ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Ровчак Людмилою Борисівною, завідуючою комунального закладу Редакційно-видавничої групи Харківського тому серії «Реабілітовані історією»ˮ

 

До обласної ради надійшла звернення від Ровчак Людмили Борисівни стосовно подовження з нею трудових відносин на посаді завідуючої комунального закладу Редакційно-видавничої групи Харківського тому серії «Реабілітовані історією» (далі – заклад).

Юридична адреса та місцезнаходження закладу: м. Харків, м-н Свободи, 5,  Держпром, 6 під., 6 пов., к. 625.

Основною метою діяльності закладу є увічнення пам’яті жертв політичних репресій та голодомору, масових депортацій громадян з політичних мотивів шляхом підготовки до випуску рукописів книг наукового видання «Реабілітовані історією. Харківська область», складової частини науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією» про політичні репресії в Україні, інших видань.  

Ровчак Людмила Борисівна, 1963 року народження. Освіта вища. У 1988 році закінчила Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Історія КПРС» та здобувши кваліфікацію викладач історії КПРС та суспільствознавець.

Ровчак Л.Б. працює на посаді завідуючої закладом на підставі розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 15 травня 2006 року № 196-к «Про призначення директорів поліграфічних і книговидавничих підприємств».

Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 02.06.2014 № 426-к «Про продовження трудових відносин з Л. РОВЧАК» із Ровчак Л.Б. продовжено трудові відносини на умовах контракту від 02 червня 2014 року. Строк дії контракту закінчується 03 вересня 2017 року.

21 квітня 2017 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі Комунального закладу Редакційно-видавничої групи Харківського тому серії «Реабілітовані історією», розташованого за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 5,  Держпром, 6 під., 6 пов., к. 625, – та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке обліковується на балансі закладу, в наявності та використовується за призначенням.

Кадрова робота у закладі потребує упорядкування та приведення у відповідність із вимогами чинного трудового законодавства України.

У місячний термін після перевірки закладу завідуючою були вжиті заходи щодо упорядкування та приведення кадрової роботи закладу у відповідність із вимогами чинного трудового законодавства України.

Завідуючою виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю Комунального закладу Редакційно-видавничої групи Харківського тому серії «Реабілітовані історією».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Ровчак Людмилою Борисівною, завідуючою комунального закладу Редакційно-видавничої групи Харківського тому серії «Реабілітовані історією»ˮ.

 

 

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого  апарату обласної ради                                                І. Потопальська