Пояснювальна записка

до проекту рішення обласної ради

«Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року

№ 30-VIІ (зі змінами)»

 

Запропонованим проектом рішення обласної ради пропонується удосконалити механізм роботи постійних комісій, пленарних засідань ради та привести Регламент Харківської обласної ради у відповідність до структури та посадових обов’язків працівників виконавчого апарату.

Проектом рішення обласної ради передбачається:

 

1.1.         У пункті 4 статті 12 глави 4 Регламенту слова «управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин» замінити словами «структурного підрозділу виконавчого апарату обласної ради, до завдань якого віднесено здійснення правового забезпечення діяльності ради (юридичний підрозділ). Далі по тексту Регламенту слова «управління правового забезпечення, природокористування та земельних відносин» замінити словами «юридичний підрозділ» у відповідному відмінку.
 
1.2.          Пункт 3 статті 14 глави 5 Регламенту доповнити абзацом 5, наступного змісту: 

«Питання, які віднесені до відання відповідної профільної постійної комісії, підлягають обов’язковому розгляду на її засіданні. Перелік документів, необхідних для розгляду на засіданні профільної постійної комісії до питань, які вносяться на розгляд пленарного засідання, забезпечується виконавчим апаратом обласної ради. Перелік постійних комісій та питань, які віднесені до їх відання визначаються Положенням про постійні комісії, затвердженим рішенням обласної ради.».

 
1.3.         Пункт 4 статті 14 глави 5 Регламенту виключити.
 
1.4.         Статтю 62 глави 18 Регламенту доповнити пунктом 6, наступного змісту:
«Профільними комісіями є комісії, до повноважень яких Положенням про постійні комісії Харківської обласної ради віднесено підготовку та розгляд питань у межах компетенції обласної ради.
Суміжними комісіями є комісії, повноваження яких, згідно з Положенням про постійні комісії Харківської обласної ради, безпосередньо пов’язані з питаннями, що готуються профільною комісією на розгляд обласної ради. Профільна та суміжні комісії, в яких підлягають розгляду пропозиції до порядку денного, визначаються головою ради або радою на пленарному засіданні відповідно до Положення про постійні комісії ради. 
Під час розгляду регуляторних актів відповідальною постійною комісією є постійна комісія з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю, а головною постійною комісією - постійна комісія, до повноважень якої належить супроводження розгляду проекту регуляторного акта відповідно до Положення про постійні комісії Харківської обласної ради.»

 

Даний проект рішення обласної ради «Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 30-VIІ (зі змінами)», підготовлений відповідно до статей  43, 47, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  та пропонується на розгляд обласної ради.

 

 

 

Керівник фракції

партії «Відродження»                                                                    В. Скоробагач