ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення Харківської обласної ради

 

«Про надання згоди КОМУНАЛЬНОМУ  ПІДПРИЄМСТВУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» на звернення до  господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство»

 

Обласною радою було прийнято рішення від 25 квітня 2013 року № 706-VI «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» (код ЄДРПОУ 01974785), розташованого за адресою: м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 26, - шляхом ліквідації» (зі змінами).

Головою ліквідаційної комісії  Бєккєль Ю.П. 14.02.2017 року надано до обласної ради звіт про хід ліквідаційної процедури. Згідно наявної у звіті інформації ліквідаційною комісією було здійснено комплекс заходів, передбачених чинним законодавством України та вказано, що активів підприємства недостатньо для задоволення наявних кредиторських вимог.

Згідно із рішенням обласної ради 23 лютого 2017 року № 408-VIІ на підставі заяви Бєккєль Ю.П. її виключено із складу ліквідаційної комісії та призначено ліквідатором  підприємства Безуса О.П.

Ліквідатор 16 травня 2017 року звернувся до обласної ради з проханням винести на розгляд обласної ради питання щодо надання дозволу на звернення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

У зверненні вказано, що при проведенні ліквідаційної  процедури встановлено, що погашення визнаної кредиторської заборгованості підприємства у повному обсязі є неможливим у зв’язку з недостатністю вартості активів.

Відповідно до ч. 3 ст. 110 ЦК України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

  Враховуючи звернення ліквідатора підприємства Безуса О.П. від 16 травня 2017 року №1, відповідно до статей 43 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статей 11 та 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», пропонується для розгляду проект рішення «Про надання згоди КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 67» на звернення до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство». 

 

 

           

Заступник начальника управління

з питань комунальної  власності,

начальник відділу по роботі

з керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради      _____________   І.Є. Потопальська