Пояснювальна записка

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами)».

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проектом рішення передбачається збільшення обсягів фінансування у пункті 1 підрозділу ІІ «Забезпечення розвитку дитячого, дитячо-юнацького спорту та резервного спорту», пунктах 2, 8 і 16 підрозділу ІV «Покращення організаційного, кадрового матеріально-технічного, фінансового, науково-методичного, інформаційного забезпечення сфери фізичної культури і спорту» розділу V «ЗАХОДИ ПРОГРАМИ» у 2018 році.

Окрім того, у зв’язку із утворенням на території області об’єднаних територіальних громад пропонується ухвалити у новій редакції Положення про обласну Спартакіаду з видів спорту та Положення про обласну Спартакіаду з масового спорту.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Зміни до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014 – 2018 роки (далі - Програма), затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 19 грудня 2013 року № 886-VI (зі змінами) передбачають збільшення фінансування окремих заходів Програми з метою створення належних умов спортсменам, тренерам та іншим учасникам спортивних заходів, підвищення спортивного іміджу Харківської області, як на Всеукраїнському так і світовому рівні.

Окрім того, зміни до Програми дозволять приймати участь представникам новоутворених територіальних громад у вищезгаданих спартакіадах.

 

3. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Цей проект рішення ґрунтується на нормах Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Необхідність внесення змін до обласної Програми визначена потребою у збільшенні обсягів фінансування заходів зазначеної вище Програми, що, у свою чергу, пов’язано зі зростанням цін та збільшенням рівня інфляції.

 

5. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проекту рішення надасть можливість:

-                     створення належних умов у підготовці спортсменів до спортивних змагань;

-                     підвищити спортивний імідж Харківської області, як на Всеукраїнському так і світовому рівні.

 

7. Запобігання корупції

У проекті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Громадська антикорупційна експертиза не проводилася.

 

 

 

Начальник Управління у справах молоді

та спорту Харківської обласної

державної адміністрації                                                                В.В. Кириленко