ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проекту рішення  обласної ради

«Про виділення цільової субвенції на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року в м. Балаклії Харківської області»

 

Завдяки активним діям Президента України, Уряду, керівництва області та району, депутатського корпусу, волонтерів робиться все можливе, щоб мінімізувати наслідки надзвичайної ситуації в Балаклійському районі.

На сьогоднішній день Кабінетом Міністрів України виділено 145 млн. грн., обласним бюджетом 10 млн. грн. з резервного фонду та 2 млн. грн. з районного бюджету на вирішення проблем, пов’язаних з наслідками вибухів на арсеналі. Ці кошти спрямовані перш за все на об’єкти соціальної сфери, ремонт багатоповерхового квартирного фонду. Також, заплановано придбання 27 квартир.

Поряд з цим, вже виділених коштів недостатньо для вирішенні усіх нагальних проблем. Наразі, від вибухів на арсеналі суттєво пошкоджено 228 приватних будинків та ще понад 1000 приватних будинків мають середні та дрібні пошкодження. Згідно з Бюджетним Кодексом України державні кошти з резервного фонду виділяються лише на державну й комунальну власність.

Враховуючи викладене, на розгляд сесії Харківської обласної ради виноситься проект рішення «Про виділення цільової субвенції на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 23 березня 2017 року в м. Балаклії Харківської області».

 

 

 

 

 

Голова фракції «Блок Петра Порошенка
«Солідарність» у Харківській обласній раді                           В.М. Коваленко