Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

 

"Про звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо розподілу коштів екологічного податку"

 

 

При затвердженні Державного бюджету України на 2018 рік до Бюджетного кодексу України внесено зміни в частині розподілу відсотків екологічного податку між державним і місцевими бюджетами. Раніше 80 % цього податку залишалося на рівні місцевих бюджетів, а 20 % - зараховувалося до Державного бюджету. З 2018 року відрахування до місцевих бюджетів зменшено до 55 %, з них до обласного бюджету – з 55 % до 30 %.

Таким чином, прийняте державою рішення фактично призводить до суттєвого зменшення надходжень до місцевих бюджетів.

Постійна комісія обласної ради з питань бюджету наголошує на необхідності врегулювання даного питання на державному рівні, зокрема, внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині розподілу коштів екологічного податку.

Виходячи з вищевикладеного, постійною комісією обласної ради з питань бюджету підготовлено проект звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо розподілу коштів екологічного податку.

 

 

Голова постійної комісії

з питань бюджету                                                  Л. Немикіна