо-юнацьких спортивних шкіл

360,00

251,099

0

З метою підвищення професійного рівня фізкультурних працівників з 05 по 06 вересня 2016 року у м. Дергачі Харківської області відбувся навчально-методичний семінар з головами комітетів, начальниками відділів (секторів) з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення, керівниками фізкультурно-спортивних товариств і відомств, дитячо-юнацьких спортивних шкіл

 

3

Активізувати роботу із введення посад інструкторів  з фізичної культури до штатного розпису підприємств, установ, організацій, сільських, селищних рад

0

0

0

Департаментом у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації направлено листи щодо активізації роботи із введення посад інструкторів з фізичної культури до штатного розпису підприємств, установ, організацій, сільських, селищних рад

 

4

Проводити щороку нагородження переможців обласного рейтингу стану розвитку фізичної культури та спорту серед районів і міст обласного значення

50,000

0

0

20 квітня 2016 року, під час колегії Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, відбулося нагородження переможців та призерів за підсумками роботи у 2014 та 2015 роках. Одну з нагород – пам’ятний Кубок Міністерства молоді та спорту України отримав Департамент у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації - за ІІ місце за підсумками рейтингу 2014 року з літніх олімпійських видів спорту.

Також пам’ятними Кубками Міністерства молоді та спорту України були нагороджені :

- Комунальний заклад обласна школа вищої спортивної майстерності Харківської обласної ради - за І місце за підсумками рейтингу 2014 року серед шкіл вищої спортивної майстерності.

- Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2 Харківської міської ради - за І місце за підсумками рейтингу 2014 року серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

- Вище училище фізичної культури №1 - за ІІІ місце за підсумками рейтингу 2014 року серед спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю.

- Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву «Спартак» фізкультурно-спортивного товариства «Україна» - за ІІІ місце за підсумками рейтингу 2014 року серед спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву.

У номінації «Кращий спортсмен», «Кращий тренер» з олімпійських видів спорту Департамент у справах молоді та спорту нагородив:

- Бондаренка Богдана - Заслуженого майстра спорту України, срібного призера чемпіонату світу з легкої атлетики - за третє місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року.

- Карюченка Дмитра - Заслуженого майстра спорту України, чемпіона світу з фехтування - за друге місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року;

- Хвороста Максима - Заслуженого майстра спорту України, чемпіона світу з фехтування за перше місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року;

- Світлану Саїдову Світлану – за підготовку бронзових призерок чемпіонату світу з плавання синхронного Волошиної Анни та Ананасової Лоліти та за третє місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року;

- Бондаренка Віктора – за підготовку срібного призера чемпіонату світу з легкої атлетики Бондаренка Богдана та за друге місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року;
- Одокієнко Ірину – за підготовку чемпіонів світу з фехтування Хвороста Максима та Карюченка Дмитра та за перемогу у номінації «Кращий тренер» 2015 року.

У номінації «Кращий спортсмен», «Кращий тренер» з неолімпійських видів спорту Департамент у справах молоді та спорту нагородив:

- Бусяка Андрія - Майстра спорту України міжнародного класу, дворазового чемпіона світу з військово-спортивного багатоборства - за третє місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року.

- Ілюшину Вікторію - Заслуженого майстра спорту України, дворазову чемпіонку світу з армспорту - за друге місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року;

- Білого Сергія - Заслуженого майстра спорту України, дворазового чемпіона світу з пауерліфтингу – переможця у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року.

- Бусяка Олександра - за підготовку дворазового чемпіона світу з військово-спортивного багатоборства Бусяка Андрія та за третє місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року;

- Петренка Володимира - за підготовку дворазової чемпіонки світу з армспорту Ілюшиної Вікторії та за друге місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року;

- Плотницького Леоніда – за підготовку дворазового чемпіона світу з пауерліфтингу Білого Сергія та за перше місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року;

У номінації «Кращий спортсмен», «Кращий тренер» серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями Департамент у справах молоді та спорту нагородив:

- Ляшенко Людмилу - майстра спорту України міжнародного класу, срібну та бронзову призерку чемпіонату світу з лижних гонок та біатлону - за третє місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

- Бреус Євгенію - майстра спорту України міжнародного класу, чемпіонку світу з фехтування на візках - за друге місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

- Вовка Владислава - майстра спорту України міжнародного класу, дворазового чемпіона світу зі спортивного орієнтування - за перше місце у номінації «Кращий спортсмен» 2015 року серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями.

- Петрищева Сергія - за підготовку срібної та бронзової призерки чемпіонату світу з лижних гонок та біатлону Ляшенко Людмили за третє місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року серед тренерів, які працюють зі спортсменами з обмеженими фізичними можливостями.

- Тридуба Юрія - за підготовку чемпіонки світу з фехтування на візках Бреус Євгенії за друге місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року серед тренерів, які працюють зі спортсменами з обмеженими фізичними можливостями.

- Бондаренка Володимира - за підготовку дворазового чемпіона світу зі спортивного орієнтування Вовка Владислава за перше місце у номінації «Кращий тренер» 2015 року серед тренерів, які працюють зі спортсменами з обмеженими фізичними можливостями.
Пам’ятними відзнаками Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації були нагороджені переможці і призери обласного рейтингу спартакіади з видів спорту і масових видів спорту:
- Барвінківський район - за ІІІ місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед районів першої групи.

- Красноградський район - за ІІ місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед районів першої групи.

- Золочівський район - за І місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед районів першої групи.

- Краснокутський район - за ІІІ місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед районів другої групи.

- Первомайський район - за ІІ місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед районів другої групи.

- Сахновщинський район - за І місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед районів другої групи.

- м. Лозова - за ІІІ місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед міст обласного значення.

- м. Ізюм - за ІІ місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед міст обласного значення.

- м. Куп’янськ - за І місце за підсумками обласного рейтингу 2015 року серед міст обласного значення.

Пам’ятними Кубками Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації були нагороджені:
- м. Первомайський - за ІІІ місце в обласній Спартакіаді з видів спорту 2015 року серед районів та міст обласного значення І групи.

- Харківський район - за ІІ місце в обласній Спартакіаді з видів спорту 2015 року серед районів та міст обласного значення І групи.

Дергачівський район - за І місце в обласній Спартакіаді з видів спорту 2015 року серед районів та міст обласного значення І групи.

Близнюківський район - за ІІІ місце в обласній Спартакіаді з видів спорту 2015 року серед районів ІІ групи.

Великобурлуцький район - за ІІ місце в обласній Спартакіаді з видів спорту 2015 року серед районів ІІ групи.

Дворічанський район - за І місце в обласній Спартакіаді з видів спорту 2015 року серед районів ІІ групи.

Золочівський район - за ІІІ місце в обласній Спартакіаді з масових видів спорту 2015 року серед районів І групи.

- Валківський район - за ІІ місце в обласній Спартакіаді з масових видів спорту 2015 року серед районів І групи.

- Красноградський район - за І місце в обласній Спартакіаді з масових видів спорту 2015 року серед районів І групи.

- м. Люботин - за ІІІ місце в обласній Спартакіаді з масових видів спорту 2015 року серед районів ІІ групи.

- Краснокутський район - за ІІ місце в обласній Спартакіаді з масових видів спорту 2015 року серед районів ІІ групи.

- Чугуївський район - за І місце в обласній Спартакіаді з масових видів спорту 2015 року серед районів ІІ групи

 

5

Продовжити роботу з реконструкції та модернізації баз олімпійської підготовки: спортивного комплексу Харківської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, товариства з обмеженою відповідальністю Олімпійський спортивний клуб «Темп», КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ КОМПЛЕКСНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ,

комунального підприємства «Харківський Палац спорту», колективного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Акварена», комунального закладу «Міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа Олімпійського резерву», дорожнього фізкультурно-спортивного клубу «Локомотив» Статутного територіально-галузевого об’єднання «Південна залізниця»

0

0

0

Реконструкція буде здійснена за наявності фінансування

6

Провести реконструкцію стадіону комунального закладу «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Восток» (пр-т Косіора, 168 а, м. Харків)

0

0

0

Реконструкція буде здійснена за наявності фінансування

7

Провести капітальний ремонт комунального закладу «Міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа Олімпійського резерву», комунального закладу «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа з водних видів спорту Яни Клочкової», комунального закладу «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 7»

 

0

0

0

Капітальний ремонт буде здійснений за наявності фінансування

8

Передбачати щороку будівництво багатофункціональних спортивних майданчиків зі штучним покриттям, льодових катків з природним льодом та тренажерних комплексів у містах обласного значення і районах області

1000,000

0

0

Будівництво буде здійснено за наявності  фінансування

9

Розпочати і побудувати фізкультурно-оздоровчий комплекс на базі комунального закладу «Харківська міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа Олімпійського резерву зі стрільби з луку «Комунар»

0

0

0

Будівництво буде здійснено за наявності  фінансування

10

Забезпечення проведення капітальних та поточних ремонтів багатофункціональних спортивних майданчиків зі штучним покриттям та тренажерних майданчиків у містах і районах області. Придбання предметів та матеріалів, спортивних снарядів, тренажерного обладнання для оновлення встановлених багатофункціональних спортивних майданчиків зі штучним покриттям та тренажерних майданчиків у містах і районах області

1000,000

0

0

Заходи будуть здійснені за наявності  фінансування

11

Будівництво інфраструктури КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «УКРАЇНСЬКИЙ СХІДНИЙ ЦЕНТР ОЛІМПІЙСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ  ІЗ ЗИМОВИХ ВИДІВ СПОРТУ»

0

0

0

У межах виконання доручення Президента України від 19.10.2012 № 1-1/2831 та Кабінету Міністрів України від 26.10.2012 № 42592/1/1-12 тривають роботи з виділення 50 га земель та забезпечення будівництва спортивної інфраструктури комунального закладу

 

12

Провести капітальний ремонт об’єктів КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ КОМПЛЕКСНОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

7000,000

0

0

У 2016 році продовжена робота з утеплення фасаду легкоатлетичного манежу комунального закладу, зокрема:

1. Проведені роботи з ремонту м’якої покрівлі головного входу до легкоатлетичного манежу;

2. Відремонтована вхідна група головного входу, вестибюль, гардеробна кімната, ворота, бокові входи тощо

3. Проведено капітальний ремонт м’якої покрівлі навчально-тренувального центру в обсязі 445 кв. м.

13

Забезпечити проведення сертифікації відповідності спортивних споруд та їх паспортизації

0

0

0

Проведений збір паспортів спортивних споруд з районів та міст Харківської області. Інформація дозволить внести дані споруди до єдиного електронного реєстру спортивних споруд

 

14

Забезпечити випуск методичних, інформаційно-аналітичних видань за основними напрямами роботи з розвитку фізичної культури і спорту

80,000

0

0

Департаментом у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації були розроблені методичні матеріали за основними напрямами роботи з розвитку фізичної культури і спорту

15

Опрацювати питання щодо створення інформаційно-просвітницької сторінки в обласній газеті «Слобідський край» щодо пропаганди різних аспектів здорового способу життя, підвищення рівня фізичної підготовленості населення, небезпеки активного та пасивного тютюнопаління, вживання алкоголю та наркоманії

 

0

0

0

 

16

Забезпечити виплату грошових винагород, стипендій та премій спортсменам, їх тренерам, які посіли призові місця на міжнародних змаганнях, Олімпійських, Параолімпійських, Дефолімпійських іграх, чемпіонатах і Кубках світу та Європи, Універсіадах. Визначати щокварталу кращого спортсмена та кращого тренера. Визначати кращого спортсмена року, кращого тренера року, краще фізкультурно-спортивне товариство

5000,000

3138,000

3127,775

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 09 лютого 2006 року № 67 «Про встановлення винагород для спортсменів області – чемпіонів та призерів зимових і літніх Олімпійських ігор, зимових і літніх Паралімпійських ігор, зимових і літніх Дефлімпійських ігор, переможців та призерів чемпіонів світу та Європи, переможців спортивних змагань міжнародного рівня та їх тренерів» було вручено грошові винагороди переможцям та призерам міжнародних змагань та їх тренерам.

Окрім того, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про стипендії Харківської обласної державної адміністрації ста перспективним спортсменам Харківської області» протягом листопада-січня було призначено та виплачено вищевказану стипендію

17

Забезпечити вирішення соціально-побутових питань спортсменів і їх тренерів, які посіли призові місця на міжнародних змаганнях, Олімпійських, Параолімпійських, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах, Кубках світу та Європи

 

0

0

0

16 жовтня 2016 року бронзовому призеру XXXI Олімпійських ігор Богдану Бондаренку було урочисто вручено ключі від двокімнатної квартири.

Окрім того, Управління було надіслано листа до Харківської міської ради стосовно розгляду можливості поліпшення житлово-побутових умов спортсменам – учасникам ХХХІ Олімпійських ігор, зокрема:

1.                  Максиму Хворосту;

2.                  Дмитру Карюченку;

3.                  Ірині Дехі;

4.                  Ксенії Сидоренко;

5.                  Анні Волошиній;

6.                  Анастасії Савчук;

7.                  Катерині Садурській;

8.                  Наталії Погребняк;

9.                  Олександрі Кашубі;

10.              Єлизаветі Яхно;

11.              Дар’ї Юшко;

12.              Катерині Резнік

18

Сприяти  залученню інвестицій  та спонсорських коштів на розвиток фізичної  культури і спорту, відповідно до чинного законодавства

0

0

0

 

19

Придбати для КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ФІЗИЧНОГО ЗДОРОВЯ НАСЕЛЕННЯ «СПОРТ ДЛЯ ВСІХ», КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ШКОЛИ ВИЩОЇ СПОРТИВНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ», КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ «ІНВАСПОРТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ автотранспорт для забезпечення підвозом спортсменів до місць змагань

800,000

0

0

Автотранспорт для забезпечення підвозом спортсменів до місць змагань буде придбаний за наявності фінансування

20

Проводити щороку в рамках міжнародної співпраці з містами-побратимами та областями інших держав спортивні зустрічі з різних видів спорту

70,000

0

0

Заходи будуть проведені за наявності фінансування

21

Надавати фінансову підтримку федераціям, осередкам Всеукраїнських федерацій, асоціаціям, фізкультурно-спортивним та громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості, спортивним клубам, дитячо-юнацьким спортивним школам незалежно від форм власності з видів спорту, визнаних в Україні

50000,000

31105,934

31032,053

Департаментом у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації надається фінансова підтримка федераціям, осередкам Всеукраїнських федерацій, асоціаціям, фізкультурно-спортивним та громадським організаціям фізкультурно-спортивної спрямованості, спортивним клубам, дитячо-юнацьким спортивним школам незалежно від форм власності з видів спорту, визнаних в Україні, виходячи з реальних можливостей бюджету

V.  Розвиток молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя, організація оздоровлення дітей

1

Організація оздоровлення дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, та дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення

45000,000

35557,421

 

35557,421

За підсумками 2016 року оздоровленням та відпочинком за рахунок усіх джерел фінансування охоплено 223076 дітей або 109,2% від запланованої кількості (204222 дитини) та 92,3% від загальної чисельність дітей шкільного віком 7-17 років (241607 дітей).

Із загальної кількості оздоровленням та відпочинком за соціально незахищеними категоріями охоплено 127134 дитини, що складає 107,5% до плану (118255 дітей) та 92,1% від їх загальної кількості (137990 дітей).

За рахунок коштів обласного бюджету придбано 7395 путівок до санаторних установ та стаціонарних дитячих закладів оздоровлення Харківської області, узбережжя Чорного та Азовського морів, Українських Карпат. Використання путівок складає 100%

2

Проведення інформаційно-просвітницьких заходів;видання та розповсюдження інформаційно-довідкових матеріалів, методичної літератури щодо питань оздоровлення та відпочинку дітей, збереження та розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку

120,0

99,396

99,396

З метою проведення якісної теоретичної підготовки учасників заходу, надання їм нових знань та обговорення питань забезпечення реалізації у районах та містах обласного значення заходів спрямованих на реалізацію цілісної молодіжної політики у сфері патріотичного виховання та утвердження засад здорового способу життя проведено Обласний інформаційно-просвітницький семінар з питань реалізації державної молодіжної політики у сфері патріотичного виховання молоді та утвердження засад здорового способу життя. Метою семінару було проведення якісної теоретичної підготовки учасників заходу, надання їм нових знань спрямованих на реалізацію цілісної молодіжної політики у сфері патріотичного виховання та утвердження засад здорового способу життя. Під час семінару учасникам та представникам громадських організацій було видано поліграфічну продукцію з метою її подальшого розповсюдження у молодіжному середовищі, а саме: інформаційні брошури «Сучасна молодь України: цінності, пріоритети, проблеми та потреби» та «Здорова молодь – здорова нація», буклети «Обережно!Спайс» і  «Я-українець і пишаюся цим!», наклейки «Україна незалежна, вільна та непереможна» та «Зі святом рідна Україно! 25 років Незалежності»

3

Запровадження заходів з реалізації державної молодіжної політики, спрямованих на: створення умов для інтелектуального самовдосконалення молоді, підтримку творчих ініціатив молоді, пропаганду та формування здорового способу життя молоді, патріотичне виховання молоді, створення сприятливого середовища для забезпечення зайнятості молоді тощо

4000,000

2102,159

 

 

2101,887

 

Популяризація та утвердження здорового і безпечного способу життя та культури здоров’я серед молоді.

З метою створення умов для формування навичок здорового способу життя в молодіжному середовищі систематично проводяться лекції, бесіди, тренінги, семінари, відеолекторії, «круглі столи», диспути, дискусії, діалоги, акції, місячники, направлені на пропаганду здорового способу життя.

Серед основних: заходи щодо попередження туберкульозу з нагоди Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом ( 3 акції, 127 групових занять, 15 «круглих столів» та понад 150 індивідуальних та групових консультаційна; обласний інформаційно-просвітницький семінар з питань реалізації державної молодіжної політики у сфері утвердження засад здорового способу життя; доброчинний обласний фестиваль Sport Music Fest який проходить вже дев’ятий рік поспіль (в рамках фестивалю проведено турнір по стритболу (вуличній баскетбол), в якому взяли участь понад 300 найкращих баскетболістів з різних областей України, під час акції волонтери, в спеціально оснащеному автобусі (лабораторії на колесах) забезпечували всіх бажаючих анонімним та безкоштовним тестуванням на ВІЛ; інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене» (здійснено обстеження 1335 торговельних закладів, що продають алкогольні напої та тютюнові вироби  (до  проведення  обстеження залучено 497 представників органів виконавчої влади, у тому числі працівників правоохоронних органів та соціальних працівників). Виявлено 84 випадки порушення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам віком до 18 років; притягнено до відповідальності 51 посадову особу; складено 84 протоколи про адміністративні порушення; складено 228 протоколів стосовно неповнолітніх осіб віком від 16 до 18 за вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів; за матеріалами зібраними працівниками ювенальної превенції накладено фінансових санкцій на власників торгових об’єктів на загальну суму 224,4 тис. грн.; низка флеш-мобів спрямованих на популяризацію та утвердження здорового і безпечного способу життя у вищих навчальних закладах міста Харкова; обласний фестиваль з основ цивільного захисту «Школа життя».

Окрім цього, спільно з представниками громадських організацій (Харківське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», молодіжна громадська організація «Харківський обласний центр волонтерів», Благодійний Фонд «Благо») проведено 25 інформаційно – практичних тренінгів для різних категорій молоді «Збереження репродуктивного здоров’я», якими охоплено понад 500 осіб з числа різних категорій молоді.

Робота з формування здорового способу життя широко висвітлювалася в засобах масової інформації через радіовиступи, районні газети, веб-сайти адміністрацій. У ході проведення тематичних акцій було розповсюджено понад 2000 екземплярів тематичних буклетів, листівок тощо.

Формування громадянської позиції і національно-патріотичне виховання молоді

З метою реалізації завдань Президента та Уряду протягом поточного року Харківською обласною державною адміністрацією погоджено низку нормативно-правових актів у сфері національно-патріотичного виховання, а саме: проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану дій щодо реалізації Стратегії національно - патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки»; проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації»; проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2016-2020 роки».

На виконання Стратегії розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки з метою проведення з представниками громадських організацій на території Харківської області всеукраїнських заходів спрямованих на національно – патріотичне виховання молоді до Міністерства молоді та спорту України направлено чотири проекти.

За результатами конкурсного відбору, Міністерством молоді та спорту України та представниками громадськості погоджено 2 проекти: «Всеукраїнський патріотичний вишкіл-гра «Козак-Квест» (головний партнер  - ГО «Братство Козацького Бойового Звичаю «СПАС»); «Школа підготовки тренерів-вихователів з організації національно-патріотичних та військово-спортивних ігор для молоді» (головний партнер  - ГО «Цивільний корпус «АЗОВ»).

14 -15 травня поточного року  у парку культури та відпочинку «Зелений гай» на території Харківщини пройшла Всеукраїнська акція, спрямована на формування ціннісних орієнтирів і громадянської свідомості, «Козак-Квест», у якій взяли участь понад 200 осіб, у тому числі студенти 16 вишів та 25 тренерів, членів  Громадського об'єднання «Братство козацького бойового звичаю «СПАС» з 14 областей України. Захід проведено при підтримці Міністерства молоді та спорту України.

З 16 по 18 вересня Управлінням у справах молоді та спорту при підтримці Міністерства молоді та спорту України на базі навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України (Харківська область, Нововодолазький район, селище Ватутіне, вул. Військова), проведений Всеукраїнський семінар-тренінг для тренерів-вихователів із організації національно-патріотичних ігор для молоді, спрямований на підготовку громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У семінарі-тренінгу взяли участь 54 особи з 16 областей України. До проведення заходу долучилася громадська організація «Адаптаційний центр».

Основним результатом проведення заходу стала підготовка тренерів-вихователів для організації та проведення на місцях національно-патріотичних та військово-спортивних ігор для молоді, в т.ч. Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

В області створений та діє Центр національно-патріотичного виховання молоді (далі - Центр).

У «Центрі національно-патріотичного виховання молоді» було відкрито дві виставки творчих робіт молоді та дітей Харківського регіону з декоративно-прикладного мистецтва на народну та патріотичну тематику з українськими орнаментами, вишиванками та ляльками-мотанками; проводились кіно-лекторії присвячені визначним датам та подіям в історії Українського народу  на тему: «Україна в огні» до дня пам’яті Героїв Небесної Сотні , «Нескорений» 2000 р.. про лідера за незалежність України – Романа Шухевича, «Україна - Європа».

Надавалась організаційна, методична та практична допомога представникам молодіжних громадських організацій, проводились інтерактивні ігри та тренінги.

Організовано відвідання молоддю історичних місць Харківщини та прийняття участь в урочистих церемоніях присвячених визначним датам України: відвідання молоддю Харківського регіону Національного меморіального комплексу «Висота маршала І. С. Конєва» напередодні Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над фашизмом у другій світовій війні, Харківський історичний музей ім.. М.Ф.Сумцева, урочиста церемонія біля пам’ятника Т.Г.Шевченка у м. Харків, пам’ятнику Незалежності та Стели з Прапором України з нагоди Дня державного прапору України, Національного літературно-меморіального музею Г.С. Сковороди.

Протягом року проводились на території районів та міст Харківської області «Фестиваль Української культури», Обласний фестиваль з основ цивільного захисту «Школа життя» та культурно-просвітницька акція «Ми-разом!» в програму яких входить популяризація української культури та народних традицій серед молоді та мешканців Харківщини, виховання у молоді почуття гідності та відданості українському народу та державі.

Протягом звітного періоду спільно з представниками громадських організацій, проведено низку заходів національно-патріотичного спрямування для молоді, а саме: обласний інформаційно-просвітницький семінар з питань реалізації державної молодіжної політики у сфері патріотичного виховання молоді (учасники та представники громадських організацій отримали  поліграфічну продукцію з метою її подальшого розповсюдження у молодіжному середовищі, а саме: інформаційні брошури «Сучасна молодь України: цінності, пріоритети, проблеми та потреби», буклети «Я-українець і пишаюся цим!», наклейки «Україна незалежна, вільна та непереможна» та «Зі святом рідна Україно! 25 років Незалежності»); семінар-тренінг «Україна – це я!» для лідерів молодіжних організацій Дергачівського району.

З метою  проведення у 2017 році на території Харківської області всеукраїнських заходів спрямованих на національно – патріотичне виховання молоді проведено роботу з представниками громадських організацій. До Міністерства молоді та спорту направлено чотири проекти, а саме: «Всеукраїнський патріотичний вишкіл-гра «Козак-Квест» (головний партнер  - ГО «Братство Козацького Бойового Звичаю «СПАС»); «Школа підготовки тренерів-вихователів з організації національно-патріотичних та військово-спортивних ігор для молоді» (головний партнер  - ГО «Адаптаційний центр»); Всеукраїнська акція, спрямована на збільшення чисельності молоді, що готова до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України «Захист патріотів України. Харків» (головний партнер  - ГО «Спілка Української Молоді в Україні»); Всеукраїнська акція, спрямована на залучення національно-патріотичної активної молоді до діяльності в органах державної влади та місцевого самоврядування, «Покрова Героїв» (головний партнер – Міністерство молоді та спорту України).

Всі заходи висвітлювалися у засобах масової інформації області.

Створення умов з метою працевлаштування молоді (забезпечення первинної і вторинної зайнятості та самозайнятості молоді)

З метою створення сприятливого середовища для забезпечення зайнятості молоді в області діють 3 молодіжних центри праці: відділ «Молодіжний центр праці» комунальної установи «Харківський обласний центр молоді», молодіжний центр праці Красноградського району, молодіжний центр праці Лозівської міської ради. Протягом звітного періоду фахівцями 3-х молодіжних центрів праці надано понад 1600 інформаційно-консультативних послуг молоді та працевлаштовані понад 500 молодих осіб. Окрім цього, ними проведено профорієнтаціну роботу серед молоді, під час якої охоплено майже 2000 осіб. З метою забезпечення вторинної зайнятості молоді ведеться постійна робота зі створення молодіжних трудових загонів, так за звітній період створено та діяло 112 МТЗ (в межах Харківської області - 97, за межами області - 15), із загальною кількістю учасників - 5241 осіб, з них 4658 осіб — студенти, 541 осіб — старшокласники, 42 особа — незайнята молодь.

Найбільш чисельні молодіжні трудові загони створено з сільськогосподарського спрямування - 28 (кількість осіб — 1017), сфери обслуговування — 25 (кількість осіб - 578), благоустрій територій — 37 (кількість осіб — 670).

За послугами до Харківської служби зайнятості звернулося 30,8 тис. осіб з числа безробітної молоді віком до 35 років.

Зокрема, працевлаштовано за сприянням служби зайнятості 13,8 тис. осіб з числа молоді віком до 35 років. Рівень працевлаштування молоді становив 44,9%.

З метою вирішення питання працевлаштування молоді ведеться постійна робота. Протягом січня-листопада 2016 року за послугами до Харківської служби зайнятості звернулося 30,8 тис. осіб з числа безробітної молоді віком до 35 років, що склало 39,0% від загальної чисельності безробітних осіб, які перебували на обліку протягом звітного періоду.

Зокрема, працевлаштовано за сприянням служби зайнятості Професійним навчанням за направленням державної служби зайнятості у звітному періоді було охоплено 5,4 тис. осіб. Рівень охоплення молоді профнавчанням становив 17,4%.

За рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття надавалася одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Так, протягом звітного періоду 139 осіб з числа молоді отримали допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності (47,1% від загальної чисельності безробітних, які отримали одноразову допомогу).

До оплачуваних громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 7,3 тис. молодих осіб у віці до 35 років, що становило 23,8% від загальної чисельності безробітної молоді.

Молодь у віці до 35 років, яка перебувала на обліку у службі зайнятості, систематично отримувала профорієнтаційні послуги. Так, протягом січня-листопада 2016 року 30,0 тис. безробітної молоді було надано 75,4 тис. профінформаційних послуг, 51,9 тис. профконсультаційних та майже 1,7тис. послуг по профвідбору

4

Проведення конкурсу з визначення програм (проектів/заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка

2000,000

0

0

 

 

Усього

224640,00

134051,093

133180,523

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник Управління у справах молоді та спорту

Харківської обласної державної адміністрації                                                                                                               В.В. Кириленко