Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

«Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями»

 

 

Відповідно до ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутати обласної ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язані звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу.

У даному проекті рішення обласної ради визначено термін проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями – до 01 лютого 2018 року, - а також визначено, що до 05 лютого 2018 року депутати мають проінформувати обласну раду про результати обговорення звітів та доручення, дані депутатові у зв'язку з його депутатською діяльністю, за встановленою формою (проект рішення та додаток до нього додаються).

Така форма роботи забезпечить відкритість та прозорість діяльності Харківської обласної ради та стане запорукою забезпечення прав, свобод та інтересів людини і громадянина, а також налагодження ефективного, конструктивного діалогу з місцевою громадою.

Враховуючи вищевикладене, пропонується винести на чергову XIІІ сесію обласної ради проект рішення обласної ради «Про проведення звітів депутатів обласної ради перед виборцями».

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                               В. Коваленко