ІНФОРМАЦІЯ

про виконання регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту на 2016 – 2017 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року №103-VII (зі змінами)

 

 

Відповідно до Кодексу цивільного захисту України та на виконання доручення голови обласної державної адміністрації від 11.01.2016 №01-28/146 рішенням IV сесії Харківської обласної ради VII скликання від 14 квітня 2016 року №103-VII затверджено Регіональну цільову Програму розвитку цивільного захисту на 2016 – 2017 роки (далі - Програма).

Рішенням XI сесії Харківської обласної ради VII скликання від 25 травня 2017 року №445-VII були прийняти зміни.

Загальне фінансування Програми з обласного бюджету було передбачено у сумі 21519,406 тис. грн. Всього було профінансовано 1890,406 тис. грн, що склало 8,8% від передбаченого програмою.

У 2016 році фінансування Програми з обласного бюджету передбачалось на загальну суму 8664,5 тис. грн, але фактично не була профінансована.

У 2017 році фінансування Програми з обласного бюджету передбачалось на загальну суму 12854,906 тис. грн. Профінансовано було на суму 1890,406 тис. грн, що склало 14,7% від передбаченого Програмою.

За рахунок виділених коштів були профінансовані наступні заходи Програми:

1) на експлуатаційно-технічне обслуговування регіональної системи централізованого оповіщення населення Харківської області. Програмою з обласного бюджету передбачалось фінансування на загальну суму 1200 тис. грн, фактично було профінансовано на суму 300 тис. грн, що склало 25% від передбаченого програмою;

2) на запобігання загибелі людей на водних об’єктах (забезпечення готовності Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби до реагування на надзвичайні ситуації (події) та проведення водолазних робіт на водних об’єктах) виділені кошти у сумі 1590,406 тис. грн, що складає 99,4 % від загальної потреби у сумі 1600,406 тис. грн.

Фінансування зазначеного заходу дало змогу забезпечити постійну готовність Харківської обласної комунальної аварійно-рятувальної водолазної служби (далі - Служби) до реагування на надзвичайні ситуації, проведення водолазних робіт та безпеку людей під час проведення масових заходів.

За 2017 рік Службою проведені такі заходи:

- водолазне обстеження дна акваторії на 25 пляжах;

- підняття тіл загиблих на водних об’єктах – 5 особи;

- здійснення пошукових робіт за заявками МВС – 2;

- забезпечення безпечного перебування людей на воді під час проведення заходів (Водохреща, Трійця, Івана Купала);

- виконання водолазно-технічних робіт – 3;

- розповсюдження листівок інформаційного та попереджувального характеру – 700.

27 квітня 2017 року Служба була атестована міжвідомчою комісією з атестації аварійно-рятувальних служб та рятувальників та отримала Свідоцтво про атестацію № МК-479 терміном до 27 квітня 2022 року.

Інші заходи Програми не були профінансовані, а саме:

1) проведення ремонту, дообладнання, технічного обслуговування системи життєзабезпечення та забезпечення роботи диспетчерського пункту керівника територіальної підсистеми цивільного захисту;

2) придбання матеріальних цінностей для регіонального матеріального резерву з метою здійснення запобіжних заходів у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків, проведення невідкладних відновлювальних робіт згідно з Номенклатурою та обсягами матеріального резерву;

3) придбання спеціального обладнання, апаратів захисту органів дихання, запасних частин до них, пожежних рукавів, ручного гідравлічного інструменту, костюмів хімічного захисту, засобів хімічної розвідки та контролю (багатокомпонентні газоаналізатори), сучасних засобів радіаційного захисту та моніторингу радіаційної безпеки (персональні детектори випромінювання, портативний радіаційний сканер) для підрозділів спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту області;

4) придбання пально-мастильних матеріалів, піноутворювача та хімічного поглинача для підрозділів спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту області для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та нестандартні резонансні й небезпечні події та ліквідація їх наслідків;

5) Придбання пально-мастильних матеріалів для забезпечення робіт щодо виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни на території Харківської області.

 

 

 

Директор Департаменту цивільного

захисту Харківської обласної

державної адміністрації                                                               П.О. Пономаренко