ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення обласної ради

від _______ № ______

(___ сесія ___ скликання)

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів

І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові

 

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті за обласною програмою розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки, затвердженою рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ, для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова (далі – метрополітен) студентів закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові (далі – ЗВО, ЗП(ПТ)О).

2. Фінансування видатків, пов’язаних із забезпеченням компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені студентів ЗВО та учнів ЗП(ПТ)О, здійснюється з обласного бюджету, де щороку при його формуванні передбачаються кошти у відповідних розділах.

3. Головний розпорядник бюджетних коштів визначається у рішенні обласної ради про затвердження обласного бюджету на відповідний рік.

4. Розпорядниками коштів обласного бюджету для здійснення компенсації 50 % вартості проїзду у метрополітені студентів та учнів є ЗВО та ЗП(ПТ)О відповідно до переліку,  наведеному у додатку до цього Порядку.

5. Для отримання коштів обласного бюджету ЗВО та ЗП(ПТ)О подають щороку до 01 вересня головному розпоряднику коштів на час формування ним бюджетного запиту на наступний рік відповідні розрахунки, із зазначенням необхідної суми витрат.

6. Компенсація 50% вартості проїзду у метрополітені здійснюється із розрахунку - 50 поїздок на місяць, виключно для забезпечення проїзду до місця навчання і додому студентів ЗВО та учнів ЗП(ПТ)О денної форми навчання, з 28 серпня по 28 червня (на навчальний рік), крім студентів ЗВО та учнів ЗП(ПТ)О, які:

- не є громадянами України;

- навчаються не за денною формою навчання;

- навчаються за контрактною формою навчання;

- мають право на проїзд у метрополітені безоплатно або за пільговим тарифом на інших правових підставах.

7. ЗВО та ЗП(ПТ)О, зазначені у додатку до цього Порядку, укладають із КП «Харківський метрополітен» договори про організацію надання послуг із перевезення метрополітеном студентів ЗВО та учнів ЗП(ПТ)О, згідно з якими визначаються механізм взаємодії між ними та порядок компенсації оплати проїзду студентів та учнів у розмірі 50% його вартості.

8. Використання бюджетних коштів на інші цілі забороняється.

9. Розподіл коштів обласного бюджету між ЗВО та ЗП(ПТ)О на відповідний рік здійснюється головним розпорядником коштів за погодженням із постійними комісіями обласної ради: з питань науки, освіти, та духовності; з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО; з питань бюджету.

10. Обсяг бюджетних коштів, що надаються на забезпечення компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені студентів ЗВО та учнів ЗП(ПТ)О, визначається з урахуванням відповідних розрахунків, наданих ЗВО та ЗП(ПТ)О.

11. Операції, пов’язані із використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

12. Складення і надання бухгалтерської звітності про використання бюджетних коштів здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                               В. Коваленко

 

 

 

 

 


 

Додаток

до Порядку використання коштів обласного бюджету для компенсації 50% вартості проїзду у метрополітені м. Харкова студентів закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові

 

ПЕРЕЛІК

закладів вищої освіти та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти), учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету і розташовані у м. Харкові, яким забезпечується компенсація 50% вартості проїзду студентів та учнів у метрополітені м. Харкова

 

 

№ з/п

Назва закладу вищої освіти та вищого навчального закладу
І-ІІ рівнів акредитації (закладу фахової передвищої освіти)
/

закладу професійної (професійно-технічної) освіти

Заклади вищої освіти та вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації (заклади фахової передвищої освіти)

1.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

2.

ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВИЩЕ УЧИЛИЩЕ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

3.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ»

4.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ВИЩИЙ КОЛЕДЖ МИСТЕЦТВ»

5.

ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКЕ ХУДОЖНЄ УЧИЛИЩЕ»

6.

ХАРКІВСЬКЕ МУЗИЧНЕ УЧИЛИЩЕ ІМ.Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО

7.

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АВТОМОБІЛЬНО-ДОРОЖНІЙ КОЛЕДЖ

8.

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АВТОТРАНСПОРТНИЙ КОЛЕДЖ

9.

ХАРКІВСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ КОЛЕДЖ

10.

ХАРКІВСЬКИЙ МЕХАНІЧНИЙ ТЕХНІКУМ ІМ. О.О.МОРОЗОВА

11.

ХАРКІВСЬКИЙ ПАТЕНТНО-КОМП’ЮТЕРНИЙ КОЛЕДЖ

12.

ХАРКІВСЬКИЙ РАДІОТЕХНІЧНИЙ ТЕХНІКУМ

13.

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ

14.

ХАРКІВСЬКЕ ДЕРЖАВНЕ ВИЩЕ УЧИЛИЩЕ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ №1

15.

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ КОЛЕДЖ ТЕКСТИЛЮ ТА ДИЗАЙНУ»

16.

ХАРКІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМЕНІ В.І. ВЕРНАДСЬКОГО

17.

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ КОЛЕДЖ БУДІВНИЦТВА, АРХІТЕКТУРИ ТА ДИЗАЙНУ»

18.

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ КОЛЕДЖ ТРАНСПОРТНИХ ТЕХНОЛОГІЙ»

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти

1.

ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СЛОБОЖАНСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ»

 

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                               В. Коваленко