ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради

«Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 4-VIІ «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради» (зі змінами)»

Згідно зі ст. 21, 22 Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» посадовим особам місцевого самоврядування виплачується надбавка за вислугу років у відсотках до посадового окладу, з урахуванням надбавки за ранг, залежно від стажу служби в органах місцевого самоврядування, до якого зараховується період роботи на посадах, на які поширюється дія Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, а також на посадах і в органах, час роботи в яких зараховується до стажу державної служби.

Станом на 23 лютого 2019 року стаж служби в органах місцевого самоврядування Скоробагача В.І., заступника голови обласної ради, складає 03 роки 01 місяць 04 дні, що дає право на збільшення надбавки до 10 відсотків посадового окладу, з урахуванням надбавки за ранг.

Враховуючи, що відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 р. № 268 умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються органом місцевого самоврядування виходячи з умов оплати праці, встановлених цією постановою, підготовлено проект рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 25 листопада 2015 року № 4-VIІ «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради та заступника голови обласної ради» (зі змінами)» стосовно змін у оплаті праці заступника голови обласної ради Скоробагача В.І., пов’язаних зі встановленням йому надбавки за вислугу років.

 

Заступник начальника управління з питань

діяльності виконавчого апарату та роботи

з персоналом, начальник відділу кадрової

роботи та нагород виконавчого апарату

обласної ради                                                                                                         О.Сінельнік