ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)»

 

І. Відповідно до прийнятих обласною радою локальних нормативних документів та поданих суб’єктами господарювання матеріалів, виникла необхідність внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Переліку орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами), а саме:

З метою забезпечення виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», відповідно до статті 3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи пропозиції громадськості і науковців органи місцевого самоврядування територіально-адміністративних одиниць Харківської області прийняли рішення щодо перейменування деяких об’єктів топоніміки даної територіальної одиниці. У зв’язку з цим, юридичні адреси суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області приведені у відповідність до прийнятих перейменувань.

Крім цього, до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» були внесені наступні зміни та доповнення:

 

У розділі  «НАУКА І ОСВІТА»:

1.        Рішенням обласної ради від 25 травня 2017 року № № 471-VІI «Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ЦЕНТР ДОСЛІДНИЦЬКО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ «БУДИНОК УЧИТЕЛЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» заклад перейменовано на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ». Відповідно до пункту 2 розпорядження голови обласної ради від 09 серпня 2017 року № 124 “Про затвердження   СТАТУТУ  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»” керівником здійснені заходи щодо реєстрації Статуту закладу. На підставі цього, позиція 21. розділу викладена в новій редакції.

 

У розділі «ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я»:

1.        Відповідно до рішення обласної ради від 08 вересня 2016 року № 283-VII «Про створення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ»  та припинення шляхом ліквідації  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ  КЛІНІЧНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР»  (код ЄДРПОУ 02002776)» ліквідаційною комісією здійснені заходи щодо припинення юридичної особи КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ  КЛІНІЧНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР». У зв’язку з цим до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесена запис за номером 14801110014026088 від 22.08.2017 про припинення  КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ  КЛІНІЧНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ЦЕНТР». На підставі цього, позицію 7. з розділу вилучено.

2.        На підставі затвердженого розпорядженням голови обласної ради від 19.10.2016  № 238 ПОЛОЖЕННЯ про КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ № 3», відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань здійснюється корегування позиції 53.

 

У розділі «ФАРМАЦІЯ»:

1.       Відповідно до рішення обласної ради від 29 серпня 2013 року № 811-VII «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «МІЖЛІКАРНЯНА АПТЕКА № 307» (код ЄДРПОУ 22680225), розташованого за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, 46, - шляхом ліквідації» (зі змінами) ліквідатором здійснені заходи щодо припинення юридичної особи КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «МІЖЛІКАРНЯНА АПТЕКА № 307». У зв’язку з цим до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесена запис за номером 14801170014018215 від 04.09.2017  про припинення  КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «МІЖЛІКАРНЯНА АПТЕКА № 307». На підставі цього, позицію 3. з розділу вилучено.

2.       Відповідно до рішення обласної ради від 04 лютого 2016 року № 66-VII «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 268» (код ЄДРПОУ 04594509), розташованого за адресою: м. Харків, вул. Миру, 82, - шляхом ліквідації» ліквідатором здійснені заходи щодо припинення юридичної особи КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 268» разом із структурними підрозділами. У зв’язку з цим до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесена запис за номером 14801170011030205 від 29.09.2017 про припинення  КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 268». На підставі цього, позиції 6., 6.1.з розділу вилучено.

У зв’язку з цим позиції 4.-5. розділу вважати позиціями 3.-4., позиції 7.-20. (з відповідними підпунктами) вважати позиціями 5.-18. (з відповідними підпунктами).

 

У розділі «МАСОВІ КОМУНІКАЦІЇ»:

1.        Відповідно до пункту 2 розпорядження голови обласної ради від 11 липня 2017 року № 111 “Про затвердження в новій редакції СТАТУТУ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧОЇ ГРУПИ ХАРКІВСЬКОГО ТОМУ СЕРІЇ «РЕАБІЛІТОВАНІ ІСТОРІЄЮ»” керівником здійснені заходи щодо реєстрації Статуту закладу. На підставі цього, позиція 6. розділу викладена в новій редакції.

 

У розділі «СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ»:

1.        На підставі затвердженого розпорядженням голови обласної ради від 04 вересня 2017 року № 135 Положення про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ПІСКО-РАДЬКІВСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань здійснюється корегування юридичної адреси установи. У зв’язку з цим позиція 5. Викладається у новій редакції.

 

У розділі «ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ»:

2.    На підставі затвердженого розпорядженням голови обласної ради від 14 листопада 2016 року № 272 СТАТУТУ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ІНВАЛІДІВ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань здійснюється корегування позиції 5.

 

ІІ.  Додаток 2  «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (далі – додаток 2).

1.    На виконання розпорядження голови обласної ради від 19 квітня 2017 року № 60 “Про створення комісії  із повернення майна цілісного майнового комплексу КПОЗ «Центральна районна аптека № 62», розташованого за адресою: Харківська область, Чугуївський район, м. Чугуїв, вул. Музейна, 14, - за договором оренди № 77 цілісного майнового комплексу від 03 вересня 2008 року (зі змінами)”, відповідно до акту приймання-передачі  майна на баланс КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ФАРМАЦІЯ» від 06.07.2017 з додатку 2 вилучаються пункти 11, 11.1-11.5.

У зв’язку з цим позиції 12.-14. (з відповідними підпунктами) вважати позиціями 11.-13. (з відповідними підпунктами).

 

Враховуючи вищевикладене, з метою упорядкування обліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області підготовлений проект рішення обласної ради «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», затверджених рішенням обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)».

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі

з керівниками суб’єктів

спільної власності та майнових

відносин  виконавчого апарату

обласної ради                                                                                     І. Потопальська