ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

«Про хід виконання у 2016 році програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області

на період до 2020 року, затвердженої рішенням обласної ради

від 01 березня 2012 року № 354-VI

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проект рішення підготовлено на виконання Плану першочергових заходів з розвитку виробництва картоплі та овочів, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.05.2011 № 475-р, та у відповідності з положеннями Концепції розвитку овочівництва та переробної галузі, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31.10.2011 №1120-р.

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою та завданням програми є досягти гарантованого цілорічного забезпечення потреби населення області у продукції овочівництва і картоплярства за помірними цінами в кількості та асортименті, визначених науково обґрунтованими нормами споживання.

3. Правові аспекти

Правові підстави розроблення рішення:

- Закон України «Про державну підтримку сільського господарства України»;

- Концепція розвитку овочівництва та переробної галузі, схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2011 року №1120-р «Про схвалення Концепції розвитку овочівництва та переробної галузі»;

         - План першочергових заходів з розвитку виробництва картоплі та овочів, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.05.2011року;

         - Програма розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року, затверджена рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 354-VI.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

            Виконання рішення не потребує додаткових матеріальних та інших витрат.

5. Позиція  заінтересованих  органів

            За ініціативою Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації та підтримкою обласної ради.

              6. Регіональний аспект

Прийняття даного рішення надасть можливість реалізації Програми та через відшкодування часткової компенсації витрат на виробництво овочів відкритого ґрунту, картоплі, насіннєвого та посадкового матеріалу цих культур у товарних сільськогосподарських підприємствах, а також сприятиме:

- збільшенню обсягів виробництва овочевої продукції та картоплі;

- покращенню забезпечення бюджетних установ та населення області овочами і картоплею в свіжому та переробленому вигляді за доступними цінами.

7. Громадське обговорення

Проект рішення не потребує громадського обговорення.

8. Прогноз результатів

Прийняття рішення дасть можливість проаналізувати проведену роботу у рамках виконання програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року щодо підвищення рівня конкурентоспроможності цих галузей на внутрішньому і зовнішньому ринках, покращення рівня забезпечення населення картоплею та овочевою продукцією у повному асортименті.

 

 

 

 

Директор Департаменту

агропромислового розвитку

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                                                           О.В. Нездюр