ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___  сесія  VІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

ПРОЕКТ

 

Від  _____________  2017 року                                                                       № ___-VІI

 

Про створення тимчасової

контрольної комісії обласної ради

з питань моніторингу ефективного,

раціонального використання природних ресурсів,

здійснення контролю за використанням

та охороною надр,  за дотриманням

законодавства про охорону навколишнього природного

середовища на території Харківської області

 

 

            Відповідно до статті 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 9-1 Кодексу України Про надра, статей 43, 44, 48 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та  статті 66 Регламенту Харківської обласної ради, з  метою моніторингу ефективності та  раціонального використання природних ресурсів, здійснення контролю за використанням та охороною надр, за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області, обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Створити тимчасову контрольну комісію Харківської обласної ради з  метою моніторингу ефективного, раціонального використання природних ресурсів, здійснення контролю за використанням та охороною надр,  за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області (далі - Комісія), у складі 9  депутатів обласної ради,  із наступним розподілом повноважень:

             Кононенко Альберт Васильович - голова Комісії, депутат обласної ради, член фракції «Відродження»;

            Шевчук Андрій Іванович - заступник голови Комісії, депутат обласної ради, голова фракції «ВО Батьківщина»;

М`ягкий Дмитро Вікторович – секретар Комісії, депутат обласної ради, член фракції  «Опозиційний блок»;

Стронов Андрій Олексійович – депутат обласної ради, голова фракції «Наш край»;

           

            Мошняков Євген Миколайович - депутат обласної ради, член фракції «Відродження»;

            Дорожкін Денис Валерійович - депутат обласної ради, член фракції «Відродження»;

            Тітов Дмитро Миколайович - депутат обласної ради, член фракції «Відродження»;

            Булах Дмитро Андрійович - депутат обласної ради, член фракції «Об`єднання Самопоміч»;

                                                               - депутат обласної ради, член фракції «Блока Петра Порошенко «Солідарність».

 

            2. Затвердити Положення про тимчасову контрольну комісію з питань моніторингу ефективного, раціонального використання природних ресурсів, здійснення контролю за використанням та охороною надр, за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області (додається).

 

            3. Доручити тимчасовій контрольній комісії та визначити її основними завданнями: - проведення  моніторингу  ефективності та раціонального  використання природних ресурсів;

- здійснення контролю за використанням та охороною надр;

- здійснення контролю за дотриманням законодавства про охорону навколишнього природного середовища на території Харківської області.

 

4. За необхідності до роботи Комісії можуть залучатися інші депутати обласної ради, працівники виконавчого апарату обласної ради, а також представники правоохоронних та контролюючих органів, громадськості, експерти,  фахівці структурних підрозділів Харківської обласної державної адміністрації та  інші особи (за згодою).

 

5.Визначити термін діяльності Комісії на час виконання покладених завдань. Попередній звіт Комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні  ради в термін не пізніше трьох місяців з дня її утворення.

 

6.За результатами роботи Комісії на розгляд обласної ради подається звіт з відповідними висновками та рекомендаціями.

 

7.Визначити, що за результатами обговорення роботи Комісії та наданого звіту обласною радою приймається рішення щодо завершення діяльності  Комісії або подовження термінів її функціонування та подання звіту.

 

8. Встановити, що повноваження Комісії вважаються припиненими з дня прийняття обласною радою остаточного рішення щодо результатів її роботи.

 

9. Органам місцевого самоврядування, місцевим державним адміністраціям, установам, підприємствам незалежно від форми власності, а також  службовим особам цих органів, фізичним особам-підприємцям, громадським організаціям у межах повноважень, встановлених чинним законодавством, та у встановленому порядку сприяти в роботі Комісії,  у наданні інформації, відомостей та документів, необхідних для виконання покладених на Комісію завдань.

 

10.Рішення Харківської обласної ради є обов’язковим до виконання на території області згідно зі статтею 144 Конституції України.

 

11.Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування (Пієв С.М).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                                      С.Чернов

 

 

 

Розробник: заступник голови фракції партії «Відродження» у Харківській обласній раді, депутат обласної ради Тітов М.І., 700-53-31