ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради “Про перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ „ІНВАСПОРТ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»”

 

До Харківської обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 11 січня 2019 року № 01-73/283 щодо перейменування комунальних закладів галузі фізичної культури і спорту, а саме:

-      КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ „ІНВАСПОРТ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»;

-      КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА ІНВАЛІДІВ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ „ІНВАСПОРТ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Юридична адреса закладу: м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 3 під’їзд, 5 поверх, кімната 64.

Головною метою діяльності Закладу є забезпечення осіб з інвалідністю потребами у зайнятті фізичною культурою і спортом, проведення заходів з фізичної культури і спорту та їх фізкультурно-спортивної реабілітації.

Згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 № 568 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» слово «інвалід» замінено словами «особа з інвалідністю».

У зв’язку з цим виникла потреба у внесенні змін до статуту КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ „ІНВАСПОРТ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ», замінивши у назві установи, а також по тексту статуту слово «інвалід» словами «особа з інвалідністю».

Враховуючи вищезазначене, підготовлено проект рішення обласної ради “Про перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ІНВАЛІДІВ „ІНВАСПОРТ” ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»”.

 

 

 

Заступник начальника  управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових

відносин виконавчого апарату 

обласної ради                                                                                             І. Потопальська