ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення обласної ради

від ______________ року № ______

(_______ сесія ____ скликання)

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок та умови відшкодування депутатам обласної ради

 витрат, пов’язаних зі здійсненням депутатських повноважень

 

1. Загальні положення

1.1. Положення про порядок та умови відшкодування депутатам обласної ради  витрат, пов’язаних зі здійсненням депутатських повноважень (далі – Положення), встановлює порядок відшкодування депутату обласної ради витрат, що мають місце при здійсненні ним окремих депутатських повноважень, передбачених чинним законодавством України.

 

1.2. Відшкодуванню підлягають витрати, що пов'язані з участю депутата обласної ради у:

- роботі пленарних засідань сесій обласної ради,

- роботі засідань постійних комісій обласної ради;

- інших заходах, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень згідно з рішеннями обласної ради, розпорядженнями голови обласної ради (далі – заходи).

 

2. Умови та порядок відшкодування витрат

 

2.1. На час заходів обласної ради зазначених у пункті 1.2 цього Положення депутату обласної ради відшкодовується:

- середній заробіток та встановлені законодавством нарахування на заробітну плату за основним місцем роботи за день виконання депутатських повноважень;

- витрати на проїзд на підставі поданих проїзних документів.

 

2.2. Відшкодування витрат проводиться при наявності документів, що підтверджують передбачені цим Положенням витрати, у зв'язку з участю депутата у заходах, зазначених у пункті 1.2 цього Положення.

 

2.3. Відшкодування середнього заробітку та встановлених законодавством нарахувань на заробітну плату за день виконання депутатських повноважень проводиться на підставі: заяви депутата обласної ради про відшкодування витрат, пов’язаних зі здійсненням ним депутатських повноважень, подання підприємством, установою, організацією (далі – підприємство) з основного місця роботи депутата довідки про розмір середньої заробітної плати та нарахування на заробітну плату, із зазначенням реквізитів підприємства для зарахування коштів, копії наказу на увільнення та рахунку на відшкодування витрат.

 

2.4. Витрати на проїзд відшкодовуються депутату обласної ради, який проживає за межами населеного пункту, де проведено захід, на підставі: заяви депутата обласної ради про відшкодування витрат, пов’язаних зі здійсненням ним депутатських повноважень, із зазначенням банківського рахунку та реквізитів банківської установи для зарахування коштів, підтверджуючих документів на проїзд, звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт.

 

2.5. Документи на відшкодування витрат визначені у пунктах 2.3 та 2.4 цього Положення подаються до обласної ради протягом одного календарного місяця, після місяця, в якому відбувся захід.

 

2.6. Відділ з питань забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій управління організаційного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради за наявності заяви депутата обласної ради, зазначеної у пунктах 2.3 та 2.4 цього Положення, подає до відділу бухгалтерського обліку управління з фінансово-економічних питань та аудиту виконавчого апарату обласної ради запрошення/телефонограму депутата на засідання, витяги із протоколів засідань постійних комісій про склад присутніх членів комісії на засіданні та дані реєстрації присутніх депутатів на пленарних засіданнях ради за допомогою електронної системи «Надія» або копію списку депутатів, які взяли участь у заходах обласної ради, зазначених у пункті 1.2 цього Положення.

 

2.7. Відшкодування витрат депутатам обласної ради, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень, проводиться відділом бухгалтерського обліку управління з фінансово-економічних питань та аудиту виконавчого апарату обласної ради на підставі своєчасно поданих документів за наявності коштів, передбачених обласним бюджетом на дані витрати.

Невірно  або не в повному обсязі заповнені документи повертаються без оплати.

 

                      

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                 В. Коваленко