ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення обласної ради

від «___» ________ 2017 року № ____VII

(___ сесія VII скликання)

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про Комісію щодо оцінки корупційних ризиків у Харківській обласній раді та з підготовки проекту Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2017-2020 роки

 

1.        Комісія щодо оцінки корупційних ризиків у Харківській обласній раді та з підготовки проекту Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2017-2020 роки (далі – Комісія) утворюється Харківською обласною радою з метою підготовки Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2017-2020 роки (далі – Антикорупційна програма) для оцінки корупційних ризиків у обласній раді.

2.        Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про запобігання корупції», Методологією оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженою рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 грудня 2016 року № 126, та цим Положенням.

3.        Комісія здійснює оцінку корупційних ризиків у обласній раді у період підготовки Антикорупційної програми та під час її дії.

4.        Комісія утворюється обласною радою і діє на громадських засадах.

5.        Персональний склад Комісії формується і затверджується обласною радою.

6.        До складу Комісії включаються голови постійних комісій обласної ради, представники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради.

7.        На різних етапах проведення оцінки корупційних ризиків до роботи комісії можуть в установленому законодавством порядку залучатися інші представники обласної ради та її виконавчого апарату, які не входять до її складу, але можуть надати інформацію для здійснення об’єктивної та якісної оцінки корупційних ризиків.

8.        Обласна рада визначає строк проведення Комісією в обласній раді оцінки корупційних ризиків.

9.        Комісія з метою підготовки Програми складає робочий план оцінки корупційних ризиків, який затверджує голова Комісії.

          Робочий план за необхідності може корегуватися Комісією на різних етапах здійснення оцінки корупційних ризиків.

 

10.    У робочому плані відображається інформація про:

-  об’єкти оцінки корупційних ризиків;

-  джерела інформації для проведення оцінки корупційних ризиків;

-  методи та способи оцінки корупційних ризиків;

-  осіб, відповідальних за проведення оцінки корупційних ризиків, по кожному об’єкту;

-  строки проведення оцінки корупційних ризиків по кожному об’єкту.

11.     Обласна рада за необхідності забезпечує комісію матеріальними ресурсами, необхідними для проведення оцінки корупційних ризиків та підготовки Антикорупційної програми.

12.    Комісія, відповідно до сфери своїх повноважень, має право у встановленому порядку отримувати від державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, їх посадових осіб необхідні матеріали і документи для забезпечення діяльності комісій відповідно до чинного законодавства України.

13.    Засідання Комісії є правомочним, якщо в ньому бере участь більшість від її загального складу. Рішення Комісії приймається відкритим голосуванням і вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів Комісії.

14.    За результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності органу влади комісія готує звіт. Звіт за результатами оцінки корупційних ризиків містить:

-  опис ідентифікованих корупційних ризиків, чинників корупційних ризиків та можливих наслідків корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного із корупцією;

-  пропозиції щодо заходів із усунення (зменшення) рівня виявлених корупційних ризиків.

15.    Звіт Комісії за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності обласної ради затверджується обласною радою та включається до Антикорупційної програми.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                          В. Коваленко