Інформація

про хід виконання у 2017 році Програми збереження та розвитку в Харківській області мережі дитячих закладів оздоровлення і відпочинку на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 14 квітня 2016 року №108-VII VI (зі змінами)

 

№№ з/п

Зміст заходів

Термін виконання

Стан виконання

1.

Забезпечувати реалізацію заходів із збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, включаючи проведення заходів із проведення капітального будівництва (придбання) та реконструкції, капітального та поточного ремонту модернізації та поліпшення матеріально-технічної бази

щороку

У 2017 році працювало 28 стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (24 позаміських та 4 санаторного типу), роботою яких було охоплено 13530 дітей. У 2017 році відновив свою роботу ПЗОВ «Ялинка» Валківської районної ради (Валківський район) та  призупинили свою роботу 2 дитячі оздоровниці, а саме ПЗОВ «АІСТ» КЗ «Зеленогайський спеціальний загальноосвітній навчально-виховний комплекс» ХОР (Зміївський район), у зв’язку з  фінансовою нестабільністю та неспроможністю власників сплачувати кошти на утримання табору;  ПЗОВ «Берізка» Золочівської РДА (Золочівський район), у зв’язку з незадовільним технічним станом будівельних конструкцій комплексу будівель оздоровчого табору.

В дитячих закладах Харківської області проведено капітальні ремонти, поточні ремонти (корпусів, харчоблоків, допоміжних приміщень, заміна вікон, впорядкування території та інше), модернізація та поліпшення матеріально-технічної бази (у лікувальних приміщеннях, придбання обладнання та приладів, заміна деяких меблів, поліпшення санітарно-побутових умов у літній оздоровчий сезон).

Всі заклади оздоровлення та відпочинку Харківської області розпочали свою роботу відповідно до вимог санітарного законодавства та після отримання акту прийомки відповідних органів.

З метою належної підготовки закладів оздоровлення до функціонування були розроблені плани-завдання. Виконано 97% із запланованих пунктів. У зв’язку з недостатнім фінансовим забезпеченнямп не вирішено питання придбання нового електричного обладнання харчоблоку ДЗСТ «Зелена гірка» ТОВ «Сьюзі і Ко» та ПЗОВ «Байдиківка» Ізюмської міської ради. Відповідальність за  реалізацію заходів із збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку покладена на органи виконавчої влади,  у сфері управління яких перебувають дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, власників (засновників) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

2.

Передбачати у місцевих бюджетах кошти на підготовку закладів оздоровлення та відпочинку комунальної форми власності до відкриття та роботу в літній період, у т.ч. шляхом залучення субвенцій з бюджетів міських, селищних, сільських рад

щороку

На підготовку та функціонування закладів оздоровлення та відпочинку протягом 2017 року було використано 17 млн. 436,97 тис. грн. або 19,4% від запланованих на термін дії Програми, у т.ч.:

За джерелами надходження було використано:

343 тис. 51 грн. – з державного бюджету;

2 млн. 626,74 тис. грн. – з обласного бюджету;

6 млн. 880,43 тис. грн. – з місцевих бюджетів;

7 млн. 586,29 тис. грн. – залучених коштів.

3.

Передбачати у обласному бюджеті кошти на підготовку закладів оздоровлення та відпочинку обласної комунальної форми власності до відкриття та роботу в літній період

щороку

Із обласного бюджету в 2017 році на утримання позаміського табору оздоровлення та відпочинку «Чайка» Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту використано 2626736 грн. Вартість харчування                    1 вихованця у літній період в оздоровчому таборі «Чайка» становила 102 грн. на добу.

 

4.

Передбачати фінансування  з обласного бюджету заходів із  збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку районної та міської комунальної форми власності

щороку

У 2017 році кошти обласного бюджету на заходи із збереження мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку районної та міської комунальної форми власності не виділялися.

5.

Передбачати виділення субвенції з обласного бюджету закладам оздоровлення та відпочинку, що підвищили категорію за результатами проходження позачергової атестації

протягом дії програми

Відповідно до Плану проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку у 2017-2021 роках, влітку 2017 року проведено державну атестацію 8 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Під час проведення атестації в окремих закладах оздоровлення та відпочинку комісією було надано ряд пропозицій та зауважень по усуненню недоліків, в частині організації виховної діяльності, кадрової, санітарної та медичної діяльності. Надана методична допомога у вирішені питань під час виїздів комісії до закладів оздоровлення та відпочинку.

На підставі актів, висновків та пропозицій щодо визнання дитячих закладів оздоровлення та відпочинку атестованими, комісія прийняла рішення про визнання атестованими у 2017 році 6 дитячих закладів комунальної та 2 приватної форм власності, відповідно присвоїти наступні категорії.

За підсумками атестації 1 заклад підвищив свою категорію з другої до першої («Ялинка» Валківської районної ради), 1 заклад понизив свою категорію з першої до другої («Байдиківка» Ізюмської міської ради).

Закладам, які пройшли державну атестацію, видані свідоцтва затвердженого зразка. Копії свідоцтв про державну атестацію дитячого закладу оздоровлення та відпочинку направлено до Міністерства соціальної політики України для здійснення контролю та координації роботи.

Субвенції з обласного бюджету на заклади оздоровлення та відпочинку, які підвищили атестаційні категорії у 2017 році не виділялися.

 

Пащенко, 700-94-34