ЗАУВАЖЕННЯ

Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації

до змін до Регіонального замовлення на підготовку кадрів для закладів освіти та культури Харківської області на 2019 - 2023 роки

 

Відповідно до Положення про Департамент фінансів Харківської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 16 березня 2018 року № 139 та згідно з вимогами наказу Міністерства економіки України від 04.12.2006 р. № 367 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо порядку розроблення регіональних цільових Програм, моніторингу та звітності про їх виконання» здійснюється у встановленому порядку фінансова експертиза проектів регіональних програм, зокрема в частині фінансового забезпечення місцевих програм відповідно до реальних можливостей бюджету.

Департамент фінансів Харківської обласної державної адміністрації розглянув проект змін до рішення сесії Харківської обласної ради «Про затвердження Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019 - 2023 роки» в частині Регіонального замовлення на підготовку кадрів для закладів освіти та культури Харківської області на 2019 - 2023 роки і повідомляє.

Розробником Програми запропоновані зміни до Регіонального замовлення на підготовку кадрів для закладів освіти та культури Харківської області на 2019 - 2023 роки, а саме починаючи з 2019 року збільшення контингенту по вищих закладах освіти І-ІІ рівнів акредитації на 14 студентів.

Зазначене збільшення може призвести до виникнення потреби у додаткових коштах обласного бюджету для виплати стипендій та здійснення інших соціальних виплат.

Слід зазначити, що розробником Програми ненадані розрахунки, які підтверджують висновок щодо можливості вирішення питання без виділення додаткових коштів обласного бюджету.

 

 

 

Директор Департаменту                                                                С.ОВСЯННІКОВ

 

 

 

 

Ольга Караваєва, 705 01 35