ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення обласної ради

від _______ № ______

(___ сесія ___ скликання)

 

 

ПОРЯДОК

надання та використання субвенції державному бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету шляхом надання субвенції державному бюджету

 

 

1. Цей Порядок визначає механізм надання та використання субвенції державному бюджету за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті за обласною програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки, затвердженою рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ, для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова (далі – метрополітен) студентів Харківського національного аграрного університету імені В.В. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що під час проїзду до місця навчання і додому користуються метрополітеном (далі – субвенція).

2. Фінансування видатків, пов’язаних із наданням субвенції, здійснюється з обласного бюджету, при формуванні якого щороку передбачаються кошти у відповідних розділах.

3. Головний розпорядник субвенції визначається у рішенні обласної ради про затвердження обласного бюджету на відповідний рік.

Розпорядниками субвенції є Харківський національний аграрний університет імені В.В. Докучаєва та Харківська державна зооветеринарна академія, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету (далі – заклади - розпорядники коштів).

4. Для отримання субвенції заклади - розпорядники коштів подають щороку до 01 вересня головному розпоряднику субвенції на час формування ним бюджетного запиту на наступний рік відповідні розрахунки із зазначенням необхідної суми витрат.

5. Субвенція спрямовується на здійснення компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені студентів закладів - розпорядників коштів денної форми навчання з 01 вересня по 28 червня (на навчальний рік) із розрахунку 50 поїздок на місяць виключно для забезпечення проїзду до місця навчання і додому, крім студентів, які:

- не є громадянами України;

- навчаються за контрактною формою навчання;

- навчаються не за денною формою навчання;

- мають право на проїзд у метрополітені безоплатно або за пільговим тарифом на інших правових підставах.

6. Керівники закладів - розпорядників коштів укладають із Комунальним підприємством «Харківський метрополітен» договори про компенсацію вартості проїзду студентів у метрополітені, згідно з якими визначаються механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентам у розмірі 50% його вартості, а також забезпечують цільове використання коштів субвенції.

7. Використання субвенції на інші цілі забороняється.

8. Розподіл субвенції між закладами - розпорядниками коштів на відповідний рік здійснюється головним розпорядником субвенції за погодженням із постійними комісіями обласної ради: з питань науки, освіти, та духовності; з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО; з питань бюджету.

9. Головний розпорядник субвенції щомісяця перераховує субвенцію на відкриті в органах Казначейства рахунки закладів - розпорядників коштів, згідно з помісячним розписом видатків в установленому законодавством порядку.

10. Залишки невикористаних коштів за субвенцією на кінець бюджетного періоду обов’язково повертаються закладами - розпорядниками коштів на рахунок головного розпорядника субвенції, який повертає кошти невикористаної субвенції в обласний бюджет у встановленому законодавством порядку.

11. Відображення у первинному бухгалтерському обліку операцій, пов’язаних з використанням субвенції, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства здійснюється в установленому законодавством порядку.

12. Заклади - розпорядники коштів подають щомісяця до 10 числа головному розпоряднику субвенції звіт про її використання.

13. Складання та подання фінансової і бюджетної звітності про використання субвенції здійснюється в установленому законодавством порядку.