ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

до проєкту рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Суфрановою Аллою Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ

 

До обласної ради надійшло звернення від Суфранової Алли Анатоліївни стосовно подовження з нею трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі – підприємство).

Юридична адреса та місцезнаходження підприємства: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром 6 під., 6 пов.

Підприємство має структурний підрозділ – Інформаційно-виставковий центр «Бузок», за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 25.

Головною метою діяльності підприємства є:

 інформаційне забезпечення заходів, максимальне задоволення інформаційних потреб населення області, що здійснюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування;

 задоволення потреб населення на навчальні, наукові, науково-популярні, довідкові, літературно-художні, краєзнавчі, картографічні, монографічні, автореферати, збірки законодавчих та нормативних актів, навчальні підручники і посібники, календарі, словники, розмовники, журнали та газети;

 увічнення пам’яті жертв політичних репресій та голодоморів, масових депортацій громадян з політичних мотивів шляхом підготовки до випуску в світ рукописів книг наукового видання «Реабілітовані історією. Харківська область», складової частини науково-документальної серії книг «Реабілітовані історією» про політичні репресії в Україні, інших видань;

 продовження науково-дослідницької діяльності з увічнення пам’яті воїнів, які брали участь у захисті України в роки Другої світової війни та під час проведення антитерористичної операції шляхом підготовки до випуску у світ рукописів книг наукового видання «Книга Пам’яті України. Харківська область».

Суфранова Алла Анатоліївна, 1968 року народження. Освіта вища. У 2006 році закінчила Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Психологія» та здобувши кваліфікацію психолога, практичного психолога в закладах освіти.

Суфранову А.А. призначено на посаду директора підприємства рішенням обласної ради від 20 червня 2013 року № 778-VI «Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств» на умовах контракту строком на 1 рік, терміном до – 01.07.2014.

Рішенням обласної ради від 10 липня 2014 року № 1010-VI «Про звільнення та призначення керівників комунальних підприємств» із Суфрановою А.А. продовжені трудові відносини на умовах контракту строком на 5 років, терміном до – 17.07.2019.

Розпорядженням голови обласної ради від 24 червня 2019 року № 151 “Про подовження трудових відносин із Суфрановою Аллою Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ” із Суфрановою А.А. подовжені трудові відносини  до 17.09.2019.

04 квітня 2019 року проведено перевірку наявності та ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке відображається на балансі КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР», розташованого за адресами: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром 6 під., 6 пов., та вул. Сумська, 25, - та ведення кадрової роботи.

За результатами перевірки встановлено, що майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яке обліковується на балансі підприємства,  в наявності, використовується за призначенням та підтримується в належному стані.

Кадрова робота на підприємстві ведеться з дотриманням вимог чинного трудового законодавства України.

Директором виконуються обов’язки, передбачені статутною діяльністю КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Суфрановою Аллою Анатоліївною, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЦЕНТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                                         М. БУР’ЯНОВА