ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XLV сесія V скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 27 серпня 2009 року                                                                               № 1365 - V

 

Про оголошення конкурсу

на заміщення посади ректора Харківського  гуманітарно-педагогічного інституту                    

 

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” (280/97-ВР), пункту 1 статті 39 Закону України „Про вищу освіту (р315_5_д), пункту 2 статті 23 Кодексу Законів про Працю України (322-08), пункту 3 статті 24 Кодексу Законів про Працю України (322-08), пункту 1.2. рішення обласної ради від 15 грудня 2006 року № 130-V „Про порядок управління майном, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області” (р130-5) (у редакції рішення обласної ради від 05 липня 2007 року № 315-V (р315-5)) обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.         Оголосити конкурс на заміщення посади ректора Харківського  гуманітарно-педагогічного інституту. Пропозиції щодо кандидатів на посаду приймати протягом 20 днів з дня публікації про оголошення конкурсу на заміщення посади ректора Харківського гуманітарно-педагогічного інституту.

 

         2. Доручити голові обласної ради:

 

                2.1. Забезпечити опублікування в газеті «Слобідський край» оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади ректора Харківського  гуманітарно-педагогічного інституту.

 

                2.2. Внести кандидатури  претендентів на посаду ректора Харківського  гуманітарно-педагогічного інституту вищому колегіальному органу громадського самоврядування для голосування.

 

                2.3. Забезпечити, відповідно до норм чинного законодавства України, в межах компетенції розгляд рекомендованих вищим колегіальним органом громадського самоврядування кандидатур на посаду ректора Харківського гуманітарно-педагогічного інституту для внесення відповідного проекту рішення на розгляд обласної ради згідно з Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (р315_5_д), затвердженим рішенням обласної ради від 27 березня 2009 року №1174-V (р1174-5)  «Про внесення змін та доповнень до рішення обласної ради від 15 грудня 2006 року № 130 – V (р130-5) «Про порядок управління майном, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (зі змінами)».

 

                2.4. У разі непризначення у строк до 5 листопада 2009 року  ректора Харківського  гуманітарно-педагогічного інституту призначити на умовах контракту виконуючого обов'язки керівника Харківського  гуманітарно-педагогічного інституту згідно з пунктом 1 статті 39 Закону України «Про вищу освіту». (р315_5_д)

 

         3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань науки і освіти (Прокопенко І.Ф.) та постійну комісію з питань спільної власності територіальних громад області (Александрович Ю.К.).

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                               С.Чернов