ІНФОРМАЦІЯ

 

про хід виконання  у 2017 році Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року №101-VIІ

 

 

  Програма розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, яка затверджена рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року № 101-VІІ є програмою у сфері містобудування і включає сукупність заходів, які спрямовані на забезпечення реалізації завдань державної містобудівної політики в Харківській області шляхом активізації розробки містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях на оновленій топографо-геодезичній основі.

Згідно Програми, витрати на реалізацію Програми для забезпечення районів міст області містобудівною документацією в 2017 році повинні були складати 15397,2 тис.грн., у тому числі за рахунок обласного бюджету - 7702,55 тис.грн, з бюджету міст та районів - 7694,65 тис.грн. Харківською обласною радою кошти на реалізацію заходів Програми в поточному році не виділялися.

Але, незважаючи на це, відбулися певні позитивні зміни щодо стану розроблення та затвердження містобудівної документації на місцевому рівнях. З початку року видано 65 державних вимог на розроблення містобудівної документації на території області. Затверджено 4 генеральних плани на населені пункти, а саме: с.Вільхівка Харківського району, с.Трійчате Первомайського району, с.Велика Губщина та с.Мельникове Валківського району.

В даний час у стадії розроблення і затвердження знаходяться понад 60 проектів містобудівної документації - схем планування територій районів, генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій, детальних планів територій. Розробляються схеми планування території районів Барвінківського, Нововодолазького та Харківського районів, а також  генеральні плани м.Балаклія, м.Барвінкове, м.Богодухів, м.Валки, м.Вовчанськ, м.Ізюм, м.Лозова, м.Люботин, м.Мерефа і м.Чугуїв, смт Березівка, смт Васищеве, смт Золочів, смт Краснокутськ, смт Новопокровка, смт Пересічне, смт Пісочин та смт Чкаловське, історико-архітектурні опорні плани на історичні населені міста області. Проводиться робота по створенню планів масштабів 1:5000 та 1:2000 на територію сіл Барвінківського, Богодухівського, Валківського, Великобурлуцького, Вовчанського, Дворічанського, Зміївського, Золочівського, Ізюмського, Кегичівського, Краснокутського, Куп'янського, Нововодолазького, Первомайського та Харківського районів.

На сьогоднішній день завершено роботу з розроблення Схеми планування Первомайського та Чугуївського районів. Матеріали Схем направлено на погодження та затвердження.

На розробку містобудівної документації, за рахунок місцевих бюджетів та інших джерел фінансування, в 2017 році витрачено 6770,471 тис. грн.

Вирішення вищезазначених проблемних питань та забезпечення виконання Програми розроблення містобудівної документації у Харківській області на 2016-2020 роки, в цілому, можливе при умові сталого фінансування за рахунок обласного та місцевих бюджетів.

 

 

 

Заступник директора Департаменту

містобудування та архітектури

Харківської обласної державної

адміністрації – начальник

архітектурно-будівельного управління                                        Ю.В. Фурсов