Пояснювальна записка

до проекту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІI».

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проектом рішення передбачається збільшення у 2019 році обсягів фінансування у пункті 9 «Продовжити роботу з реконструкції, модернізації, капітального ремонту спортивних об’єктів КЗ «ШВСМ», КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» ХОР» підрозділу ІV «Кадрове, науково-методичне, інформаційне, фінансово-економічне, матеріально-технічне забезпечення сфери фізичної культури і спорту» розділу ІХ «Заходи Програми».

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Зміни до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2023 роки (далі - Програма), затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VIІ передбачають збільшення фінансування окремих заходів Програми з метою створення належних умов спортсменам, тренерам та іншим учасникам спортивних заходів, підвищення спортивного іміджу Харківської області, як на Всеукраїнському так і світовому рівні.

 

3. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Цей проект рішення ґрунтується на нормах Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Необхідність внесення змін до обласної Програми визначена потребою у збільшенні обсягів фінансування заходів Програми, що, у свою чергу, пов’язано зі зростанням цін.

 

5. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проекту рішення надасть можливість:

-                     створення належних умов у підготовці спортсменів до спортивних змагань;

-                     підвищити спортивний імідж Харківської області, як на Всеукраїнському так і світовому рівні.

 

 

7. Запобігання корупції

У проекті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Громадська антикорупційна експертиза не проводилася.

 

 

 

Начальник Управління у справах молоді

та спорту Харківської обласної

державної адміністрації                                                                  В. КИРИЛЕНКО