ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___  сесія  VІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

ПРОЕКТ

 

Від  _____________  2017 року                                                                   № ___-VІI

 

Про створення та обрання Опікунської ради при КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ» 

 

З метою реалізації прав громадян на охорону здоров’я, враховуючи сучасні практики функціонування закладів охорони здоров’я в провідних державах європейського співтовариства, для мінімізації можливих корупційних ризиків у діяльності КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ»,  а також посилення інституціональної спроможності та самостійності зазначеного підприємства з одночасним забезпеченням створення ефективних механізмів контролю, визначення пріоритетів, стратегічного планування, оцінки потреб громад, забезпечення ефективності медичних послуг, залучення додаткових ресурсів для якісного лікування, захисту інтересів підприємства та його пацієнтів, відповідно до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, наказу Міністерства охорони здоров’я від 23.07.2014 № 517 «Про затвердження Примірного положення про опікунську раду при закладі охорони здоров’я», враховуючи звернення Харківського антикорупційного Центру (вх. № 8005/01-37 від 24.10.2016), подання трудового колективу, голови обласної ради і генерального директора підприємства та  Статут підприємства, керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А : 

 

            1. Створити Опікунську раду при КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ» (далі – Опікунська рада).

 

            2.  Обрати представників Опікунської ради при КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ» у складі 7 осіб:

           

1.

 

 

2.

 

 

3.

 

 

4.

 

 

5.

 

 

6.

 

 

7.

 

 

 

 

3.  Визначити строк повноважень Опікунської ради – 5 років.

4. Встановити, що голова та секретар Опікунської ради обираються зі складу членів Опікунської ради на її першому засіданні на строк її повноважень.

5. Визначити, що у Положенні про Опікунську раду зазначаються її повноваження, завдання, порядок роботи, права та обовязки, яке затверджується головою Опікунської ради за погодженням із генеральним директором підприємства та обласною радою.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО (Святаш В.М.); з питань спільної власності територіальних громад області (Гасан Л.М.).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                           С. Чернов

 

 

 

Розробник: депутат Харківської обласної ради Бідняк Т.В., 066-630-69-37