ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення обласної ради

від 15 листопада 2012 року № 544-VI

(XVIІ сесія VI скликання)

у редакції рішення обласної ради

__________________________

(______ сесія _____ скликання)

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про присудження щорічних премій імені О.С. Масельського в галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики

 

І. Загальні положення

 

1.1. Щорічні премії імені О.С. Масельського в галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики (далі – Премії) є заохоченням та формою відзначення визначних діячів Харківщини, які зробили особистий вагомий внесок у розвиток зазначених галузей.

 

1.2. Метою встановлення Премії є:

вшанування пам’яті Олександра Степановича Масельського, Героя України, видатного державного діяча, Почесного громадянина Харківської області, голови виконавчого комітету Харківської обласної Ради народних депутатів (1983 –1991 рр.), голови Харківської обласної ради (1991 – 1995 рр.), голови Харківської обласної державної адміністрації (1995 – 1996 рр.), кавалера двох орденів Трудового Червоного Прапора, нагородженого медаллю «За доблесну працю», заслуженого працівника сільського господарства України;

залучення широкого кола громадськості до участі у культурному житті Харківської області;

підвищення іміджу Слобожанщини як культурного й мистецького осередку держави.

 

1.3. Премії встановлюються визначним діячам культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики віком від 18 років.

 

1.4. Премії встановлюються один раз на рік. Розмір Премії становить:

у галузі культури і мистецтва – 5000 грн,

у галузі фізичної культури і спорту – 5000 грн,

у галузі молодіжної політики – 5000 грн.

 

ІІ. Комітет з призначення щорічних премій імені О.С. Масельського в галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики

 

2.1. Комітет з призначення щорічних премій імені О.С. Масельського в галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики (далі – Комітет) є консультативно-дорадчим органом Харківської обласної державної адміністрації та діє на громадських засадах.

Комітет очолюють співголови: перший заступник голови Харківської обласної ради та заступник голови Харківської обласної державної адміністрації.

До персонального складу Комітету, який затверджується розпорядженням Харківської обласної державної адміністрації, можуть входити відомі представники галузей культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики.

 

2.2. Основною формою роботи Комітету є засідання, яке проводиться один раз на рік.

Засідання Комітету є правомочним, якщо на ньому присутні не менше ніж дві третини його персонального складу.

Рішення Комітету щодо визначення осіб, яким буде присуджено Премії, приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комітету.

 

2.3. Організаційне забезпечення роботи Комітету, у тому числі приймання документів, зазначених у пункті 3.3 розділу III цього Положення, здійснюють Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

ІІІ. Порядок надання пропозицій щодо присудження Премій

 

3.1. Претендувати на здобуття Премії може тільки громадянин України.

 

3.2. На отримання Премій можуть бути запропоновані кандидатури діячів культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики (далі – номінанти) за особистий вагомий внесок у розвиток зазначених галузей, високий професіоналізм, багаторічне сумлінне виконання професійних обов’язків.

При цьому враховується наявність наукових публікацій, підручників, державних нагород, почесних звань, вчених ступенів тощо.

 

3.2. Надання пропозицій щодо номінантів здійснюють відповідні галузеві структурні підрозділи обласної державної адміністрації шляхом подання до Комітету щороку з 01 березня по 01 вересня включно клопотань щодо присудження Премій.

 

3.3. Разом із клопотанням про присудження Премії подаються:

характеристика номінанта із зазначенням відомостей про конкретні досягнення;

копії посвідчень про присвоєння вчених ступенів, звань, почесних нагород, дипломів тощо;

копії паспорта та документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків номінанта (у разі його наявності);

згода на обробку персональних даних відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

 

3.4. Повторно Премії можуть присуджуватися за наявності нових визначних досягнень у галузях культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, молодіжної політики, але не раніше ніж через три роки, після попереднього присудження Премій.

 

3.5. Премія не може бути присуджена посмертно.

 

IV. Призначення та виплата Премій

 

4.1. На підставі рішення Комітету щодо визначення осіб, яким будуть встановлені Премії, готується спільне розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради про присудження Премій.

 

4.2. Виплата Премій здійснюється Управлінням у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації та Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації відповідно до їх наказів за рахунок асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію бюджетних програм у відповідних сферах, на підставі спільного розпорядження голови Харківської обласної ради та Харківської обласної державної адміністрації про присудження Премій.

 

4.3. Нагородження лауреатів Премії відбувається щороку, у грудні.

Особі, якій присуджується Премія, вручається диплом та грошова винагорода.

 

4.4. У разі зміни громадянства виплата Премій припиняється.

 

V. Офіційна інформація про Премії

 

Це Положення, офіційна інформація про Премії та її лауреатів оприлюднюється на сайтах Харківської обласної державної адміністрації, Харківської обласної ради.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                                           В. Коваленко