ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про оголошення про проведення конкурсів  на заміщення посад керівників закладів охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»

 

Відповідно до статті 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (зі змінами) керівники комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту на строк від трьох до п’яти років.

Тому, враховуючи наявність вакантних посад виникла необхідність проведення конкурсів з обрання керівників наступних закладів охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області:

          КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ  НАСЕЛЕННЯ», юридична адреса: м. Харків, вул. Новгородська, 85.

Заклад є спеціалізованим закладом до складу якого входять комплекс структурних підрозділів і служб, організаційно і функціонально пов'язаних між собою, і призначені для реалізації на території м. Харкова та Харківської області державної політики з профілактики, діагностики, диспансерному нагляду, лікуванню і реабілітації осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, осіб які є учасниками бойових дій на території  інших країн (а саме Афганістану),  інвалідів війни в Афганістані, членів сімей, осіб які загинули в Афганістані та мешкають на території  м. Харкова та Харківської області;

-          КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ БАЗИ СПЕЦІАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО ПОСТАЧАННЯ, юридична адреса: м. Харків, вул. Клочківська, 366.

Метою  діяльності Закладу є зберігання та обслуговування матеріальних цінностей мобілізаційного резерву, ведення їх обліку, контроль за наявністю, рухом та здійсненням операцій з зазначеними матеріальними цінностями;

-         КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО ДИТЯЧОГО ОРТОПЕДОТРАВМАТОЛОГІЧНОГО САНАТОРІЮ «ЛІСНИЙ», юридична адреса: м. Харків, вул. Курчатова, 12а.

Головною метою діяльністю санаторію є лікування дітей із захворюваннями, вадами розвитку опорно-рухового апарату: порушення постави, сколіотична хвороба  I-IV ступенів,  юнацький остеохондроз голівки стегнової кістки (хвороба Легга-Кальве-Пертеса), коксартрози, дисплазії та вроджений вивих стегна, юнацький епіфізеоліз стегнової кістки, хронічний остеоміеліт, вроджених вад розвитку хребта, переломи кісток з уповільненою консолідацією, наслідками травм та оперативних втручань з приводу захворювань опорно-рухової системи, станом після компресійних переломів тіл хребців, вроджених деформацій грудної клітини, кінцівок;

-          КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОГО ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНОГО ДИСПАНСЕРУ № 4, юридична адреса: м. Лозова, вул. Олександра Бричука, 48.

Головною метою діяльністю диспансеру є надання висококваліфікованої спеціалізованої консультативно-діагностичної та лікувально-профілактичної допомоги населенню і здійсненню профілактичних та протиепідемічних заходів, які попереджують розповсюдження заразних хвороб шкіри та інфекційних хвороб, що передаються переважно статевим шляхом на території Лозівського, Близнюківського, Сахновщинського районів та Харківської області;

-          КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ ПСИХІАТРИЧНОЇ ЛІКАРНІ № 2, юридична адреса: м. Барвінкове, вул. Надеждівська, 115.

Головною метою діяльністю лікарні є забезпечення доступності кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги хворим на психічні розлади та з різними видами залежності, у тому числі алкогольною, наркотичною та психічнохворим мешканцям Харківської області, іншим громадянам у разі їх раптового захворювання та при інших надзвичайних невідкладних обставинах, а також у плановому порядку;

-     КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  ОБЛАСНОГО ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНОГО ДИСПАНСЕРУ № 4, юридична адреса: м. Ізюм, вул. Ентузіастів, 104.

Головною метою діяльністю диспансеру є надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, у тому числі невідкладної, хворим на туберкульоз, інфікованим мікобактеріями туберкульозу й особами, які були в контакті з хворими на заразні форми туберкульозу;

-          КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ОБЛАСНОЇ ТУБЕРКУЛЬОЗНОЇ ЛІКАРНІ  № 2, юридична адреса: Харківський район, с. Липці, вул. Кооперативна, 20.

Основною метою діяльності Лікарні є надання висококваліфікованої спеціалізованою лікувальної і консультативної медичної допомоги мешканцям Харківського району Харківської області, які хворіють на туберкульоз.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», підготовлено проект рішення обласної ради «Про оголошення про проведення конкурсів на заміщення посад керівників закладів охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

 

 

Заступник начальнику управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                                         І. Є. Потопальська