Пояснювальна записка до проекту рішення обласної ради

«Про надання ФОП «Гаврюшенку В.В.» гірничого відводу для розробки Довжиківського родовища на території Золочівського району»

 

До обласної ради звернувся суб’єкт підприємницької діяльності – фізична особа Гаврюшенко Володимир Васильович щодо надання гірничого відводу  для розробки Довжиківського родовища на території Золочівського  району Харківської області.

 Наданий проект гірничого відводу для розробки Довжиківського родовища на території Золочівського  району в цілому відповідає Положенню про порядок надання гірничих відводів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 59 (зі змінами).

Пунктом 22 зазначеного Положення передбачено, що гірничі відводи для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення надаються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною, Київською та Севастопольською міською Радами народних депутатів.

Відповідно до частини другої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» районні і обласні ради можуть розглядати і вирішувати на пленарних засіданнях й інші питання, віднесені до їх відання цим та іншими законами. Прийняття таких рішень здійснюється виключно на пленарних засіданнях сесій обласної ради.

Згідно зі статтями 9-1, 17 Кодексу України Про надра гірничі відводи для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення надаються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами і підлягають реєстрації в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.

Проектом рішення передбачено надання суб’єкту підприємницької діяльності – фізичній особі Гаврюшенку Володимиру Васильовичу гірничого відводу площею 1,3 га для розробки Довжиківського родовища (видобування суглинків та глини) на території Золочівського району Харківської області на строк дії спеціального дозволу на користування надрами та акта гірничого відводу, оформлення напису у верхньому правому куті копії топографічного плану, а також постановка завдання суб’єкту підприємницької діяльності – фізичній особі Гаврюшенку Володимиру Васильовичу зареєструвати наданий гірничий відвід в установленому законодавством порядку.

Проект рішення підготовлено відповідно до статей 9-1, 17  Кодексу України Про надра, Положення про порядок надання гірничих відводів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 59, до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

Начальник управління правового

забезпечення, природокористування

та земельних відносин виконавчого

апарату обласної ради                                                                        Н. Осьмуха