ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів вищої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»

 

1. КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ розташований за адресою: Харківська область, м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 27.

Коледж здійснює освітню діяльність у галузі знань 22 «Охорона здоров’я», що забезпечує підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» і відповідає стандартам вищої освіти, забезпечення умов, необхідних для отримання особою вищої освіти на рівні стандартів вищої освіти та їх професійної підготовки.

Відповідно до рішення Державної акредитаційної комісії від 08.07.2014 протокол № 110 (наказ Міністерства освіти і науки України від 15.07.2014 № 2642 л), Коледж визнано акредитованим за І (першим) рівнем акредитації.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.11.2015 № 1151 «Про особливості запровадження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266» та акту узгодження переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст та ліцензованого обсягу, Коледж має право готувати фахівців з галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 223 «Медсестринство» зі спеціалізаціями згідно освітніх програм та навчальних планів та проводити підвищення кваліфікації за акредитованими спеціальностями.

На даний час посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на умовах контракту № 146 від 19.12.2014, укладеного Харківською обласною радою, обіймає Даузе Ганна Миколаївна. Строк закінчення дії контракту – 19 грудня 2019 року.

 

1.         КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ  МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ», розташований за адресою: Харківська область, м. Куп’янськ, вул. 1 Травня, 26.

Коледж здійснює освітню діяльність у галузі знань 22 «Охорона здоров’я», що забезпечує підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» і відповідає стандартам вищої освіти, забезпечення умов, необхідних для отримання особою вищої освіти на рівні стандартів вищої освіти та їх професійної підготовки.

Відповідно до рішення Державної акредитаційної комісії України коледж віднесений до вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.11.2015 № 1151 «Про особливості запровадження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266» Коледж має право готувати фахівців з галузі знань 22 Охорона здоров’я за спеціальністю 223 Медсестринство зі спеціалізаціями згідно освітніх програм та навчальних планів та проводити підвищення кваліфікації за акредитованими спеціальностями.

На даний час посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ» на умовах контракту № 145 від 23.12.2014, укладеного Харківською обласною радою, обіймає Брянцев Олег Миколайович. Строк закінчення дії контракту – 31 грудня 2019 року.

 

2.             ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВИЩЕ УЧИЛИЩЕ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ розташований за адресою: м. Харків, Помірки, 27.

Училище є спеціалізованим вищим навчальним закладом спортивного профілю, який забезпечує відбір та спортивну підготовку обдарованих дітей та молоді, створює  умови для розвитку їх індивідуальних здібностей з метою досягнення високих спортивних результатів та поповнення національних збірних команд у поєднанні із здобуттям учнями та студентами відповідної освіти.

Училище здійснює освітню діяльність за напрямом 017 «Фізична культура і спорт», яка забезпечує підготовку фахівців відповідно освітньо-кваліфікаційному рівню молодшого спеціаліста і відповідає стандартам вищої освіти.

На даний час посаду директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ВИЩОГО УЧИЛИЩА ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ на умовах контракту № 155 від 25.12.2014, укладеного Харківською обласною радою, обіймає Попов Анатолій Михайлович. Строк закінчення дії контракту – 25 грудня 2019 року.

 

Відповідно до пункту 3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» засновник (засновники) або уповноважений ним (ними) орган (особа) зобов’язаний оголосити конкурс на заміщення посади керівника вищого навчального закладу не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку контракту особи, яка займає цю посаду.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктами 3, 5 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), підготовлено проєкт рішення обласної ради «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів вищої освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                            М. БУР’ЯНОВА