ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХХVІ  сесія  ІV скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від  19 квітня 2005 року    

                                                                                                                                  

 

Про внесення змін до рішення

обласної ради від 23 березня 2004 року

"Про здійснення повноважень

обласною державною адміністрацією

щодо майнових операцій з об’єктами

спільної власності територіальних

громад сіл, селищ, міст області"

 

З метою комплексного упорядкування вирішення питань списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області з балансів обласних комунальних підприємств, установ, організацій або переданого в оренду, враховуючи, що рішенням обласної ради від 28 квітня 1998 року (р2-4-3) обласній державній адміністрації делеговано повноваження з управління майном, яке є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, на підставі статті 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (280/97-ВР), статті 136 Господарського кодексу України (436-4) обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Внести зміни до рішення обласної ради від 23 березня 2004 року "Про здійснення повноважень обласною державною адміністрацією щодо майнових операцій з об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області" (р14-13-4), доповнивши пункт 1 абзацем  наступного змісту:

" – надавати дозволи на списання основних засобів та інших матеріальних цінностей, що не придатні для подальшого використання: морально застарілі, фізично зношені, пошкоджені, з балансів комунальних підприємств, що знаходяться у їх господарському віданні, первісною балансовою вартістю за одиницю (комплект) від 2500 грн. до 5000 грн. та переданих в оренду об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – первісною балансовою вартістю  за одиницю (комплект) до 5000 грн.".

2. Доповнити зазначене рішення пунктами 2, 3 такого змісту:

"2. Встановити, що дозволи на списання будівель, споруд, передавальних пристроїв, машин, обладнання та транспортних засобів з балансів комунальних підприємств, що знаходяться у їх господарському віданні та переданих в оренду об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, – незалежно від первісної балансової вартості – надаються виключно за рішенням обласної ради.

3.  Надати право керівникам комунальних підприємств, що знаходяться у спільній власності територіальних громад  сіл, селищ, міст області, списувати з балансів інші основні засоби та матеріальні цінності первісною балансовою вартістю до 2500 грн. за одиницю (комплект) на підставі акту постійно діючої комісії підприємства".

У зв'язку з цим пункти 2, 3, 4 рішення вважати відповідно пунктами 4, 5, 6.

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                        О. Шаповалов