ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про оголошення конкурсу  на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

 

Для організації створення та діяльності інститутів післядипломної педагогічної освіти наказом Міністерства освіти і науки України від 17.11.2000 № 538 (зі змінами), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31 липня 2001 року за № 651/5842, затверджено Положення про республіканський (Автономної Республіки Крим), обласні та Київський і Севастопольський міські інститути післядипломної педагогічної освіти (далі по тексту – Положення).

У зазначеному Положенні вказано, що керівництво інститутом здійснює ректор (директор), який призначається на посаду в порядку, установленому Законом  України «Про освіту» (п.4.1. Положення).

КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ» розташований за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 24.

Основними напрямами діяльності Академії є:

-      спеціалізоване вдосконалення освіти та професійної підготовки особи шляхом поглиблення, розширення та оновлення її професійних знань, умінь і навичок або отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітньо-кваліфікаційного рівня та практичного досвіду;

-      підвищення кваліфікації та перепідготовка педагогічних працівників закладів освіти, керівних кадрів, резерву, інших фахівців;

-      спеціалізація – набуття особою здатностей виконувати окремі завдання та обов’язки, які мають особливості, у межах спеціальності;

-      стажування – набуття особою досвіду виконання завдань та обов’язків певної спеціальності;

-      науковий і методичний супровід розвитку дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, позашкільної системи освіти Харківського регіону;

-      інноваційна діяльність з розробки, апробації, експертизи нових навчальних технологій і моделей управління й сприяння їх упровадженню у діяльність навчальних закладів;

-      здійснення на базі навчальних закладів фундаментальних і прикладних досліджень у галузі освіти, їх упровадження в практику.

Посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ» на умовах контракту від 28 жовтня 2016 року, укладеного з Харківською обласною радою, обіймає Покроєва Любов Денисівна. Строк закінчення дії контракту – 28 жовтня 2019 року.

Відповідно до Закону України «Про освіту» керівник закладу освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі по тексту – керівник закладу освіти) призначається на посаду рішенням обласної ради або уповноваженого ним (ними) органу за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки - для особи, яка призначається на посаду керівника закладу освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

Керуючись Законом України «Про освіту», наказом Міністерства освіти і науки України від 17.11.2000 № 538 «Про затвердження Положення про республіканський (Автономної Республіки Крим), обласні та Київський і Севастопольський міські інститути післядипломної педагогічної освіти» (зі змінами), пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», підготовлено проєкт рішення обласної ради «Про оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ».

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                             М. БУР’ЯНОВА