Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

 

«Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016 - 2020 роки, затвердженої рішенням  обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами».

 

Проект рішення вноситься за ініціативою обласної державної адміністрації з метою збільшення видатків обласного бюджету на виконання деяких заходів розділу 8. «Напрями діяльності та заходи комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 15-VII (зі змінами) (далі -  комплексна Програма), зокрема:

у зв'язку зі збільшенням кількості учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих необхідно збільшити на 1,6 млн. грн. видатки на виконання підпункту 1.3.3. «Надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників АТО до Дня захисника України» пункту 1.3. «Фінансова підтримка інвалідів війни, учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, учасників АТО» підрозділу 1. «Адресна допомога»;

у зв'язку із затвердженням районними та міськими радами видатків місцевих бюджетів на перерахування субвенції обласному бюджету на виготовлення бланків посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім`ї у більшому обсязі (більше на 113 тис. грн., ніж передбачалося комплексною Програмою) необхідно у підпункті 5.4.1. «Фінансування виготовлення  бланків посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім`ї» пункту 5.4. «Забезпечення виготовлення бланків посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім`ї» підрозділу 5. «Утвердження пріоритетності сімейних цінностей, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми» змінити попередньо затверджену суму 199,0 тис. грн. на 312,0 тис. грн.

 

 

 

 

 

Директор Департаменту

соціального захисту населення

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                                                   Ю.І. Шпарага