ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до

Програми економічного і соціального розвитку Харківської області

на 2019 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 832-VIІ (зі змінами)»

 

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

 

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 832-VIІ (зі змінами).

 

2. Цілі і завдання прийняття акта

 

Викладання таблиць по галузях «Охорона здоров’я» та «Освіта» частини V «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2019 році» Програми у новій редакції направлена на планування фінансування заходів та здійснення робіт з будівництва, реконструкції, капітальних ремонтів.

 

3.  Загальна характеристика та основні положення акта

 

Таблиці по галузях «Охорона здоров’я» та «Освіта» частини V «Капітальні вкладення на об’єкти соціально-економічного значення у 2019 році» Програми викладаються у новій редакції.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

 

Розроблення стратегічних документів економічного і соціального розвитку регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2019 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 832-VIІ (зі змінами)», не потребує додаткового фінансування відповідно до проекту рішення.

 

 

 

Заступник директора Департаменту –

начальник управління аналітики,

прогнозування та зведення інформації                                 І. КОНОВАЛОВА