ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про укладання контракту із Перепелицею Валерієм Миколайовичем,  директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ»

 

До обласної ради надійшла заява від Перепелиці Валерія Миколайовича, директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ (далі – установа), стосовно укладання з ним контракту на зазначеній посаді.

Юридична адреса та місцезнаходження установи: Харківська область, Шевченківський район, с. Безм’ятежне, вул. Мостова, 1.

Основною метою діяльності установи є забезпечення прав та інтересів осіб із стійкими інтелектуальними та/або психіатричними порушеннями, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів і яким згідно із висновком лікарської комісії за участю лікаря-психіатра не протипоказано перебування в інтернаті.

Перепелиця Валерій Миколайович, 1969 року народження. Освіта вища. У 1996 році закінчив Харківський зооветеринарний інститут, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Зооінженерія» та здобувши кваліфікацію зооінженера.

Перепелиця В.М. призначений на посаду директора установи розпорядженням голови Шевченківської районної державної адміністрації від 19 вересня 2000 року № 328к.

Перепелиця В.М. підвищував кваліфікацію:

у 2002 році на Республіканських постійно діючих курсах підвищення кваліфікації керівників та спеціалістів системи соціального захисту;

у 2006 році у Центрі тендерних процедур на курсах «Правові та практичні аспекти державних закупівель в Україні»;

у 2008, 2011, 2014 роках пройшов підвищення кваліфікації у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тематичних семінарах за темами: «Концептуальні засади реформування системи соціальних послуг в Україні», «Основи соціального захисту окремих категорій громадян» та «Актуальні проблеми соціальної політики».

08 серпня 2017 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ, розташованої за адресою: Харківська область, Шевченківський район, с. Безм’ятежне, вул. Мостова, 1, – та кадрових питань.

За результатами перевірки встановлено, що об’єкти нерухомості спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які обліковуються на балансі установи в наявності, використовуються за призначенням, у цілому підтримуються в належному стані (крім комори, інвентарний номер 10310004), проводяться ремонти.

Кадрова робота в установі у цілому ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені Положенням про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ.

Керуючись пунктом  20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 138-VІІ, підготовлено проект рішення обласної ради «Про укладання контракту із Перепелицею Валерієм Миколайовичем, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ».

 

 

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого  апарату

обласної ради                                                                                               І. Потопальська